Merhaba

Sevgili dostlar uzun zamandır ara verdiğim gazetede köşe yazmaya bir son vermeye karar verdim. Şimdiye kadar yazdığım her yerde değer verdiğim ve kıramadığım dostlarımın ısrarlı talebi etkili olmuştu.

Artık her hafta Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi’nde yazmaya karar vermiş bulunuyorum. Bu noktada yazmam için ısrarcı olan sevgili dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde hayat dediğimiz şey dostlarla anlam kazanıyor.

Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi olarak doğal olarak ağırlıklı bir şekilde siyasi yazılar yazacağım.

Bazı dostlarımız, akademisyenlerin özellikle güncel siyasetle ilgili yazma ve konuşmalarından rahatsız olabiliyorlar. Onlara göre herkes işini yapmalı.

Bu noktada eleştirilerine katılıyorum. Herkes her konuda konuşmamalı ve ancak uzman oldukları konularda bilgi ve görüş paylaşımı yapmalıdır.

Evet sevgili dostlar, ben bir siyaset bilimciyim. Dolayısıyla işim, uzmanlığım, aşkım siyaset. Yani işimiz siyaset olduğu için siyaseti konuşmak ve yazmak en doğal hakkımız.

Sağlıkla ilgili en donanımlı olan nasıl ki sağlık çalışanlarıysa, siyasetle ilgili de siyaset bilimcilerdir.

Bu köşede eğip bükmeden, kelimeleri yuvarlamadan, içini boşaltmadan, herkesin anlayacağı şekilde siyaset ve toplumla ilgili yazılar yazacağım.

Saygıdeğer okurlarımızın her türlü eleştirisi (hakaret değil) benim için değerlidir. Nihayetinde bizler insanız ve sözlerimiz mutlak doğruyu yansıtmaz.

İnsani ilişkilerde olabildiğince saygı dairesinde hareket etmeye özen gösterdiğim gibi yazılarımda da aynı seviyeyi tutturmayı önemsiyorum.

Yazdığım yazıların tamamı vicdanımın sesini yansıtacak ve birilerinin siparişi ile yazılar yazılmayacaktır.

Beni köşe yazmamda en fazla motive edecek olan unsur ülkemizin ve bu bağlamda Türk-İslam Dünyasının geleceği olacaktır. Güzel bir ülke, güçlü Türkiye her daim hayalim oldu ve bunun gerçekleşmesi için her alanda mücadele etmek noktasında kararlıyım.

İnsanların siyasi görüşü, yaşam tarzı ve inancı değil, ülkemize ve medeniyetimize olan sadakatleri önemlidir.

Siyasetin filmini sahada yapan çok sayıda siyaset filmcisi mevcuttur. Burada siyasetin bilimi çerçevesinde analizler yapılmaya çalışılacaktır.

Saygıdeğer okurlarım! Sizlerle Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi’nde birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Umarım sizlerin gönül kapıları bana ve kalemime açıktır.

Kalın sağlıcakla…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdulvahap Akıncı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Erman Yayla - hocam yazılarınızı severek okuyorduk, özlmeiştik.Siz aşkla yazın bizde sevgiyle okuyalım.Saygılar :)

Yanıtla . 1Beğen . 3Beğenme 25 Kasım 17:26
03

Rabia Havva - Hocam

Heyecanla yazılarınızı beklemekteyiz

Yanıtla . 1Beğen . 3Beğenme 24 Kasım 15:58
02

Ali Akif - Hocam Twitter'da da sayende bilgileniyoruz Allah razı olsun varlığın daim olsun inşaAllah seviliyorsunuz hocam Ali Akif

Yanıtla . 1Beğen . 3Beğenme 23 Kasım 14:57
01

Fahri Tumkus - Hocam başarılar dilerim ALLAH doğrudan Hak ve Hakikatten ayirmasin

Yanıtla . 1Beğen . 3Beğenme 23 Kasım 13:54


Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar