Başiskele'de sokak hayvanları için bakımevi yapılacak

Başiskele Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının tedavi ve bakımı için modern bakımevi yapmaya hazırlanıyor.

Başiskele Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Projesi için çalışmalara başladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Sokaktaki can dostlarımız için de güzel işler yapıyoruz. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi projemiz hazır. Gelecek yıl hizmete alacağımız bakımevimiz can dostlarımız için sıcak ve sevgi dolu olacak" ifadelerini kullandı.

Başiskele'de sokak hayvanları için bakımevi yapılacak

6100 metrekare alan üzerine yapılacak

Sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve beslenme gibi birçok ihtiyacının karşılanacağı bakımevi Sepetlipınar Mahallesi’nde yaklaşık 6100 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 2022 yılında hizmete açılması planlanan bakımevinde 164 metrekare idari bina, 435 metrekare barınaklardan oluşacak. İdari binada 2 adet veteriner odası, ameliyathane, muayene odası, seminer odası, bekleme ve kayıt odası yer alacak.

Başiskele'de sokak hayvanları için bakımevi yapılacak

Kuşlar da unutulması

Başiskele Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşların da sıcak yuvası olacak. Kentteki yabani hayatın korunması, kuş popülasyonunun çeşitlenmesi ve artırılması için kuş yuvaları da yer alacak. Aynı zamanda çocukların güzel ve eğlenceli vakit geçirebilmesi için alana çocuk oyun parkı da yapılacak.

Başiskele'de sokak hayvanları için bakımevi yapılacak

27 Ara 2021 - 11:36 Kocaeli/ Başiskele- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar