Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor

Okullar, 1.5 yıl aradan sonra “Maske, Mesafe, Temizlik ve AŞI” kurallarına uyularak bugün açılıyor.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının sağlıklı ve kesintisiz devam etmesini temenni ediyorum.
Yaklaşık 1.913 okulda ilk ders zilin çalmasıyla birlikte yüz yüze eğitim öğretim yapacak 403 bin öğrenci ve 30 bin öğretmene başarılar diliyorum.

Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor

Değerli okurlar,
Masa başı, dedikodu ve okurlardan gelen bilgileri araştırmadan, sorgulamadan haber yapan gazeteciler okulların açılacağı bugünlerde her zaman olduğu gibi eğitimcileri itibarsızlaştırmak için işbaşındaydı.
Her eğitim-öğretim başı alışkanlık haline getirdikleri ritüeli unutmadılar.
Yaklaşık 1.913 okuldan sadece birinde bir öğrenci velisinin gönderdiği bilgiden fotoğrafı cımbızla çekerek, büyüteçle büyüterek paylaştılar.
Yüz yüze eğitim öğretimin başladığı bugünlerde, okullarda eksikleri yazmak elbette gazetecilerin işi olduğu gibi yöneticileri eleştirmek de görevi.
Ancak gazetecinin daha önemli görevi; servis edilen her bilgiyi önce araştırmak, sormak ve sorgulamak sonra haberleştirmektir.

Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor


Yaptıkları, “Okulun içi ve çevresi inşaat alanını andırıyor. Yaz ayı boyunca çivi çakılmayan okulun değil 6 Eylül’de, 1 ay sonra bile açılacağını düşünemiyorum” ihbarını kes-kopyala-yapıştır kolaycılığıyla okurla paylaşmak eğitimcileri itibarsızlaştırma yarışıdır.
Son beş yıldır okul onarımları yaz aylarında yapılırken daha önceleri eğitim-öğretimi aksatan onarımları manşet yapanları kutlamıştım.
Kaldı ki okulların açıldığı bugün eğitim-öğretimi aksatacak, öğrencileri rahatsız edecek bir durum varsa hangi gerekçe olursa olsun savunmak mümkün değildir.
Gazete ve internet sitelerindeki Muammer Aksoy İlkokulu onarımı ile ilgili haber ve fotoğraflara dikkatle baktım.
İlkokul 1. sınıf ve ana sınıflarının oryantasyon eğitiminin başladığı 1 Eylül’deki okul haberini yapan arkadaşların kullandığı fotoğraflarda öğrenci, öğretmen ve veli görülmemesi gazetecilik adına ilginç!

Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor


Muammer Aksoy İlkokulu haberini cımbızla çekip, büyüteçle büyüterek kamuoyu ile paylaşanlar yine amaçlarına ulaşamadılar.
Merak edenler bugün okula giderek öğretmem ve öğrencilerle görüşür, müdür ve okul aile birliği yöneticilerinden bilgi alır.
2021-2022 Ders yılı ilk zili sorunsuz çaldığını, öğrencilerin hiçbir engelle karşılaşmadan derslere girdiğini görüntülerler.

Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor

RASİM HOCA TAKINTISI

Gelelim asıl konumuz, “Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor” başlığa.
Eğitimin her kademsinde 40 yıl görev yapan, 63 yaşında olmasına rağmen ilk günkü heyecanla çalışan Rasim Hoca, Rize, Manisa Milli Eğitim İl Müdürlüğü ardından 28 Nisan 2104’te Kocaeli Milli Eğitim İl Müdürü olarak göreve başladı.
6 yılda; kalitenin arttırılması, fiziki alt yapının güçlendirilmesi, öğretmen açığına son verilmesi, başarı çıtasının yukarıya çıkarılması dahil hayata geçirdiği farkındalık yaratan sosyal, kültürel, sanatsal, kültürel ve akademik projelere imza attı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Personel Genel Müdürü olarak atanınca, Kocaeli’de “Hoş Bir Seda” bırakarak 5 Ağustos’ta Ankara’ya gitti.

Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor


Rasim Hocanın “Başarı Hikayesini” görmek ve duymak istemeyen önyargılı ‘kalemşörler’ 6 yılda tek olumlu kelime yazmadılar.
Aksine her konuda ahkam kesen yorumcuların desteğini de alarak itibar suikastçılığı yaptılar.
Zaman zaman Rasim Hocanın performansını, başarısını yazmadan rahatsız olmuşlar ki takıntılı ve art niyetliler tarafından kaleme alınan gerçeği yansıtmayan haberleri kullanarak bilgi kirliliğine neden oldular.
Güneşin balçıkla sıvanacağını sananlar Rasim Hocanın başarısını gölgelemeye çalıştılar.
Ne yaparlarsa yapsınlar, ne yazarlarsa yazsınlar altının değerini sarrafın bildiği gibi Rasim Hocanın performansını bilen eğitimci ve gazeteci olarak doğruları paylaşacağım.
6 yılda yapılanları değil ama çok eleştirilen inşaatlarla ilgili bilgileri yazacağım.
Bir: Kocaeli’de, tarihinde görmediği okul ve derslik seferberliği başladı.
İki: 2014-2020 yıllarında 174 okul, 4 ek bina, 32 prefabrike ana sınıf, 14 spor salonu, 2 konferans salonu, 25 atölye, 3 pansiyon, değişlik hizmet binaları dahil yaklaşık 2 milyar TL karşılığında toplam 4 bin 58 derslik yapıldı.
Üç: Deprem hasarlı 19 okulun güçlendirilmesi tamamlandı.

Rasim Hoca, övgüyü fazlasıyla hak ediyor


Dört: 2021 yılında tamamlanan 150 derslikli 8 okul eğitim-öğretime açıldı.
Beş: İnşaatı devam eden 13 okuldan 191 derslik, 5 atölye, 2 spor salonu bulunan 6 okul 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında hizmete girecek.
SONUÇ: Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olan okul inşaatlarındaki başarıyı görmezden gelenler umarım son 6 yılda yapılanları görmüşlerdir.
Eğitimde inşaatlar başta olmak üzere her alanda yazılan Başarı Hikayesi ile Rasim Hocanın övgüyü fazlasıyla hak ettiğini anlayarak yakasından düşerler!
Kocaeli, Rasim Hocayı çok arayacak.
Görmek için önümüzdeki süreci beklemeye gerek yok. Bir ayda yaşananlara bakmak yeterli.

*****************

1.280 kadroya 2.254 başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kocaeli’deki okullarda görevlendirilmek üzere 1.280 temizlik elemanı alınacağını duyurmuştu.
Kocaeli İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde 2 bin 254 başvuru olduğunu söyledi.
Güvenlik görevlisi kadro tahsisi ve başvuruların Ekim ayında yapılacağını öğrendim.
Sayının az olmasının nedeninin başvuruların hafta sonuna denk gelmesi ve on-line yapılmasının yanı sıra geçen sene TYP kapsamında okullarda çalışanların başvuruda bulunamamaları gösteriliyor.
2020-2021 eğitim yılında1.150 temizlik personeli, 490 güvenlik görevlisi için yaklaşık 5 bin kişi başvurmuştu.
Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İŞKUR’a başvuruda bulunanlardan şartları uyanların en geç Salı günü belirlenecek okullarında iş başı yapmaları bekleniyor.
1.280 kişinin ilçelere dağılımı; İzmit 222, Gebze 218, Körfez 118, Darıca 117, Gölcük 100, Çayırova 100, Derince 89, Kartepe 84, Dilovası 82, Başiskele 71, Kandıra 45, Karamürsel 34.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Frc - Anlattığınız işler hep akçeli işler sanki insan bi huylanıyor neden hep akçeli işler diye..!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Eylül 18:43
02

İbrahim Kahraman - Marifet iltifata tabidir.hizmetş geçen insanların gittikten sonrada böyle iltifatlarla anılması ne güzel.kaleminize sağlık…

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Eylül 11:59


Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar