LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 5 Haziran’da yapıldı.
28 bin 965’i Kocaeli’den olmak üzere 1 milyon 243 bin 801 ortaokul mezununun katıldığı sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklandı.
Sırada 4-20 Temmuz arasında yapılacak sınavla öğrenci alan liseleri tercih var.
Soruların tamamını doğru cevaplayan 48 ilden 193 öğrenci 500 tam puan aldı.
33 il şampiyon çıkaramazken Kocaeli’den 6 öğrenci listeye girmeyi başardı.
Kumsal başarıda ilk 1’lik ve 10’luk dilime giren öğrenci sayısı ise tahminlerin üstünde oldu.
Başarıl öğrencileri, öğretmenlerini, ailelerini kutluyorum.
LGS-2022 şampiyonlar listesine adını yazdıran öğrencilerimiz; Bilal Bostan (İzmit Necip Fazıl Anadolu İmam Hatip Ortaokulu), İsmail Kekik (Deniz Yıldızları Ortaokulu), Samet Ulusoy (İzmit Özel Beşsekiz Ortaokulu),
Oğulcan Gören (Kartepe Özel Marmara Koleji Ortaokulu), Irmak Tavşancı (Darıca Özel Marmara Bilge Koleji Ortaokulu), Haluk Efe Akdın (İzmit Özel Doğa Ortaokulu).
LGS- 2021’de sadece Elif Seçkin (Kültür Bilgili Ortaokulu) 500 tam puan almıştı.
LGS- 2020 şampiyonlar listesine adını 5 öğrenci yazdırmıştı. Ömer Barış Kestem (Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu), Burak Bera Özbay (İzmit Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu), Ayşe Bahar Taktak ( İzmit Özel Cebir Ortaokulu) Nehir Ilgın Kartal (Özel Körfezim Ortaokulu), Deniz Yenigün (Özel Gebze Ortaokulu).

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

HALUK EFE AKDİN

BİRİNCİLER İSTANBUL’A

Değerli okurlar,
Yurt dışına eğitimli beyin göçünü önleyemediğimiz gibi LGS şampiyonu öğrencileri de Kocaeli’de tutamıyoruz.
Türkiye’nin başarılı üniversitelerine girebilmek için Kocaeli’de nitelikli eğitim veren lise olmadığından şampiyonlar haklı olarak İstanbul’un marka okullarını tercih ediyor.
52 olan proje lise sayısını 67’ye çıkarırken şampiyonlar için nitelikli eğitim verecek okullar açmadığımız için 500 tam puan alan öğrencileri Kocaeli’de tutamıyoruz.
Marka olmaya aday okullarımız da başarı çıtası yükseleceği yerde yönetici atamalarında siyasilerin ve sendikaların kaprisleri nedeniyle geriledi.
Son 3 yılın LGS şampiyonlarının tercihlerine bakmak yeterli.
2020 şampiyonları Ömer Barış Kestem İstanbul Robert Koleji, Burak Bera Özbay İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, Deniz Yenigün Galatasaray Lisesi, Ayşe Bahar Taktak İstanbul Kartal Proje İmam Hatip Anadolu Lisesi, Nehir Ilgın Kartal Ankara Fen Lisesi’ni tercih etti.
2021 şampiyonu Elif Seçkin İstanbul Robert Kolejine kayıt yaptırdı.
2022 şampiyonları da henüz tercihlerini yapmasalar da İstanbul’a gidecekler.
İsmail Kekik İstanbul Galatasaray Lisesi, Samet Ulusoy İstanbul Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi, Irmak Tavşancı İstanbul Robert Koleji veya İstanbul Erkek Lisesi, Oğulcan Gören İstanbul Robert Koleji, Haluk Efe Akdın İstanbul Kabataş Lisesini tercihlerinin ilk sırasına yazmayı düşünüyor.
Bilal Bostan ortaokulu okuduğu İzmit Necip Fazıl İmam Hatip Anadolu Lisesine kayıt yaptırmak istiyor, ikinci tercihi ise Kocaeli Fen Lisesi olacak.

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

SAMET ULUSOY

5 BİN 150 KONTENJAN

Bir ya da iki soru ile şampiyon olamayan ama yüzde 1-10’luk dilime girmeyi başaran öğrenciler sınavla öğrenci alan okulları 4-20 Temmuz tarihlerinde tercih edebilecek.
Yerleştirme okulların belirlenen kontenjanlarına ve puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak.
Kocaeli’de kalmak isteyen öğrenciler 8 Fen, 2 Sosyal Bilimler, 11 Anadolu, 16 Anadolu İmam Hatip, 30 Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine ayrılan 5.150 kontenjan için yarışacaklar.
İlk olarak yerel yerleştirmede tercihlerinden 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 okulu, sonra 10 okula kadar tercih edebilecekler.
5.150 kontenjanın lise türlerine göre dağılımı; 8 Fen Lisesi 1.140, 2 Sosyal Bilimler Lisesi 270, 11 Anadolu Lisesi 1590, 14 Anadolu İmam Hatip Lisesi 850, 2 Fen ve Sosyal Bilimler Programlı olan Anadolu İmam Hatip Lisesi 90, 30 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1.140.

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

TÜBİTAK FEN LİSESİ

Geleceğin Aziz Sancarlarını yetiştirmek amacıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılında açılan Türkiye’nin ilk TÜBİTAK Fen Lisesi geçen sene olduğu gibi bu sene de 90 öğrenci (3 sınıf) alacak.
Modern derslikler ve ileri düzey temel bilim atölyelerinin bulunduğu TÜBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavı 7 Temmuz’da TÜBİTAK tarafından 25 sınav merkezinde yapılacak.
TÜBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavına katılabilmek için LGS sonuçlarına göre yüzde 1’lik başarı dilime girmek gerekiyor.
Sonuçların 14 Temmuz’da açıklanmasının ardından kesin kayıtlar 19 Temmuz’da başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmasına rağmen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen, tüm ihtiyaçları TÜBİTAK tarafından karşılanan Fen Lisesi hazırlık sınıfında 2’si yabancı 8 İngilizce, biri yabancı 2 Almanca, 1 yabancı İspanyolca, 1 Türk Dili, 1 Matematik, 1 Kimya öğretmeni görev yaptı.

Hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıl olan TÜBİTAK Fen Lisesine geçen sene 37 farklı ilden gelen 90 öğrenciden 89’u kampüs yurdunda kaldı.
Tamamı burslu okuyan öğrenciler TÜBİTAK Merkez ve Enstitüleri'nde staj imkanı, kariyerleri boyunca mentorluk desteği, bilim söyleşileri dahil bir çok imkandan karşılıksız olarak yararlanabiliyor.

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

BİLAL BOSTAN

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

İSMAİL KEKİK

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

IRMAK TAVŞANCI

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

OĞULCAN GÖREN

LGS şampiyonları İstanbul yolcusu!

BİZİM YAKA KUPÜRÜ (28 TEMMUZ 2021 )

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar