Hereke Nuh MTAL okul değil, ‘fabrika’

Rahmetli Vehbi Koç’un “Meslek lisesi, memleket meselesi” sözü günümüzde slogan oldu.
Milli Eğitim Bakan yardımcısı Mahmut Özer’in öncülüğünde meslek liseleri, özellikle pandemi döneminde üretim tesislerine dönüştü.
İşsiz lise ve üniversite mezunları “Ne iş olsa yaparım” diyerek İŞKUR kapısında nöbet tutarken meslek lisesi öğrencileri mesleklerini öğrenirken üreterek para kazanıyor.
O meslek liselerinden biri, Mehmet Oğuzhan Erdem’in müdürlüğünü yaptığı Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
Kimya Teknolojisi Alan Şefi Muzaffer Oğuz öncülüğünde, öğretmen Abdurrahman Kurtoğlu denetiminde öğrencilerin ürettiği ürünler tercih ediliyor, beğeniliyor.
Okullarda uzaktan eğitim yapıldığı dönemlerde Muzaffer öğretmenin öğrencileri atölyelerde önce “Hereke Kimya” markası ile Coronavirüs ( Covid-19) salgınıyla mücadelede kullanılan dezenfektan, kolonya, losyon, sıvı deterjan üretti.
Geçtiğimiz günlerde de “Zümrüt Boya” markasıyla ürettikleri 1. Kalite İç ve Dış Cephe Silikonlu Boya ile Tavan Boyasının toptan, perakende satışlarına başlandı

Hereke Nuh MTAL okul değil, ‘fabrika’

MUZAFFER OĞUZ FARKI

Çok değil 2-3 sene önce bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların yarattığı bilgi kirliliği ile yıpratılmak istenen Hereke Nuh Çimento MTAL, “günah keçisi” ilan edilmişti.
Yalan ve iftiralarla itibarın hedefine konan okulun müdür ve öğretmenlerine suikastçılığı yapılmıştı.
Bir zamanlar “intihar” olayı ile gündeme gelen Hereke Nuh Çimento MTAL, bugün müdür Mehmet Oğuzhan Erdem’in öğretmen ve öğrencilerle kurduğu diyalog ve sağladığı imkanlarla “Öğretirken Üreten Okul” olarak anılıyor.
Hereke Nuh Çimento MTAL adını duyuran yönetici ve öğretmenlerini kutluyor, öğrencilerine başarılar diliyorum.
Hereke Nuh Çimento MTAL Kimya Teknolojisi Alan Şefi Muzaffer Oğuz’a küçük bir parantez açmak istiyorum.
Muzaffer öğretmenin okul yöneticileri ve öğretmenlerle olan diyaloğu yanında öğrencilerle kurduğu iletişim sayesinde okulda devamsızlık azalırken akademik başarının arttığını eğitimciler ve veliler başta olmak üzere herkesten duyuyorum.
Yenidoğan Mehmetçik İlkokulu öğretmeni eşim Gülümser Ataman’ın öğrencisi olan Muzaffer Oğuz ve ailesinin biz de ayrı bir yeri vardır.
Meslek yaşamında örnek aldığı Gülümser öğretmenine karşı saygılı olmanın ötesinde vefalıdır.
Eşi Hülya Öğretmen ve dünya tatlısı çocukları Galip ve Hüseyin ile her zaman ve her fırsatta arar, sorar.
Sohbetinden keyif aldığım Muzaffer’in öne çıkan özelliklerinin başında; ‘tatlı-sert’ öğretmenliği, üretkenliği, çalışkanlığı yanında eşi ve çocuklarının mutluluğu için her türlü fedakarlığı yapması gelir.
İyi ki Gülümser Öğretmenin öğrencisi Muzaffer Oğuz ‘u, eşi Hülya öğretmeni ve sevgili Galip ile Hüseyin’i tanıdık.

Hereke Nuh MTAL okul değil, ‘fabrika’

Hereke Nuh MTAL okul değil, ‘fabrika’

Hereke Nuh MTAL okul değil, ‘fabrika’

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder

# covid

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Levent Bahadir - Galip Hocam çok teşekkür ederim

Muzaffer hocam hakkındaki yorumlarınıza katiliyorum.Cok vefakar ve fedakâr bir dosttur.

iyi ki tanımışız o güzel insanı.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 13:14
03

Muzaffer Oğuz - @Levent Bahadir 02 nolu yoruma cevabı: Levent abim çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere saygılar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 16:51
01

Muzaffer Oğuz - Çok teşekkür ediyorum Galip hocam. İyiki varsınız. Her zaman sizlerin bize çizdiğiniz yolda devam etmeye and içtim. Çok değerli öğretmenim Gülümser Ataman'ın bu günlere gelmemdeki emeğini hiç bir zaman unutmadım. Biz öğrencilerini mücadeleci, çalışkan bir birey olarak yetiştirdi. O azimle mesleğimi naçizane bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyorum. O çok değerli ifadeleriniz için bir kez daha teşekkür ederim. Ellerinizden öpüyor, saygılar sunuyorum.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 13:14


Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar