Arıcan: “Tek muhatabımız Hürriyet’tir”

Kocaeli Ordulular Derneği Başkanı Nurettin Arıcan, emniyet güçleri tarafından dernek merkezinden tahliye edilmeleriyle ilgili tek muhatabın İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet olduğunu belirtti, “Asıl mesleği avukatlık olduğu halde sayın başkan hukuk kararını beklemeden harekete geçmiştir. Ordulular bunu asla unutmayacak” dedi.

SEÇİLDİĞİNDEN BERİ UĞRAŞIYOR

Arıcan, şunları söyledi: “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, seçildiği günden bu yana Kocaeli Ordulular Derneği ile uğraşıyor. 38 m2 atıl durumda bir barakayı sıfırdan bugünkü haline getirip, 321 m2 kapalı alan oluştururken her bir hemşehrimizin emeği ve katkısı olan bu yapıyı zorla elimizden almak için her şeyi denedi. Bunun gereğini ve mantığını halen anlamış değiliz. Yapılan her girişime karşı tek yaptığımız mahkemeye gidip, hakkımızı hukuk önünde aramaktı. Ancak asıl mesleği avukatlık olan biri, hukuki sürecin bitmesini beklemeden harekete geçti.”

BİR HUKUK İNSANI BUNU NASIL YAPTI?

“Hukuki sürecimiz bitmedi. Üst mahkemede devam ediyor. Ama yürütmeyi durdurma kararımız, ilginç şekilde Sakarya yerine İstanbul’daki mahkemede 21 gün içinde yıldırım hızı ile karara bağlanarak bozuldu. Buna istinaden kaymakamlık ekipleri tahliye işlemleri başlattı. Rızamız dışında kolluk kuvvetlerinin gözetiminde derneğimiz kapatıldı. Dernekler tüzel kişiliklerdir. Fiziki olarak bu mekândan polis zoruyla çıkartılmamız dernek faaliyetlerini bitireceğimiz anlamına gelmiyor. Polis eliyle çıkartılma karesi biz Orduluların hafızasına kayıt edilmiştir.”

DAVA SÜRECİNİ BEKLEYECEĞİZ

“İki hafta önce bağlı bulunduğu siyasi parti genel başkanını çağırarak dernek açan -ki bunu alkışla karşıladık- bir iradenin şimdi polis zoruyla derneğimizi kapatmasının mantığını bulamıyoruz. Bu Ordululara kasıt değil de nedir? Davamızda yüzde yüz haklı çıkacağımızı düşünüyoruz. Hukuki süreç uzun sürüyor ama kazanacağımızdan eminiz. Dava sürecinin sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Ancak geç tecelli eden adalet ne kadar adalet olacak bilmiyoruz. Biz bu tahliye sürecinde hiçbir zaman siyaset yapmadık. Tam tersine sadece hukuk önünde hak aradık.”

ORDULULAR DERNEĞİ HEDEF DEĞİLDİR

“Dolayısıyla CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın daha önce İzmit Belediyesi’nin ortaya attığı mesnetsiz iddialarla üzerimize gelmesini, Ordulular Derneğini hedef göstermesini doğru bulmuyoruz. Ordulular Derneği hedef değildir. Derneğimizde her görüşten üye bulunmaktadır. Keşke uzunca zaman kamuoyu gündemini meşgul eden bu süreçte Sayın Çakar bir kez olsun derdiniz nedir diye sorsa idi, biz on binlerce hemşehirlimize hizmet veren onlarca proje yapmış bir sivil toplum örgütü olarak uğradığımız haksızlığı da kendisine anlatırdık. Biz anayasal bir kuruluşuz. Maalesef bizi zorla sokağa atıp, dernek merkezimizi elimizden alan irade şimdi de CHP ile derneğimizi karşı karşıya getirmek, bizler arasına nifak sokmak istediğinin de farkındayız.”

HAKSIZ OLDUĞUNU KENDİ DE BİLİYOR

“Biz Kocaeli’de yaşamakta olan Orduluların CHP ile sorunu olmadı, olamaz. Elbette bu yapılanları Ordulular olarak unutmayacağız. Ancak burada altını çizmek gerekir ki, bu süreçte seçildiği günden bu yana derneğimiz ile uğraşarak Orduluları kendine hedef seçen, adeta Alikahya’nın huzurunu kaçırmak için çalışan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bizim tek muhatabımızdır. Bu haksızlığın tek sorumlusu kendisidir. Merak ediyoruz Fatma Hanım, bizi devlet gücü kullanıp sokağa atarak ne elde etti?”

17 Şub 2022 - 14:00 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar