Darıca Tatil Köyünü ANTİKKAPI işletecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün saat 15.00’te Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde toplanacak.

113 maddeden oluşan gündemde öne çıkanlar;

Bir: Kartepe’de Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Proje Hazırlama Hizmet işinin ihale edilerek hizmet alımı yöntemiyle sürdürülmesi için Başkanlık makamına yetki verilmesi.

İzmit Uluslararası İnterteks Fuar Merkezi çatısının çökmesi nedeniyle Kartepe

Cengiz Topel Havaalanı'nın yanında Uluslararası Fuar Alanı yapmak üzere 321 dönüm arazı 92 milyon liraya satın alınmıştı.

İki: İzmit Körfezi’nde dip temizliği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin vereceği 500 milyon liralık destek için Başkanlık makamına yetki verilmesi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yapılacak ve 5 yıl sürecek proje kapsamında Körfezde yapılacak dip temizliğinde 8,5 milyon metreküp çamurun bertaraf edilmesi bekleniyor. Türkiye’nin en büyük çevre projesinin toplam maliyeti 1 milyar 750 milyona lira olarak açıklanmıştı.

Üç: Evsel Katı Atık Tarifesi Düzenlenmesi ile ilgili raporun görüşülerek karara bağlanması.

Dört: 2021 Yılı Analitik Bütçe Kesin Hesap Cetvelleri ile ilgili teklifin görüşülmesi.

Beş: Büyükşehir Belediyesinin Basın İlan Kurumundan aldığı Darıca Bayramoğlu’daki Tatil Köyü ve sosyal tesislerin Antikkapı tarafından işletilmesi.

 

Darıca Tatil Köyünü ANTİKKAPI işletecek

ANTİKKAPI İŞLETECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 3 yılda yaptıkları kadar belediyeye kazandırdıkları öne çıkıyor.

“Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” diyerek pandemi mağdurları başta olmak üzere dezavantajlı ailelere sahip çıkması, belediyenin parasına sahip çıkması, kamuya ve askeriyeye ait taşınmazları tek kuruş ödemeden alması dikkatimi çekiyor.

Darıca Bayramoğlu’daki Basın İlan Kurumuna (BİK) ait Tatil Köyü o taşınmazlardan birisi ve önemlisi.

Bugün mecliste, Tatil Köyünün sosyal tesis olarak kullanılmak üzere Antikkapı A.Ş.’ye işletilmesinin devredilmesi, aylık kira bedeli ve süresi görüşülecek.

Büyük olasılıkla Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı teklifi komisyona havale edilecek.

Geliniz bir yıl öncesine gidelim, bugünlere nasıl gelindi ona bakalım;

Bir: Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Basın İlan Kurumuna ait Bayramoğlu’ndaki Tatil Köyünün öncelikle Kocaelililere ve gençlere hizmet vermesi için 2020 yılı sonlarında düğmeye bastı.

İki: Tahir Hoca, 1968 yılından buyana basın mensuplarından belli bir guruba hizmet veren Bayramoğlu Tatil Köyünü Basın İlan Kurumundan istedi, Ekim 2021’de de 10 yıllığına tahsisini aldı.

Üç: Büyükşehir Belediyesi, BİK’in sosyal tesisleri yanında bulunan Balyanoz Koyunda kapsamlı bir çalışma yaptı. Yürüyüş ve bisiklet yolları, tenis kortu, otopark, basketbol sahası, fitness alanları, mescit, çocuk oyun alanı, kafeterya ve sosyal alanlar inşa etti.

Dört: İşletmeciliğini özel şirketlerin yaptığı, herkesin yararlanamadığı tesis bugünkü meclis toplantısında alınacak karar sonrası Antikkapı AŞ’ye tahsis edilmesinin ardından Darıca yeni bir cazibe merkezi kazanırken Kocaeliler başta olmak üzere herkes yararlanacak.

 

Darıca Tatil Köyünü ANTİKKAPI işletecek

ÖZEL MÜLK GİBİYDİ

Değerli okurlar,

Darıca Bayramoğlu’nda bulunan Basın İlan Kurumu (BİK) Tatil Köyü, 1968 yılında gazetecilerin yazları tatil ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere işletmeye açıldı.

2011 yılından itibaren yenilenen binalar ile birlikte yaz-kış hizmet veren bir tesis haline getirildi.

Yüzde 90’ını açık alanlardan oluşan yaklaşık 45 dönümlük bir alana sahip Tatil Köyü kamuya açık olması gerekirken yıllarca özel mülk gibi özel işletmeciler tarafından işletildi.

Basın çalışanlarının tatil ve dinlenme mekanı olarak bilinse de daha çok Kocaelililer ve yerel gazeteciler dışındakilere hizmet verdi.

Tahir Hoca ve ekinin aldığı kararla 22 odalı otel binası, 6 bloktan oluşan 76 odalı konaklama tesisleri, sosyal tesis, lokanta, kafeterya, açık havuz, basketbol, voleybol ve futbol sahalarının işletmesini meclis kararının ardından Antikkapı AŞ yapacak.

Gelelim, Darıca Bayramoğlu Tatil Köyünde hizmetin Antikkapı AŞ tarafından verilmesiyle nelerin değişeceğine;

Bir: Düne kadar kamu mülkü olmasına rağmen özel mülk gibi işletilen Tatil Köyünden belli bir zümre değil herkes yararlanacak.

İki: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Merkezi ve Gençlik Kamplarında Nenehatun Gençlik Merkezi hariç tamamındaki hizmetleri Antikkapı AŞ verdiğinden sorun yaşanmıyordu.

Üç: Darıca Bayramoğlu Tatil Köyü ve Tesislerinde de her türlü hizmetin Antikkapı AŞ tarafından verilecek olmasıyla Büyükşehir Belediyesi ihale sorunu yaşamayacak, vatandaş aldığı hizmet karşılığı daha az ücret ödeyecek.

Dört: Darıca Bayramoğlu Tatil Köyü ve Tesislerinde Gençlik Merkezi ve Gençlik Kampları yanı sıra KOMEK kursiyerleri, muhtarlar, öğretmenler, gazeteciler dahil yerli yabancı herkes yararlanabilecek.

Beş: Aynı alanda Antikkapı AŞ’nin “Antikkapı Köfte” markasıyla modern, ferah bir tesis yapılacak.

Altı: Darıca Bayramoğlu Tatil Köyü ve Tesislerindeki lokanta ve kafeteryalarda tüm hizmetler karşılığı Kartepe Ormanya ve Antikkapı Köfte satışı yapılan tesislerdeki kalite korunurken tüm ürünlerde aynı fiyat tarifesi uygulanacak.

Darıca Tatil Köyünü ANTİKKAPI işletecek

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Galip Ataman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Koronavirüs aşısı çıktığında yaptırmayı düşünür müsünüz?
Tüm anketler

Kocaeli Haber

Oyunlar