Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ağustos ayında,     “Okullarda ders kitaplarına ek olarak yardımcı kaynaklar da ücretsiz dağıtılacak” müjdesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yeni eğitim-öğretim yılında tüm çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları değil, aynı zamanda yardımcı kaynaklar da hazır olacak” açıklamasını yaptı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başladığı 12 Eylül’de, ilk defa. 2-12. sınıf düzeylerinde 91 çeşitten oluşan toplam 136 milyon yardımcı kaynak kitap, öğrencilerin sıralarına kondu.

2003-2021 yılları arasında 3 milyar 550 milyon ders kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtılırken 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kaynak kitaplarla birlikte sayı 3 milyar 750 milyon oldu.

Bugünlerde Kocaeli’deki okullara daha önce gönderilen 91 çeşit 2 milyon 450 bin kaynak kitaba ilave olarak 9. ve 10. Sınıflar için 17 çeşit kitap daha gelecek.

475 bin kitabın dağılımı şöyle;

9. Sınıflar için Çalışma Defterleri adı verilen Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce kitaplarından 29.66’şar adet.

10. Sınıflar için Çalışma Defterleri adı verilen Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce kitaplarından 26.718’er adet.

Eğitimde fırsat eşitliğini arttırmada çok önemli adımlardan biri daha atılırken insaf sınırını aşan yardımcı kitap pazarı sömürüsüne de son verildi.

Ancak milli eğitim tarihinde bir ilk olan “Ücretsiz Kaynak Kitapları” yeterli görmeyen bazı öğretmenler, öğrencilere dışardan parayla yardımcı kitap aldırmaya başlamış.

Sayıları az da olsa bazı veliler, Milli Eğitim Bakanlığının dağıttığı ücretsiz kaynak kitaplar varken dışardan ücretleri 200 TL ile 2.000 TL arasında değişen yardımcı kaynak kitap kaynak kitap dayatmasına karşı çıkmış.

Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

CİMER ve Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunarak ücretli kaynak kitap dayatmasına son verilmesini istemiş.

Bazı yayın organlarında yayınevi adresi ve kaynak kitap adı verilerek çıkan haberlerle CİMER’den gelen yazılar sonrası Milli Eğitim İl Müdürlüğü inceleme ve soruşturma başlattı.

Eğitim müfettişleri bugünlerde aralarında İzmit Edebali Ortaokulu, İzmit 50. Yıl Ortaokulu, Karamürsel Amiral İlkokulunun da bulunduğu 20 kadar okulda iddiaları inceleyerek soruşturacaklar.

Öğrenci kayıtlarında da benzer iddialar gündeme gelmiş, bakanlık müfettişleri İzmit’e gelerek Edebali Ortaokulu, 23 Nisan İlkokulu ve Volkan Sabaz İlkokulunda “Öğrenci kayıtlarında velilerden para alınıyor” iddialarını soruşturmuştu.

Kayıtlarda yüksek miktarlarda para verdikleri iddia edilen veliler müfettişlere para vermediklerini söylerken “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyerek üç maymunları oynayınca dosya kapandı!

O tarihte, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “Okullarda kayıt parası adı altında bağış alanın gözünün yaşına bakılmayacak” açıklamasını hatırlatarak “Müdürler az bile istemiş” diyerek soruşturma sonucuna dikkat çekmiştim!

Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

********************

Mahmut Hoca, Kocaeli’ye BAKAN olarak gelecek

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakan yardımcısı iken Kocaeli’ye birkaç kez geldi.

Dilovası OSB’deki GEBKİM MTAL’yi ziyaretinde kimya ve endüstriyel otomasyon laboratuvarlarını gezdi.

Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

GEBKİM OSB Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve öğrencilerle sohbet etti.

Gördüklerinden ve dinlediklerinden etkilenerek mesleki eğitimde 43’üncü Ar-Ge Merkezi yapımı için 1 milyon TL’lik destek verdi.

Mahmut Hoca, bakan koltuğuna oturduğu 6 Ağustos 2021 tarihinden buyana yaklaşık 70 ili gezdi.

İstanbul’u komşu kapısı yapmasına rağmen 90 kilometre yakınındaki Kocaeli’ye hiç gelmedi.

Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile konuşurken Kocaeli’ye davet ettiği Mahmut Hocanın Ekim ayında gelmeyi kabul ettiğini söyledi.

Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

Sayın Bakan, 29 Ekim 1923 Cumhuriyetimizin ilanının 99. Yıldönümünde geleceği kesin, tarih önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bakan olarak geleceği Kocaeli’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 2019’dan buyana Cumhuriyet’in ilanının yıldönümlerinde gelenek haline gelen KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi açılışını yapacak.

Tahir Hoca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturduğu 4 Nisan 2019’da Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü sayısı kadar KODELİ Robotik Kodlama Atölyesini okullarda kuracağını açıklamıştı.

2019’da 96, 2020’de 97, 2021’de 98 olmak üzere 3 yılda 291 okul Tahir Hoca sayesinde KODELİ Robotik Kodlama Atölyesine kavuştu.

Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıldönümünde 99 okula daha KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu yapılacak.

Cumhuriyetin 100. Yılı 2023 yılında fiziki durumu uygun olan 100 okula kurulacak KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi ile 4 yılda sayı 391 olacak.

 

Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

Yılı 29 Ekim 2022, Cumhuriyet’in 99. Yılında 99 okulda kurulumu tamamlanan

99 KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi açılışına, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katılacak.

 

Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!
Kaynak soruşturması, bağış soruşturmasına benzemesin!

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Edebali De Bir Veli - Galip bey bahçeşehir bilnet istek ted doğa ve diğerleri kaynak kitap alıyor mu bir araştırın devlet kitapları nerde öğrenciye dağıtıldı mı ekstra ücret alınıyor mu

Bu arada edebali de 5.sınıfta 11 saat ingilizce var ders kitapları hafta da 3 saat için uygun bu öğrenciler nasıl ingilizce öğrenecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ekim 09:47
05

Q - Kocaeli'deki proje anadolu ve fen liselerinin neredeyse tamamı ekstra kaynak kitap aldırdı gariban birkaç okula patladı olay ,arkası sağlam müdürlere yine dokunamadılar.

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 30 Eylül 16:26
03

Vatandaş - Kitap evlerı ve yayın evlerını kapatın rahatlayın yaa zaten artık kırtasıyeler zincir marketler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 22:41
02

Velii - Egıtimde fırsat eşitliği demıssınızde pardon hangı esıtlık acaba bır yandan cebınde parası olan lar kolejler egıtım alırken envay çeşit kaynak kitap alırken bır yandanda devlet okullsrında sadecr meb ın kıtaplarından hazırlanan çocuklar esıtlık nerde acaba her ıkısıde aynı sınava gırıyor ozman aynı yasagı kolej ve kurslara da getırılmelı oyle degılmıı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 22:26
01

Ali - Ne cok zoruna gitmis soruşturma dan bisey çıkmaması.

Bu haberleri sana özel okulların yaptırdığı söyleniyor galip hoca...nasıl olsa yorumu yapılamayacağını. En azından okursun

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 21:10


Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar