"Mustafa’yı ilçe başkanı yapmak istemedim"

AK Parti Kartepe 4. Olağan Kongresi için adaylığa seçilen Mustafa Kocaman ile ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ‘’Ben Mustafa’yı normalde ilçe başkanı yapmak istemedim, fakat belli bir noktadan sonra akışına bırakmak durumundasınız’’ dedi

"Mustafa’yı ilçe başkanı yapmak istemedim"
"Mustafa’yı ilçe başkanı yapmak istemedim"
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Çarşı Yapı AVM’de bulunan Kenz Ofis Mobilyaları şirketinde yaptığımız röportajda Genel Yayın Yönetmenimiz Hayrullah Demiray, Genel Koordinatörümüz ve aynı zamanda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Köşe Yazarımız Galip Ataman yer aldı. Sohbet havasında geçen röportajda Ceyhan ile kongre sürecine giren Kocaeli İlçe Teşkilatlarındaki atmosferden yerel sorunlara kadar her konuyu ele aldık. AK Parti Kartepe’deki temayül yoklamasının ardından Mustafa Kocaman’ın adaylığa seçilmesi ile ilgili konuşan Ceyhan, ‘’Bu kentte Mustafa’yı siyasette il başkanı ya da daha iyi yerlerde görmek isteyen birinci kişi benim. Ben Mustafa’yı normalde ilçe başkanı yapmak da istemedim. Kamuoyu da biliyor, fakat bazen siyaseten şartlar o noktaya gelince belli bir noktadan sonra da akışına bırakmak durumundasınız’’ dedi.

HİÇBİR ŞEY YÜZDE YÜZ DEĞİL

25 il başkanının istifa dilekçelerini verdiği iddiaları gündemde. Bu iddiaların üzerine Muş, Hakkari, Şırnak, Ağrı, en son da Aksaray il başkanı istifa etti. Sizin de istifanız söz konusu mu?

Şu anda böyle bir durum yok. Bu bir siyaset, beş dakikada değişir her şey. Bugün kongre sürecini yürütüyoruz. Bu durum sıra bana geldiğinde konuşulacak bir iş. Böyle bir emare var mı yok. Böyle bir şey yüzde yüz mü yok? Kongreye kadar da hiçbir şey yüzde 100 değil.

Kongreler nasıl gidiyor?

Şu an için makul seviyede götürüyoruz. İstişarelerle yapınca bence fitnenin yüzde 70’ini de kendi içimizde eritiyoruz.

GENEL MERKEZ DİKKATE ALDI

Kartepe İlçe Başkanı Adayı Mustafa Kocaman’ın olayı nasıl gelişti?

Mustafa Kocaman olayı da kendi şekliyle gelişti. Kocaman benim teşkilat başkanımdı. Temayülden aday olmadığı halde makul bir ölçüde çıkınca Genel Merkez de dikkate aldı. Mülakatlardaki değerlendirmelerde de adaylığa uygun görüldü.

BEN ONU İLÇE BAŞKANI YAPMAK İSTEMEDİM

İl başkanlığına aday olacaktı, ilçe başkanlığına aday olarak getirilince önü kesildi diyorlar.

Mustafa benim kardeşim. Bu kentte Mustafa’yı siyasette il başkanı ya da daha iyi yerlerde görmek isteyen birinci kişi benim. Ben Mustafa’yı normalde ilçe başkanı yapmak da istemedim. Kamuoyu da biliyor, fakat bazen siyaseten şartlar o noktaya gelince belli bir noktadan sonra da akışına bırakmak durumundasınız. Eğer ben il başkanı olarak ilçe başkanı yapmak isteseydim Mustafa’yı aday çıkarırdım, o aday çıksaydı belki birçok aday adayı da Mustafa var diye çıkmazdı. Süreç buraya gelince biz de Genel Merkezimizin görüşüne ve takdirine de rıza göstermemiz lazım.

MUSTAFA BULUNMAZ HİNT KUMAŞI DEĞİL

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Metal yorgunluğu olanlar dinlenecek’ diyor. Temayül de olsa insanlar yarışıyor. Seçilemeyenler ‘Acaba ben başarısız mıydım, bende metal yorgunluğu mu vardı, ben FETÖ’cü müydüm’ gibi bir kırgınlığa, endişeye kapılamaz mı?

Partiler kongreleri yenilenmek için yapıyor. Bu bazen kişiler yorulduğu için bazen sadece değişim sürecini gerçekleştirmek için bazen de ‘ben yoruldum’ denildiği için değişim oluyor. Benim elli kişilik yönetimim var, diyelim ki ben de devam edeceğim. Bu elli kişinin ellisinden de memnun musun deseler, memnunum derim, çünkü en ufak sıkıntı yaşatmadılar. Ancak bu elli kişilik yönetimde değişiklik olacak mı? Olmak zorundadır. Mustafa, Kocaeli’de bulunmaz Hint kumaşı olduğundan aday olmadı. En uygun aday olduğu için Kartepe’ye ilçe başkanı adayı oldu. Diğer arkadaşlar da bu işi yapar mıydı, evet. Komisyon bana, ‘Biz üç yüz bin, beş yüz binlik yerlerde aday bulamıyoruz, bu işi 4’ü de yapar’ dedi.

SERKAN BEY’İN KUMAŞI İYİDİR

Kocaman’ın adaylığa seçilmesiyle birlikte aday adaylarından Serkan Seyhan’ın siyaseti bırakma kararına nasıl bakıyorsunuz?

Şahsi kanaatidir. Ben kendi adıma bırakmasını istemem, ama bu süreçlerde yapılan açıklamaları da soğukkanlılıkla takip etmek lazım. Serkan beyin kumaşı iyidir. Siyaseten de iyi bir yapısı vardır. Ben 2011 yılında aday adayı olmayı bile başaramamışken bu kardeşimiz 9 veya 10’uncu sıradaydı. Bu da bir kumaşının olduğunun göstergesidir. Aldığı kararı da saygıyla karşılamak lazım.

Kaç ilçede değişim olur?

Mahmut beyin döneminde 7 başkan değişmiş. 7 başkan demek kabaca yüzde altmışlara falan tekabül ediyor. Bu dönem onun altında da olabilir, üstünde de. Bunların hepsi üç beş güne belli olacak.

İLKELERİMİZDEN TAVİZ VERMİYORUZ

Cumhurbaşkanı ile Kılıçdaroğlu, özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra birbirlerine ağır ifadeler kullandılar. Fikri bey CHP milletvekiliyle mahkemelik oldu. Böyle bir ortamda sizin 15 Temmuz programlarına İstanbul’u mazeret gösterip katılmayan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile bu kadar çok birlikte olup il başkanları toplantısında birlik beraberlik mesajı verildiğine inanıyor musunuz?

İnanmadığım bir şeyi yapmam. Benim CHP İl Başkanı ile ayda bir bir araya gelip herhangi bir konuyu müzakere ediyor olmamın yaşanılan süreçlerle ilgili ne gibi sakıncası olabilir. Mesela Sarıbay demiş ki ‘AK Partililerin yüzde ellisi FETÖ’cü’. Ben de ertesi gün ‘FETÖ’cü bunlar bunlardır’ dedim. Biz o toplantılarda bunları kavga etmeden konuşuyoruz. İkimiz de partimizin ilkelerinden taviz vermiyoruz. Önemli olan bu kentte bir huzur olsun. Bu 7 tane adamın bir araya gelip bu süreci makul bir şekilde yönetmesi bile önemli. Biz il başkanları olarak bu görüntüyü vermeseydik halk oylamasında sokakta bıçak kemiğe geliyordu.

İBRAHİM ABİ VE BAKAN BEY VELİNİMETİMİZ

AK Parti il başkanlığı Kocaeli’de nasıl gidiyor?

Kocaeli’de il başkanlığı bir lüks. Bunu beli Polyannacılık olarak görebilirsiniz, ama 81 il başkanından ikisi rahatsa o ikisinden biri benim. Bu kentte belediye başkanı, ilçe başkanı ve bakanımızla biz her konuyla ilgili oturup ortak bir karara çok rahat varabiliyoruz. Özgüveni kuvvetli bir ekibimiz. İbrahim abi ve bakan bey bizim için velinimet. Kocaeli’de il başkanı olmak zor. Bu kadar kabiliyetli ekibi İstanbul’un dibinde, Türkiye’nin batıda Evet Hayır’da en güçlü duran ilinde il başkanı olmak kolay değil; ama ekip iyi olunca işler yürüyor. Ben Kocaeli’den ve teşkilattan memnunum.

EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM

Öncelikli olarak kamuoyundan size gelen en önemli şikayet ne?

Ulaşımla alakalı olan süreçte tramvay vardı. Hamdolsun tramvayın yükünü attık. Bundan sonra işin yüzde beşi var. Tramvay bizim için bir yorgunluk sebebi oldu. O süreçte haklı gerekçelerimiz olmasına rağmen müteahhitten kaynaklanan sıkıntılar da oldu. Ama tramvayın haricinde bizim hala trafikle alakalı bir iki atraksiyonumuz var. Kuzey Otoyolu her halükarda hayati önem taşıyan bir konu. Pazar yeri konusunda da neticeye vardık. Süreç başladı. Şemsettin Ceyhan olarak söz verip yapmayıp üzüleceğim bir konu olurdu. Her bir proje en az bir yıl sürüyor. Otogar Kavşağı çözüldükten sonra oradaki sorunun yüzde seksen çözüleceğini düşünüyorum. Genel anlamda en büyük sorunumuz ulaşım.

BİR DÖNEM DAHA…

İlçe teşkilatları bittikten sonra aday olmayı düşünüyor musunuz?

Siyasetçinin ne düşündüğü önemli değil fantezisini bir kenara bırakıyorum, ama şartlar o gün uygun olursa önümüzdeki dönemin de götürülebileceğini görüyorum.

HEPSİNİN YOĞURT YİYİŞİ FARKLI

Belediye başkanlarıyla uyumunuz nasıl?

İbrahim abi ile muhabbetim herkes tarafından bilinir. Belediye başkanlarıyla 12’sini de aldığımızdan bu yana bir sorunumuz yok, ama bazılarının yoğurt yiyişi farklı. Bir şey söylediğimizde yapıyorlar. İletişim kuruyoruz, ama herhangi bir belediye başkanının yoğurt yiyişine göre de pozisyon alıyoruz. İl başkanı olmak demek Ali kıran baş kesen olmak demek değil. Partinin bir kuralı var, o kural çerçevesinde ilişkilerimizi yürütüyoruz.

EN BÜYÜK YÜKÜMÜZ İSTİHDAM

Vatandaşlar sizden en çok neyi istiyorlar?

Türkiye’de hala neticeye varamamış olan istihdam en büyük yükümüz. Bu sorun da şöyle çözülemiyor. Gelen talepler işten daha ziyade belediye talepleri. Masa başı diye bir tabir oluştu. O da artık yok.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Akmis Seyahat’in yaşadığı sıkıntılarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Sorunların çözüm noktasında bizim kapımız herkese açık. Bu manada varsa görüşmeye muhatap bir konu biz bunu görüşürüz.

Yaz tatilinin sonlarındayız. Okullar için kayıtlar başlayacak. Eğitimi nasıl görüyorsunuz?

Her geçen gün Hasan Basri valimizle görüştüğümüz kadarıyla trendi yükselen bir başarı grafiği var Kocaeli’de. Ben siyaseten en az müdahale edilmesi gereken alan olarak sağlık, eğitim ve imamlığı görüyorum. Bu üç kurumdan gelen işler mümkün mertebe ayak sürtüyor.

Halk oylamasından bu yana anket yaptırdınız mı?

Yaptırmadık, yaptıracağız. Ankara periyodik olarak yaptırıyor, ama bilgimiz olmuyor. Genel Merkez bize veriyorsa verir. Vermezse de fazla bilgi bizi rahatsız ediyor. Muhtemelen ekim, kasım gibi bir anket yaptıracağız.

#

20 Ağu 2017 - 17:02 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar