2020’de inek veremedi, şimdi koyun verecekmiş!

İzmit Belediye Meclisinin 2022 yılı ilk meclis toplantısı 4 Ocak Salı günü saat 15.00’de yapılacak.
Eylül, Ekim, Kasım, Aralık-2021 toplantılarına katılmayan Fatma Kaplan Hürriyet’in Ocak ayı toplantısına katılarak başkanlık edip etmeyeceğini bilmiyorum.
Başkan Hanım, meclis toplantılarında ya üyelerin sorularına cevap veremeyeceği ya da eleştiriler karşısında kendisini savunamayacağı için
katılmıyor olabilir.
Kim bilir, mecliste sosyal medyada malzeme olarak kullandığı gerilim yaratan agresif tavırlarının ilk günlerdeki gibi ilgi görmediğini geç de olsa anlamıştır!
2022’nin ilk meclis toplantısı, Sayın Hürriyet katılsa da katılmasa da 4 Ocak Salı günü saat 15.00’de yapılacak.
Başkan Vekili Çetin Sarıca’nın meclis üyelerine gönderdiği 18 maddeden oluşan gündem görüşülecek.
Gündemin bana göre en ilginç maddesi, “Küçükbaş hayvan desteği” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonunun 29 Aralık 2021 tarihli raporu.
Rapora geçmeden önce Başkan Hürriyet’in başkanlık ettiği 7 Temmuz 2020 tarihli meclis toplantısını hatırlayalım.
Pandemi nedeniyle 4 aylık aranın ardından 7 Temmuz 2020 tarihinde toplanan meclis toplantısında Başkan Hürriyet özetle, “Büyükbaş hayvan ve süt üretimi ile ilgili iki seçeneğimiz var. Birincisi küçük ölçekli işletmelerle anlaşılarak belli sayıda hayvan temin etmek. İkinci planımız hayvan alımı yapmadan üreticiye süt üretimi için destek vermek” demişti.
Anlayacağınız Fatma Hanım o toplantıda;
Bir: Sayısını bilmiyorum ama ihtiyaç sahibi köylüye üreteceği sütü satın alarak destek olmak amacıyla hane başı bir inek vereceğini açıklamıştı.
İki: Köylülere süt üretimi için destek olacağını ve sütü satın alacağını söylemişti.
Üç: İzmit Belediyesi Halk Süt Projesi kapsamında köylüden alınacak süt,
Kooperatifler vasıtasıyla paketlenerek dağıtılacaktı.
Dört: Başkan Hürriyet’in çok önemsediği Halk Süt Projesi AK Partili üyelerin çekimser kalması nedeniyle CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.
Beş: İzmit Belediyesi Halk Süt Projesinin hayata geçirilmesi için İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Halk Süt Projesi Koordinatörü Gökhan Günaydın ile İBB Tarım Daire Başkanı Ahmet Atalık
Başkan Hürriyet’in konuğu olarak İzmit’e geldi.
Altı: Başkan Hürriyet amaçlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Halk Süt müjdesinin İzmit’te nasıl hayata geçirileceğini konuşmak olduğunu söyledi.
O tarihten günümüze 2 yıl geçmesine rağmen Ekrem İmamoğlu’nun “Halk Süt” müjdesi gerçekleşmedi.
Çiftçinin emeğinin karşılığını değerlendirmek için tarımsal ve kırsal hizmet destek sözü tutulamadı.
Başkan Hürriyet, “Köylüye büyükbaş hayvan (inek) vereceğim” sözünü tutmadı.

2020’de inek veremedi, şimdi koyun verecekmiş!

2 KOYUN, 1 KOÇ

Gelelim bugüne;
Başkan Avukat Hanım 2019 yılı sonları, 2020 yılı ortalarında verdiği Büyükbaş hayvan desteği” sözünü tutmuş gibi 2022 yılında 100 köylüye 2’şer küçükbaş hayvan (2 damızlık koyun ve 1 koç) verecekmiş!
Duyunca, bir zamanlar bir konfeksiyon markasının reklamlarındaki “Pantolon uyduramadık, gömlek verelim” klişe sloganını hatırladım.
İzmit’i gülümseteceği yerde sömurtturan Fatma Hanım “2020 yılında büyükbaş hayvan sözümü tutmadım, 2022’de küçükbaş hayvan vereceğim” diyerek İzmitlilerin aklıyla alay ediyor.
25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” kapsamında yüzde 50 hibe desteği başvuruları alınırken İzmit Belediyesi ve Başkanı Hürriyet’in “Küçükbaş Hayvan” desteği hiç inandırıcı gelmedi.
Eminim CHP meclis üyeleri ve oy veren seçmenler de Başkan Hürriyet’in küçükbaş hayvan desteğine büyükbaş hayvan desteğinde olduğu gibi gülüp geçmişlerdir!
Neymiş efendim; bugüne kadar hiçbir sözünü tutmayan, yaptığı harcamaların hesabını vermeyen, kimseye müdanası olmayan, eleştiriye tahammül edemeyen Fatma Kaplan Hürriyet 100 haneye 3’er küçükbaş hayvan (2 koyun, 1 koç) verecekmiş!
Başkan Hürriyet, yarın, “Sevgili İzmitliler, size 2020’de verdiğim büyükbaş hayvan sözümü tutamadım. 2022’deki büyükbaş sözümü de tutacağımı sanmıyorum. Ama 2023’te sözüm söz. Köylümüze 1 horoz ve 1 tavuk vereceğim” derse şaşırmam!

**********

FETÖ, ‘Çaresizlik ve Tükenmişlik’ içinde!

FETÖ/PYD Silahlı Terör Örgütünün, 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile püskürtüldü.
“Millet, Vatan, Bayrak” sevgisiyle yetişen asker, polis ve sivil vatandaşlar, havadan uçak ve helikopter, karadan tank ve tüfek saldırılarına göğüslerini siper etti.
251 şehit verdiğimiz hain saldırıda 2196 vatandaşımız gazi oldu.
Yakalanan hainler görev yaptıkları kurumlardan ihraç edildi, elebaşları cezaevlerine gönderildi.
Aradan 5 yıl geçmesine rağmen hainler, Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’den aldıkları talimatla 15 Temmuz’un rövanşı için fırsat kolluyor.
Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yolu ve yöntemi denerlerse denesinler amaçlarına ulaşamayacaklar.
Aklını ve vicdanını FETÖ/PYD Silahlı Terör Örgütüne kiralayan hainler, her defasında Vatan, Millet ve Bayrak aşkıyla görev yapan kahraman Türk Polisi ve onun müdürlerinden gereken cevabı alacaklar.
31 Aralık 2021 gecesi olduğu gibi moral bozmak isterken “Bittiklerini, Tükenmişliklerini ve Çaresizliklerini” gösterecekler.
Sinsi ve hain planları her defasında kahraman Türk Polisi tarafından bozulacak.
15 Temmuz 2016’da olduğu gibi saklandıkları inlerinden çıkarılarak gereken cezayı alacaklar.

2020’de inek veremedi, şimdi koyun verecekmiş!

MORALİ BOZAMAYACAKLAR

Değerli okurlar,
Yılın son günü Türkiye’nin her yerinde polis telsizlerinden İçişleri Bakanı, İlin Valisi ve İl Emniyet Müdürlerinin Yeni Yıl mesajlarının okunması gelenek haline geldi.
2021’i uğurlayıp 2022’yi karşıladığımız 31 Aralık gecesi saatler 00.00’ı gösterirken Kocaeli polis telsizinde önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un mesajı okundu.
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun yeni yıl mesajı okunurken
anons kesilerek FETÖ/PDY terör örgütü propagandası yapıldı.
Elebaşı Fetullah Gülen’in “Yerin dibine batır. En yakın zamanda kahrı perişan eyle. Kim olursa olsun” şeklinde başlayan bedduası yayınlanırken polis haber merkezi müdahale etti.
Propagandayı engelleyerek kanalın kontrolünü ele aldı, anonsa giren şeref yoksunu saldırganın sesini kesti. 
Emniyet Müdürü Tipioğlu da polis telsizinden yaptığı anonsta, “Bu namussuz kimdir? Bulalım bunu. Terör elemanlarına hitap ediyorum. Azıcık şeref ve haysiyetiniz varsa Türk Devletine, Türk Milletine ihanet etmezsiniz. Sizi bulduğumuzda ne yapacağımızı biliyorsunuz. Ayrıca kimse de moralini bozmasın. En kısa sürede de bu namussuzu bulup, gereğini yapacağız” dedi. 
İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nu Kocaeli’de göreve başladığı 27 Eylül 2019’dan buyana takip ediyorum.
Başarılı operasyonlarla yıllardır çözülemeyen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması dahil 7/24 yaşayan Kocaeli’de vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamaları için aldıkları önlemleri takdir ederek yazıyorum.
Beyinlerini ve vicdanlarını ABD’de yaşayan terör örgüt elebaşı Fethullah Gülen’e kiraya veren, şeref yoksunu hainler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklar.
Vatan, Millet ve Bayrak aşkıyla görev yapan Veysel Tipioğlu ve ekibinin moralini de motivatonunu da bozmayacaklar, başarılarını engelleyemeyecekler.
“Bittiklerini, Tükenmişliklerini ve Çaresizliklerini” göstermekten öte gidemeyecekler.

2020’de inek veremedi, şimdi koyun verecekmiş!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar