Yapımı ve açılışı gecikse de Kocaeli’ye çok yakışacak

Kocaeli Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonları Başiskele, basın toplantıları İzmit otel salonlarında düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Zirvelerini Kartepe The Green Park Hotels & Resorts’da yapıyor.

Dini Bayramlarda Kent Bayramlaşması için Antikkapı Restaurant tercih ediliyor.

Okulların da aralarında olduğu çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerin adresi çoğunlukla Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Sabancı Kültür Merkezi.

Umuttepe’de Kocaeli Üniversitesi’ne ait 1.470 koltuklu Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’ni de saymazsak bölgede kongre merkezi yok.

Başta Kocaeli Valiliği olmak üzere kurumların tamamı bölgesel, ulusal ve uluslar arası etkinlikleri yıllarca göçmen kuşlar gibi otel salonlarında yapmak zorunda kaldı.

Allah’tan Büyükşehir Belediyesi yıllar sonra da olsa Sekapark içinde eski Mannesman Boru Fabrikası’na ait 36 dönümlük alanda her türlü kültürel etkinliklerin ve faaliyetlerin yapılacağı çok amaçlı “Kongre ve Kültür Merkezi” yaptı da otel salonlarından kurtulacağız.

Masamda Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Bayan Aksoy’un Cumhuriyet’in 96. Yılı nedeniyle düzenlenen resepsiyonun Başiskele TRYPO By Wyndham Otel’de yapılacağı davetiyesini görünce, “Kocaeli Kültür Merkezi” akıbetini Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’ya sordum.

İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığı döneminde başlayan, açılışı Tahir Büyükakın’a nasip olacak, “Kocaeli Kültür Merkezi”nde sona yaklaşıldığını öğrendim.

Yapımı ve açılışı gecikse de Kocaeli’ye çok yakışacak

Geçmişte açılışıyla ilgili çok tarihler verildi.

3 Haziran Ramazan Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yetişeceği söylendi olmadı.

Açılışın 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu ile yapılması için özel çaba harcandı ama eksikler giderilemedi.

Sayın Genel Sekreter Balamir Beye ilk sorum, “Kocaeli Kültür Merkezi ne zaman açılacak” oldu.

İşte cevabı, “18 Kasım’da yapacağımız tefriş ihalesini ilana çıktık. Özel malzemelerin kullanılacağı senato salonu başta olmak üzere tüm bölümlerin tefrişi ile ilgili ihale açık ve şeffaf olacak. Aralık ayı sonunda da Kocaeli Kültür Merkezi’ni açmayı planlıyoruz.”

Sizin anlayacağınız, Doğu Marmara’nın çok amaçlı hizmet verecek Kocaeli Kültür Merkezi açılışına sayılı günler kaldı.

A, B, C Bloklarından oluşan Kocaeli Kültür Merkezi’nde bin 290 koltuklu ana kongre salonu, 2 adet 462 kişilik esnek kullanımlı nikah salonu, 126 kişilik 2 salon, 50 kişilik 4 salon, 60 kişilik senato salonu, yuvarlak masa toplantı salonu, idari ofisler, fuaye alanları, restoran ve kafeler bulunuyor.

A Bloktaki kafe ile C Bloktaki düğün ve yemek salonlarını Maide Cafe ve Restoran ile yemek sektöründe Kocaeli’nin bir numarası olduğunu kanıtlayan Antikkapı işletecek.

Yapımı ve açılışı gecikse de Kocaeli’ye çok yakışacak

ULAŞIM ÇÖZÜLECEK

Büyükşehir Belediyesi vizyon ve prestij projelerinden olup bölgeyi cazibe ve çekim merkezine dönüştürmesi planlanan Kocaeli Kültür Merkezi, Aralık ayı sonunda açılmasına açılacak da şehir merkezinde olduğu gibi en önemli sorun ulaşım olacak gibi görünüyor.

Sayın genel sekretere bu soruyu da sordum.

Konuşurken, konusuna hakim olmanın ötesinde kısa sürede İzmit başta olmak üzere Kocaeli’yi tanıdığını gördüğüm Sayın Genel Sekreter, bölgeye ulaşımı sadece Kültür Merkezi olarak değil de havzanın tamamının sorununu çözecek şekilde geniş düşünüyor.

Balamir Gündoğdu’nun verdiği bilgiye göre Batı Terminali mevcut yerinden yeri Mannesman alanına doğru kaydırılacak.

Kültür Merkezi karşısına üst geçitle birlikte tramvay durağı konacak.

Yapımı ve açılışı gecikse de Kocaeli’ye çok yakışacak

OKUL MÜDÜRÜ MÜ ŞİRKET CEO’SU MU?

Kocaeli Valiliği İl Kutlama Komitesince hazırlanan ve Kocaeli Valiliği logosu ile gönderilen Cumhuriyetimizin 96. Yılı Kutlama Programını incelerken elime geçen bir başka davetiye dikkatimi çekti.

Bir tarafta Kocaeli Valiliği, diğer tarafta İzmit Halk Eğitim Merkezi logosu bulunan davetiyede Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un imzası var.

İçeriğinde, “Kocaeli Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında İzmit Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan ‘Anadolu’nun Dört Bir Köşesinden Oyunlarımız, Ezgilerimiz, Halk Oyunlarımız’ adlı sanat gecemizde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız” yazıyor.

Tarih; 27 Ekim Pazar günü saat 19.00, Yer; Süleyman Demirel Kültür Merkezi.

Şimdi “Bunda ne var?” diyenler çıkabilir.

Tamam da, 20-31 Ekim 2019 tarihlerinde kutlanacak Kocaeli Valiliği Cumhuriyet Bayramı etkinlik programında Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, İl Emniyet, Jandarma, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlükleri görevli.

Halk Eğitim Müdürlüğü logosunun bulunduğu davetiyenin ve etkinliğin ev sahibi Kocaeli Valiliği.

İzmit’te yapılacak Valiliğe ait etkinlikte ve davetiye de İzmit Kaymakamlığı ile İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün adı bile geçmezken Halk Eğitim Müdürlüğü logosunun davetiye de yer alması uygun olmamış.

Yapımı ve açılışı gecikse de Kocaeli’ye çok yakışacak

Allah’tan Müdür Zeki Kalaç davetiyeye adını yazmamış.

Deneyimli, geçmişte başarılı Müdür Zeki Kalaç’ın art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama adının böyle bir yanlış ile anılmasını garipsemenin ötesinde yadırgadım.

Yıllarca okul müdürlüğü yapan Zeki Hoca Halk Eğitim Müdürü olunca kendisini farklı bir konumda görüp amirleri ilçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakama danışma, bilgi verme gereği duymamış.

Hani Zeki Hocayı tanımasam;  “Okul müdür mü yoksa şirket CEO’su mu?” diye soracağım.

 

Yapımı ve açılışı gecikse de Kocaeli’ye çok yakışacak

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar