- G:

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

Kocaeli'de yeni eğitim ve öğretim döneminde 1460 okulda 30 bin öğretmen eşliğinde 463 bin öğrenci, ders başı yaptı

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı
Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı
+10
Büyütmek için resme tıklayın

İzmit 23 Nisan İlkokulunda gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı açılışı programına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelik, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

"Çocuklarımızı geleceğimize daha iyi hazırlayacağız"

Konuşmasında eğitimin önemine değinen Vali Yavuz, "Bugün itibariyle bin 460 okulumuzda, yaklaşık 463 bin öğrencimiz ve 30 bine yaklaşan öğretmen ordumuzla inşallah çocuklarımızı geleceğimize daha iyi hazırlayacağız. Burada yapılan bazı hizmetleri sizinle paylaşmak istiyorum. Bugün itibariyle derslik başına düşen öğrenci sayımız Kocaeli ilimizde 23, şube başına düşen öğrenci sayımız 24 ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda 15’tir. Meslek liselerinde oran itibariyle bakarsak her 100 öğrencimizden 37 tanesi şu anda meslek okullarında eğitim görüyor ve ilk defa bu yıl içerisinde temel eğitim kurumları dahil olmak üzere ihtiyaçların karşılanması için 20 milyon TL civarında bir ödenek tahsis edilmiştir. Ayrıca okullarımızın temizlik personel ihtiyacının karşılamak üzere bin 350 personelimiz göreve başlamıştır. Değerli arkadaşlarım halk eğitim merkezi çalışmalarına çok önem veriyor ve 2022 yılı içerisinde 3505 vatandaşımıza halk eğitim kurslarında eğitim vermiş bulunuyoruz" dedi.

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

"1 milyar 684 milyon para harcayarak eğitim öğretim hizmetine açtık"

Göreve başladığı tarihten 24 Ağustos 2022 tarihine dek 44 eğitim kurumunu, yaklaşık 1 milyar 684 milyon harcayarak eğitim-öğretime açtıklarını belirten Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu gerçekten önemli bir rakamı ifade ediyor. Ayrıca bugün itibariyle 14 eğitim kurumunun şu anda inşaatı devam ediyor ve bunların yaklaşık maliyeti 260 milyon TL civarında bulunuyor. Bu şehir, bilim sanayi ve teknoloji şehri. Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden bir tanesi, dolayısıyla hayırsever desteğinin sağlanmasıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kıymetli kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, hayırseverlerimizle iş birliği yapıyor ve yine bugün itibariyle 675 milyon TL’lik hayırsever desteğini de ilimize kazandırmış buluyoruz. Biliyorsunuz, bu bölge deprem bölgesi ve okullarımızın depreme dayanıklı hal getirilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün itibariyle 5 okulumuz deprem riskine karşı yıkılmış ve tekrar yapımına başlanmıştır. 2022 Haziran ayı içerisinde 15 okulumuz deprem güçlendirilmesi için boşaltıldı. Bunun için 340 milyon TL’lik ödenek tahsis etmiş bulunuyoruz. Okullarımızın eğitim öğretime hazırlanması için yine çeşitli onarım faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla 66 milyon TL civarında harcama yapmış bulunuyoruz."

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

Etkinlikte konuşan Vali Yavuz, 463 bin öğrencinin Kocaeli'de ders başı yaptığını ifade ederek ''Göreve geldiğimiz günden berri 44 eğitim kurumunun açılışını yaptık. Bugün itibariyle 14 eğitim kurumunun inşaatına devam ediyoruz. Bir çok çalışma yürütüyoruz. Özellikle kütüphane sayımızı artırıyoruz. Bu yıl yine 3 milyon 600 bin ücretsiz ders kitabının dağıtımını yapıyoruz'' dedi.

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Yavuz, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı.

Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı
Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı
Kocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptıKocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptıKocaeli'de 63 bin öğrenci ders başı yaptı

12 Eyl 2022 - 12:37 Kocaeli- Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Kocaeli Haber

Oyunlar