Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

RASİM HOCA'NIN PERFORMANSINA DA HIZINA DA YETİŞEBİLENE AŞK OLSUN!

Okullar, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 13 Mart'ta kapatıldı.

Eğitim-öğretime 26 Mart'tan itibaren uzaktan televizyonla devam edildi.

Öğrenciler, okula gitmeden birinci karne notlarıyla sınıf geçti, LGS ve YKS'ye hazırlandı.

Okulların yaklaşık 3,5 aylık aranın ardından 31 Ağustos'ta tedbirlere uyularak açılacağının açıklanmasının ardından gündem yine değişti.

Eğitimciler ve veliler, "Öğrenciler, kalabalık sınıflarda sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyarak nasıl eğitim yapacak?" sorusuna cevap aramaya başladı.

İstanbul gibi kalabalık büyükşehirler başta olmak üzere 80 ilin milli eğitim müdürleri karar kara düşünürken Kocaeli Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik'in farkı bir kez daha öne çıktı.

Rasim Hoca ile ilgili Kocaeli'de göreve başladığı 28 Nisan 2014 tarihinden bu yana sayısız yazı yazdım.

Valiler Ercan Topaca, Hasan Basri Güzeloğlu, Hüseyin Aksoy'un ardından Seddar Yavuz ile uyumlu çalışmalarını, farkındalık yaratan örnek ve model projelerini okurlarla paylaştım.

Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

6 yıllık müdürlüğü döneminde devletten aldığı ödeneklerin yanı sıra hayırseverlerin katkılarıyla yaptırdığı okul ve derslik sayısının Kocaeli'de Cumhuriyet döneminde yaptırılan okul ve derslik sayısından fazla olduğunu anlattım. 

Milli eğitimde rant peşinde koşan asalaklarla okullara müdür atamalarına müdahale ettirmediği sendikacıların "kişisel hesapları" karşısında verdiği mücadeleyi, kararlı, ilkeli dik duruşunu takdir ettim.

Geriye dönüm baktığımda, bugüne kadar yazdığım yazılarımın hiç birisinin Rasim Hoca'nın görev anlayışını, performansını, 7/24 özveriyle çalışmasını bu fotoğraf  kadar anlatamadığını gördüm.

395 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü, 25 bin 350 öğretmenin görev yaptığı bin 351 okulda 16 bin 957 derslik bulunan Kocaeli'de Rasim Hoca ile bir kez daha gurur duydum.

Eğitimdeki başarısızlığı nedeniyle değil de kişisel çıkarlarına engel olduğu için rahatsız olup şikayet edenlere inat Rasim Hoca'yı "Marifet İltifata Tabidir" diyerek yazmaya da sahiplenmeye de devam edeceğim.

 

FOTOĞRAFA İYİ BAKIN

Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik'in Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Valiler, Milletvekilleri, şehit yakınları, öğrencilerle törenlerde, ödül dağıtımında çekilmiş yüzlerce fotoğrafı yayınlandı.

Ama hiç birisinde Rasim Hoca'nın inşaat kontrolörü gibi depremde hasar gören okullardaki güçlendirme çalışmalarını yerinde kontrol etmesini görüntüleyen fotoğraf karesindeki kadar etkilenmedim.

Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

Diğer illerde deprem hasarlı okulların güçlendirmesine başlanamazken Kocaeli'de deprem hasarlı okul binalarındaki güçlendirme çalışmalarının hangi aşamada olduğunu gösteren bu fotoğraf Rasim Hoca'nın farkını, performansını gösteriyor.

Eğitim sorunlarını dert edinen, taşın altına elini değil yüreğini koyan Rasim Hoca'nın görev anlayışını, iş disiplinini anlatan bu fotoğrafa herkes iyi baksın.

En çok da son günlerde kişisel çıkarlarına engel olduğu, "rant tekerine" çomak soktuğu için Rasim Hoca'yı sağa sola şikayet edenler!

Hiç kimse kusura bakmasın. Rasim Hoca Kocaeli'de eğitime kazandırdıklarıyla, okul ve derslik yapımları başta olmak üzere ürettiği farkındalık yaratan model projelerle "marka" oldu.

Birileri uğraşsa da, sağa sola şikayet etse de amaçlarına ulaşamayacaklar, pimini çektikleri bomba ellerinde patlayacak.

Onlar yaptıklarının bedelini öderken Rasim Hoca doğru bildiği yolda eğitimin kalitesini arttırmaya, öğretmenlere motivasyon kazandırmaya devam edecek.

Yatsınlar kalksınlar, Rasim Hoca'nın önerilen görevleri kabul etmeyip Kocaeli'de kaldığına dua etsinler.

Rasim Hoca'nın Kocaeli'de görev yapmasından eğitimin paydaşları karlı çıkarken kazanan Kocaeli oluyor.

 

Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

DEPREM HASARLI OKULLAR

Bu fotoğraftan yola çıkarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı teknik rapor doğrultusunda 1999 Marmara, 2019 Silivri Depremi’nde hasar gören 12 okulu hatırlayalım.

Rasim Hoca, kimsenin yapamadığını yaparak, başaramadığını başararak bakanlıktan 90 milyon TL ödenek çıkarttı.

Pandemi sürecini fırsat bilerek deprem hasarlı okul binalarının boşalttırarak güçlendirme çalışmalarını başlattı.

Hedef, okulların açılacağı tarih 31 Ağustos öncesi binaları hazır hale getirmek.

Güçlendirme yapılan o okullar: İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Derince Necip Fazıl Anadolu Lisesi, Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Derince Yenikent Anadolu Lisesi, Derince 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idari bina ve atölyeler, Gebze Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi, Başiskele Şehit Ozan Özel Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Başiskele Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

 

İZMİT İMAM HATİP LİSESİ

Milli Eğitim Müdürü Çelik, güçlendirmelerin yanı sıra yıkım kararı verilen

3 okul boşaltıldı. Yeni okul binalarını TOKİ yapacak.

Öğrencileri Süreyya Yalçın Ortaokulu’na taşınan Darıca Kazım Karabekir İlkokulu ile Ali Güneri Ortaokuluna taşınan Kartepe Ali Güneri İlkokulu binaları yıkıldı.

İzmit İmam Hatip Lisesi öğrencileri bir zamanlar Gazi Anadolu Lisesi’nin kullandığı tarihi binaya taşındı, önümüzdeki günlerde yıkılacak.

İzmit İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 1955’te yaptırılan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hasar gören, 26 Eylül 2019 Silivri Depremi’nde kullanılması sakıncalı hale gelen İzmit İmam Hatip Lisesi de önümüzdeki günlerde yıkılacak.

Bu arada Vali Seddar Yavuz ile dernek başkanı Ali Ayaz arasında okul ve pansiyon yapımı protokolü değil, derneğe ait yerin milli eğitime tahsis protokolü imzalandı. Kime niyet kime kısmet.

Yasal işlemlerin ve prosedürün tamamlanmasının ardından İzmit Cedit Mahallesi 4491 ada, 29 parsel üzerinde; 27 derslikli okul binası ve 200 yatak kapasiteli pansiyon binasını TOKİ yapacak.

1999 Depremi sonrası düzenlenen ve yıllarca raflarda tozlanan raporda “kolon ve kirişlerde kesmeler meydana geldi” yazan, 2019 Silivri Depremi ardından kullanılması sakıncalı olan İzmit İmam Hatip Lisesi bittiğinde Türkiye'nin örnek ve model okul binası olacak.

Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

İmam Hatip Lisesi’nin yıkılarak yerine yenisinin yapılması için her kapıyı çalan ve sonuç alan Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik, okul derneği tarafından hazırlanan projeyi bakanlığa kabul ettiren Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve geç de olsa arsa tahsisi ve irtifa hakkını 'evet' diyen başkan Ali Ayaz teşekkürü fazlasıyla hak ediyorlar.

SONUÇ: Eğitimin kalitesini ve eğitimcilerin motivasyonunu arttırmak için 7/24 özveriyle çalışan Rasim Hoca'nın görev anlayışı, performansı, farkındalık yaratan örnek ve model projeler üretmesi kadar iş takipçiliği ve bitiriciliğini takdir etmenin ötesinde hayranım. Kocaeli bu yönde çok şanslı.

TRABZON SAĞLIK İL MÜDÜRÜ HAKAN USTA DEVAM EDİYOR

 Sağlık İl Müdürü Dr. Şenol Ergüney'in sözleşmesinin 2 yıl daha yenilendiğini yazarken Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta'nın sözleşmesinin yenilenmediğini belirtmiştim.

Yanlış bilgilendirme sonrası Dr. Usta'nın sözleşmesinin yenilenmediği haberinin gerçeği yansıtmadığını Trabzonlu dostlarım uyarınca araştırdım.

Dr. Hakan Usta'nın görevine devam ettiğini, sözleşmesinin yenilenme tarihinin Aralık 2020 olduğunu, henüz mülakata çağrılmadığını öğrendim.

Yanlış bilgiyi düzeltir Dr. Hakan Usta'ya başarılar dilerim.

Rasim Hoca'nın PERFORMANSI

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hacı - Galip ataman, fehmi rasim çelik i pazartesiye mi aldın vali, rektör, ibrahim aracı, tahir büyükakın hangi günlere alındı ona göre okuyalım kaçırmayalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 20:44
01

Kartepe - Herkes herşeyi biliyor kimse konuşamıyor. Gülüyor. Şimdilik....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 20:25


Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar