Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, salı günü Akmeşe İlkokulu, Akmeşe Ortaokulu, Bayraktar İlkokulu ve Balören İlkokullarını ziyaret etmiş.

Öğrencilere içinde kalem, defter, boyalı kalem ve sulu boya bulunan sırt çantası dağıtmış.

Okullar yeni açılmış gibi kapanmasına yakın öğrencilere sırt çantası dağıtılması dikkatimi çekti.

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

İzmit Belediyesi depolarında kalan çanta ve kırtasiye malzemeleri diye düşünerek önemsemedim.

Ama İzmit Belediyesi tarafından servis edilen haberi okuyup, fotoğraflara dikkatli baktığımda, “Hani okullara siyaset sokulmayacaktı?” diye düşündüm.

Geçmişte, camiye, okula, kışlaya siyaset sokulmasına karşı olanlara bakalım:

Bir: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1909 yılında katıldığı İttihat ve Terakki Cemiyeti kongresinde Cemiyetin Fırkaya (parti) dönüştürülmesine karşı çıkarak, “Siyaset yapmak isteyenlerin ordudan istifa etmeleri gerekir.”

İki: 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in siyaset yapanlara tavsiyesi, “Camiye, okula ve kışlaya siyaset sokmayın.”

Üç: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Camiye, okula, kışlaya siyaseti sokmayalım. Eğer camiye, okula, kışlaya siyaset sokarsanız toplumu ayrıştırır, bölersiniz.”

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

Dört: 31 Mart 2019 seçimleri öncesi dönemin CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,  “CHP olarak bizler camilere, kışlalara, okullara siyaset sokulmasına karşıyız. Okullara siyaset sokulmasını kesinlikle doğru bulmuyorum.”

Değerli okurlar,

Siyasilerin okullara gitmeleri, siyaset yapmaları, seçmene mesaj göndermeleri, tribünlere oynamaları ilk olmadığı gibi son da olmayacak.

Örnekleri çoğaltmak için uzaklara gitmeye gerek yok.

Bir: 31 Mart 2019 seçimleri öncesi AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül’ün AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve kadın kolları başkanı Betül Yazıcı ile 50. Yıl Ortaokulu karne dağıtım törenine katılarak konuştu.

İki: Bir ay önce bugünlere MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt’un Türk Eğitim Sen Başkanı Yaşar Şanlı ile okulları dolaşarak çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı.

 

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

HÜRRİYET SAMİMİ DEĞİL

Gelelim asıl konumuz, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in okulları ziyaretine ve kimlerle gittiğine be neden eleştirdiğime;

Bir: Fatma Hanım okullara. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Meclis Üyeleri Devrim Bal, Ertuğrul Malçok, STK ve Esnaf Masası Koordinatörü Birol Sağlam, Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü Mehmet Baştürk Muhtar Hizmet Masası Komisyon Üyeleri CHP’li İsmet Kanık, Halil İnciel, Ercan Umutlu ve muhtarlarla giderek “CHP çıkartma yaptı” algı yaratmasına.

İki: Lütfedip ilçe milli eğitim müdürlüğüne bilgi vermeden, elini kolunu sallayarak öğrenci sayısı kadar partili ve belediye çalışanı ile ziyareti gövde gösterisine dönüştürmesine.

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

Üç: Kocaeli Valiliği, İzmit Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü okullara ve öğrencilere sahip çıkmıyormuş gibi “Köylerde eğitim gören çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için gidiyoruz” demesine.

Dört: Okulların kapanmasına yakın öğrencilere sırt çantası dağıtılmasına.

Beş: Yıkım kararı verilen Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri Alikahya Durhasan Bölgesindeki okula taşınırlarken yaşanan sorunları ve sıkıntıları görmezden gelmesine.

Altı: Daha önce Çubuklu Osmaniye, Solaklar da olduğu gibi önceki gün Akmeşe, Bayraktar ve Balören’de sırt çantası dağıtarak şov yapmasına.

Yedi: Öğrencilere dağıttığı sırt çantası içine koyduğu mektupta “…Biz hayatınızın zor günlerinde yanınızda olacağımıza ve bu uzun yolculuğu en mutlu, başarılı ve sağlıklı şekilde tamamlayabilmeniz için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz…” yazmasına rağmen göstermelik ziyaretlerle tribünlere oynamasına.

Denebilir ki, AK Parti Belediyeleri de okullara gidiyor yardım ediyor.

Doğrudur.

Ama İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet gibi milli eğitimi dışlayarak okullarda göstermelik sırt çantası dağıtmıyorlar.

Önceki Başkan Nevzat Doğan, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile

“Haydi Okula Bisikletle” kampanyası kapsamında İzmit’teki öğrenci ve öğretmenlere toplam 10 bin bisiklet dağıttı.

Başka?

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

Basketbol Federasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Haydi Basketbola” projesi kapsamında 5 bin ilkokul 4. sınıf öğrencisine çocuğa basketbol topu hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi okullar, derslikler, atölyeler, laboratuvarlar, spor salonları yaptı.

Başkan Tahir Büyükakın, KODELİ Projesi kapsamında Cumhuriyetin 97. yılında 97 adet, 98. Yılında 98 adet Robotik Kodlama Atölyesi yaptı. Cumhuriyetin 99. Yılında 99 adet, 100. Yılında 100 adet daha yapacak.

Akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda binlerce başarılı ve şampiyon öğrencileri ödüllendirdi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sadece CHP’lilerle giderken AK Partili Belediye Başkanlarının okullardaki etkinliğinde milli eğitim yöneticileri, salonlarda düzenlenen törenlerde kent protokolü vardı.

SONUÇ: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet CHP yönetici ve üyeleriyle gittiği okullarda öğrencilere göstermelik yardım adı altında siyasi şov yaptı. Öğrencilerin ihtiyacı olmayan Akmeşe Ortaokulunda 152, Akmeşe İlkokulunda 145, Bayraktar İlkokulunda 90,  Balören İlkokulunda 15 olmak üzere toplam 402 sırt çantası dağıtmış, birkaç tane de yedek bırakmış.

Tamam da bunu milli eğitime bildirmeden CHP İlçe Başkanı ve CHP meclis üyeleri ile yapmış olması bana hiç samimi gelmedi.

----- -----

Hürriyet’in övdüğü “Çınar Çocuk Evi”

Yazıma, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in resmi internet sitesinde yayınlanan “Başkan Öğrencilerin yüzünü güldürdü” haberiyle başladık. İzmit Belediyesi haber arşivindeki “Çınar Çocuk Evi’nde, okulda verilen eğitim evde de destekleniyor” başlıklı haberiyle devam edelim.

Fatma Hanım’ın, 8 Eylül 2021’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ücretsiz” diyerek açılışını yaptığı kreşten bahsedeceğim.

Bizim Yaka Gazetesi’nin “Ücretsiz değil, aylık 1.000 TL” olduğunu kamuoyu ile paylaşmasının ardından kapısına kilit vurulan Çınar Çocuk Evini yazacağım.

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

Değerli okurlar,

Bırakın anaokullarını, milli eğitime bağlı ilkokullar bünyesindeki anasınıflarında verilen eğitimin kalitesini bilmesem Başkan Hürriyet’in Çınar Çocuk Evi ile ilgili övgülerine inanacağım.

Velileri ve kamuoyunu “aşırı komik ve saçma” bir uygulamayı “Piazza Sistemi” diye yutturdukları yetmezmiş gibi şimdi de “felsefesi olmayan” anne, baba ve öğretmen işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimi herkese tavsiye edeceğim.

Sayın Başkan, Çınar Çocuk Evi üzerinden yanıltıldığını ve kandırıldığını geç de olsa anlayıp insanların aklıyla alay etmekten vazgeçsin.

SARBAŞ’a devredildikten sonra ikinci kez açılan Çınar Çocuk Evinde kaç çocuk kaldığını ve aylık ücretin ne kadar olduğunu kamuoyuna açıklasın.

Hani, CHP SİYASETİ okullara sokmayacaktı!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar