Derince Limanı’nın işletme süresi 10 yıl daha uzayacak

AK Parti’nin daha önce geri çektiği ancak Meclis’e sunduğu 'torba teklife' göre, Derince Limanı’nı devralan Safi Port, 10 yıl fazladan işletme hakkı elde edecek.

AK Parti’nin daha önce geri çektiği ancak Meclis’e sunduğu 'torba teklife' göre, kiralanan limanların işletme süresi 10 yıl daha uzatılacak. AK Parti’nin Meclis’e sunduğu “torba teklife” göre, özelleştirilen  Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) AŞ ile TCDD’ye ait limanların 30, 36 ve 39 yıl olan sözleşme süreleri 49 yıla tamamlanacak. Bunun için bu limanları alan şirketler Özelleştirme İdaresi, TDİ ve TCDD’ye açtıkları davaları geri çekecekler. Ayrıca şirketler ile ek sözleşme imzalanacak. Ancak yeni bir ihale yapılmayacak. Ek sözleşme bedelinin tespitinde Sermaye Piyasası Yasası’na göre değerleme yapmaya yetkili en az iki kuruluş danışman olarak görevlendirilecek.

Bu kapsamda toplam 18 liman bulunuyor. Bu limanlardan Derince Limanı, 2015 yılında 543 milyon dolar karşılığında Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’ye devredilmişti. TCDD'ye aitken 2015'te işletmesi özelleştirilen limanda 39 yıl olarak belirlenen işletme hakkı bu düzenlemeyle otomatik olarak on yıl daha uzayacak. Böylelikle 2054’te bitecek olan işletme hakkı 2064 yılına kadar uzatılacak.

18 Ara 2021 - 16:06 Kocaeli/ Derince- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar