Kandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı

Vali Hüseyin Aksoy ve Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in hayırseverlerle kaç okul ve derslik protokolü imzaladıklarını hatırlamıyorum.

Ama “Eğitim bizim önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Okul öncesini önemsiyoruz” diyen Vali Aksoy’un talimatıyla Kocaeli’nin 5 yaş grubunda 32 bin 300 olan çağ nüfusununtamamına ulaşılarak yüzde 100 okullaşma hedefini yakalayan il olduğunu biliyorum. 

Milli Eğitim İl Müdürü Rasim Hoca’nın, 7 bin 400 derslik yaptırdığına tanığım.

Önceki gün Valilik’te yapılan anaokulu protokolü ile okul sayısı 488’den 489’a, derslik sayısı ise 2 bin 628’den 2 bin 630’a çıktı.

Vali Aksoy, “Özellikle çocukların okul öncesinde eğitimlerini sağlıklı almaları ve onların gelişmelerine, hayattaki başarı süreçlerine önemli katkıları olacağının farkındayız” diyor.

Milli Eğitim İl Müdürü Çelik, okul öncesi çocukların eğitim alacağı okul ve sayısını arttırmak için yoğun çaba harcıyor.

Ama Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nde, “Okul Öncesi”nden Sorumlu Şube Müdürü Rahmi Merdivan bırakın en küçük bir çaba harcamayı, Kocaeli’nin Okul Öncesi’ndeki başarısını kamuoyu ile paylaşmak isteyenlere, sanki devlet sırrıymış gibi “olmaz, yasak, veremem” diyor.

Rasim Hoca’nın neden saçlarının ağardığını, zaman zaman rahatsızlandığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Şube müdürlüğü koltuğuna oturunca kendisini Kocaeli Milli Eğitimi’ni yönettiği “kompleksine” kapılan Rahmi Merdivan Kocaeli Milli Eğitimi’nin Gururu Okul Öncesi Anaokulu ve öğrenci sayılarını sır gibi saklasa da “Marifet İltifata Tabidir” diyerek katkı verenleri takdir ederken Rahmi Merdivan’ı kınıyorum.

Kandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı

AKALIN AİLESİ’NE TEŞEKKÜR

Gelelim, dün Kocaeli Valiliği Makamı’nda Sayın Vali Hüseyin Aksoy ile Kandıralı Akalın ailesi adına İsmail Akalın ve amcası Ahsen Akalın arasında imzalanan “Anaokulu Protokolüne”.

Bugüne kadar Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in öncülük ettiği sayısız okul protokollerini yazdım.

Vefa İbrahim Aracı Ailesi, Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı, Dereli Ailesi başta olmak üzere birçok sanayici ve hayırsever iş insanlarının imzaladığı okul protokol törenlerinde hazır bulundum, çok etkilendim.

Ama hiç birisinde önceki gün imzalanan Kandıralı Akalın ailesi adına İsmail Akalın ve amcası Ahsen Akalın arasında imzalanan “Anaokulu Protokolü” kadar duygulanmadım, heyecanlanmadım.

Sanayi kenti Kocaeli’de onlarca sanayi kuruluşu bırakın okul yaptırmayı eğitime tek kuruşluk katkı vermezken, yaptırdıkları okulun bahçesine diktikleri reklam toteminin aydınlatma giderini okul parasıyla ödetirken Kandıralı Akalın ailesinin yıllardır kıt kanaat kazandıkları paranın bir kısmını anaokulu yaptırmak için Vali Aksoy’un kapısını çalmalarından çok etkilendim.

Akalın ailesinin aile büyükleri “Perihan-Ahsen Akalın Anaokulu” için verecekleri 400 bin lira öyle büyük bir rakam değil.

Ama Akalın ailesinin anaokulu olmayan Kandıra ilçe merkezinde okul öncesi çocukların eğitimine katkı vermesi açısından çok önemsiyorum.

Vali ve milli eğitim il müdürü ile imzalanan protokolün ardından bağışçı İsmail Akalın’ı aradım.

Uzun yıllar İl Genel Meclisi üyeliği yapan, halen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan İsmail Akalın, “Biz Kandıra’nın yerlisi, 3 kuşak, 130 yıllık ticaret yapan, şalvarlık ve fistanlık kumaş satarak para kazanan esnafız. Hacı Nafizler Sülalesi olarak tanınırız. Alın teriyle kazandığımız helal paradan ayırdığımız miktarı anaokulu yaptırmak için Valiliğin kapısını çaldık. Milli eğitimden tek isteğimiz, Kandıra’da olmayan anaokulunu yapmak için şehir merkezinde yer verilmesi oldu. Bürokratik engelleri aşarak Kandıra’da tarihi ortaokulun yıkılan binasının yeri tahsis edildi” dedi.

“Herkesin parası böyle yerlere nasip olmaz” diyen İsmail Akalın amaçlarının öncülük etmek olduğunu söyledi.

Kandıra’nın yerlisi Akalın Ailesi’nin yaptıracağı “Perihan-Ahsen Akalın Anaokulu” sadece 5 yaş grubu okul öncesi öğrencilere eğitim vermekle kalmayacak.

Alın teriyle kazanılan helal parayla yaptırılan okul yalnız Kandıralılara değil Türkiye’ye örnek gösterilirken, eğitime tek kuruşluk destek vermeyen zengin iş insanlarına da kapak olacak.

İsmail Akalın’ın şahsında Kandıra’nın köklü, mütevazi ve hayırsever Akalın ailesine teşekkür ediyorum.

Allah sizlerden razı olsun. Umarım sizi örnek alacak zengin iş insanları Kandıra başta olmak üzere Kocaeli’ne okul ve derslik yarışına girerler.

Kandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı

**********

MHP’NİN OKUL ZİYARETLERİ

 

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün, “17 Ocak – 17 Nisan tarihleri arasında 700 eğitim kurumunda müdür ve öğretmenleri, 1086 camide imamları ziyaret ederek sohbet edeceğiz” açıklamasını okuyunca inanamadım.

Gazetelerde İzmit başta olmak üzere ilçelerdeki okul ziyaret haberlerini okuyup, müdür makamında ve okul tabelaları önünde çekilen fotoğrafları görünce “Eyvah!” dedim.

Ve 9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’in siyasilere, “Camiye, okula ve kışlaya siyaset sokmayın” öğüdünü anımsadım.

Aydın Başkan’ın siyasi görüş ve düşüncelerine yakın eğitimcileri ziyareti, sahip çıkması, kol kola fotoğrafları paylaşması ilk değil.

Geçen sene de geçici koltuğu altından alınan Hereke Anadolu Lisesi Müdürü Halim Bayar’a destek vermek amacıyla yanına MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki

Gürsu, MHP Meclis Üyesi Ertan Paker, Özel Körfezim Okulları Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu’nu da alarak fotoğraf çektirmişti.

Kandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı

“Halim Hoca’nın koltuğuyla oynayan karşısında beni bulur” mesajı vermeye çalışmıştı.

Aydın Başkan, 2017 başlarında da bazı okul müdürleriyle ilgili soruşturmaların müdahale etmeye kalkışmıştı.

Sonucu; Konunun tarafları ve takipçileri biliyor. Ben yazarsam yine alınırlar!

FETÖ/PDY Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından MHP’nin AK Parti ile Cumhur İttifakı oluşturmasının ardından Aydın Başkan’ın iktidar partisi il başkanıymış gibi hareket etmesini anlıyorum.

Ama eğitimin sorunlarına çözüm aramak, kaliteyi arttırmak için en küçük çaba harcamayan Ünlü’nün kimseden izin almadan elini kolunu sallayarak okul ziyaretlerine “MHP’nin arka bahçesi” olarak bilinen Türk Eğitim Sen üyelerinin müdürlüğünü yaptığı okullardan başlaması dikkatimi çekti.

Sorunları sanki il ve ilçe milli eğitim müdürleri bilmiyormuş, okul aile birlikleri yetkilileri bilgilendirmek konusunda acizmiş gibi Aydın Ünlü ve arkadaşları kendilerine yeni bir sorumluluk alanı yaratmışlar.

Okulların sorunlarını müdürlerden dinlemeyi kendilerine görev edinen MHP, eğitim adına bugüne kadar hangi sorunu çözmüş, hangi eksikliğin giderilmesi için çaba harcamış bir anlatsalar da bizler de öğrensek.

İktidar partisi AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve önceki başkanların bile yanlış anlaşılmamak için sorumlu davranarak okulları ziyaret etmezken MHP’nin okul ziyaretleri amacını anlamakta doğrusu zorlanıyorum.

Yarın AK Parti, MHP, CHP, SP, HDP ve diğer partiler çıkıp, okulları ziyaret etmeye kalkarsa ne olacak?

Sadece MHP değil, tüm partiler fırsat buldukça okula, camiye, kışlaya siyaset sokuyor. Son yıllarda buna adliye de eklendi.

Kandıra’dan Türkiye’ye “hayırseverlik” mesajı

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar