Koyun: “Kocaelispor gibisi yok”

Kulübün geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Başkan Engin Koyun, şöyle konuştu: “ Kocaelispor’la ilgili vergi dairesi ve SGK’ya borcumuzu yapılandırdık. Borçlar tıkır tıkır ödeniyor. Bu ödeme durumunu eleştiren arkadaşlara kalemle yaz desek, yazamazlar. Geçtiğimiz günlerde bir hocamız misafirimiz oldu. Hiçbir futbolcumuza borcumuzun olmadığı öğrenince böyle bir duruma şahit olmadığını söyledi. Aile şirketi olarak yönetilen kulüpler hariç, Türkiye’de ben iddia ediyorum mali disiplini bu kadar sağlam oluşturulmuş bir başka kulüp yoktur.

“HER YÖNETİCİMİZ BİR DEPLASMANI KARŞILIYOR”

Her ay düzenli olarak 3 milyon TL civarında ödememiz var. Sezonluk ödemelerimiz, deplasman masrafları ve primler gibi tüm giderlerle birlikte yıllık ödemeler toplamı 50 milyon TL’yi bulur. Her deplasmanı bir yöneticimiz karşılıyor. Yol ve konaklama dahil o arkadaşımız üstleniyor. Fakat deplasmana gidildiğinde hiçbir yönetim kurulu üyemiz takımın kaldığı otelde kalamaz. Ayrıca giden arkadaşlarımız kendi masraflarını öderler.

TESİSLEŞME KONUSU

Bahsettiğim hususları yok sayarak başarı gelirse bu günübirlik olur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve Genel Sekreterimiz Balamir Gündoğdu ile tesis konusunu görüştük. Tesisleri yaparken teknik ekibiniz mutlaka bizimle irtibatta olsun. Almanya’dan özel tesisleri gören arkadaşlarımız var. Tesisleşmede Almanya ve Hollanda modeli üzerinde duruyoruz. Taslağı hazırladıktan sonra son kararı vermeyin dedim. Ekip arkadaşlarımızla Almanya ve Hollanda’ya gidelim, oradaki tesisleri görsünler ve burada da ona göre bir çalışma yapalım istedik. Tesisin yapımını Büyükşehir Belediyemiz üstlenecek.

“ALTYAPIYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Tesis projesi yalnızca spor alanı ile sınırlı olmayacak. Genel bir kompleks olacak şekilde tasarlanacak. Son noktayı vurmaya yakınız. Altyapıyı önemsiyoruz. Çok iyi çalışan 12 hocamız var. Altyapıdaki bir oyuncumuzu 1 yılda A takıma alamayız. 14 yaşındaki oyuncu 17-18 yaşına gelince ancak iyi noktaya geliyor. 100 çocuktan 4-5 tane çıkarsa iyi. O yeteneği belli bir süreçten sonra fark edebiliyorsunuz. Biz altyapıdan her yıl 3-4 gencimizi A takıma kazandırabilirsek büyük kazanç sağlarız. Hem kulübün mali gücü ve hem de aidiyetin sağlanması böyle olabilir.

“AYAKLARIMIZIN ÜZERİNDE DURMAYI ÖĞRENECEĞİZ”

Görünmeyen ancak en çok önemsediğim konu bu altyapı mevzuu. Kocaelispor belki 5 yıl sonra transfer yapmayacak. Altyapıdan oyuncu yetiştirerek bu kulübü ayakları üzerinde duran bir takım haline getireceğiz. Biz Büyükşehir para verdiği zaman yürüyen, vermediğinde gidemeyen bir takım olmak istemiyoruz. Kocaelispor’u şehrin tamamının takımı yapmak istiyoruz. Kocaelispor’a yönelik son dönemde yaşanan sahiplenme de bunu başardığımızı gösteriyor.

“HEDEFLERİMİZ HAYAL DEĞİL!”

Geçen yıl bütçenin büyük kısmını Büyükşehir karşılıyordu, bu sene yüzde 50’ye düşürdük. Bitcoin gelirlerimiz çok iyi. Reklam, biletler, localar, forma gelirlerimiz çok yüksek. Kocaelispor ürünleri artık bir ‘store’da satılıyor. Bunlar bir anda olmuyor. Şampiyon olduk. Mali disiplin sağlanmış. Kulüp kurumsallaşmış, altyapıdan oyuncular geliyor, mağazalarımız gelir sağlıyor. Tesislerimiz en güzel merkezde insanları çeken bir yerde … Bunlar hayal değil. Yapılıyor şu anda.

“AVRUPA’NIN DEVLERİ KOCAELİ’YE GELECEK”

5 yıl sonra Kocaelispor, Türkiye’de Süper Lig şampiyonluğunun en güçlü adaylarından biri olacak. Büyük kulüplerin tamamı borç batağında. Bizim hedefimiz 2022 yılı sonunda borcumuzu bitirerek 2023-2024 yılında Süper Lig’de yerimizi almak ve 5. yılda da Türkiye Kupası’nı, Süper Kupa’yı kazanmaktır. 7. yıl sonunda ise Avrupa’ya gideceğiz. 10 yıl sonra da Avrupa’nın devlerini Kocaeli’ye getireceğiz. Biz bunları hocamızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla oturup konuşuyoruz.

“HOCAMIZLA YÜRÜYECEĞİZ”

Mustafa hocamız bir proje üzerine kulübe geldi. Altyapının tamamının başına hocamızı getireceğiz. Onun öncülüğünde her bölgede okullar açacağız. Genel koordinatörlük görevini vermek istiyoruz. Çünkü kendisi iyi bir analizci. Türk futboluna yeni kazanımların bu projemizle sağlanacağına inanıyoruz. Kocaelispor efsanesi böyle doğacaktır. Biz bunları yaparken “Boş ver onları Menemen’e nasıl yenilirsin?” sözleri ile uğraşıyoruz. Fakat 5-0 kazanacağımız maç tersine döndü.

“ŞUURSUZCA TRANSFER YAPMA DÖNEMİ BİTTİ”

Hatalarımız, eksiklerimiz belli. Şu anda dört maçımız var. En az puan kaybı ile buradan çıktığımız zaman yapacağımız net transferlerle bu takım iyi noktaya gelir. Direkt ya da Play-Off üzerinden takım Süper Lig’e çıkarsa her türlü fedakarlıkla takımımızın yanında oluruz. Ama şuursuzca transfer yapıp takımı şampiyon yapmayı kulübe de, şehrimize de ihanet olarak görürüm.

“HER ŞEYİN HESABINI VEREBİLİRİZ”

Kulüp yönetimine doğru geçmişten gelen bir olumsuz algı var. Bizler hesap sorulabilen ve hesap verebilen bir sistem oluşturduk. Büyükşehir desteğinin dışında tüm gelirlerimizle ilgili durum değerlendirmesi yapıyoruz. Benim tek başına karar vermediğim bir yerde kimse olumsuz bir şey yapamaz. Ben her şeye açığım ancak herkesten benim gibi olmasını da beklerim. Menajerler beni sevmez. Çünkü her zaman direkt futbolcu ile görüşürüz. Menajerler genelde yüzde 10 isterler, benim yanıma yüzde 5’ten fazla bir taleple gelemezler.

“AMAÇLARINI İYİ BİLİYORUZ”

Biz kulübü siyaset üstü bir noktaya getirmek isterken çok sıkıntılı işlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bize dost görünüp yanımızdan ayrıldıktan sonra cümlenin içinden bir ifadeyi cımbızlayıp farklı bir manşet atabiliyorlar. Beni ve benim üzerinden de Tahir Başkan’ı yıpratmak için birileri çok özel bir çaba içinde. Biz arkadaşlarımızla Kocaelispor’u konuşurken “Yenildiler ama keyif yapıyorlar” demek için fotoğrafımızı çekmek isteyenler oldu. Tabi biz o kişileri kimlerin görevlendirdiğini çok iyi biliyoruz.

“DEFANSIMIZ ÇOK İYİ, SIKINTIMIZ İLERİDE”

Kocaelispor tarihinde ilk defa ben Gebze’de program yaptım. Hatta oradaki esnaf ve iş insanları para mı isteyeceğiz diye tedirgin oldular. Öyle olmadığını görünce sevindiler. Erzurumspor ile çok önemli bir maç oynayacağız. Ligin ikinci yarısı bizim için çok daha iyi geçecek. Sakatların iyileşmesi, özellikle Dino ve Hasan Hatipoğlu’nun dönecek olması, ayrıca yeni transferlerimizle önümüzdeki dönem bizim açımızdan iyi geçecek diyebilirim. Ayrıca ligin en iyi defansına sahibiz. Fakat şu anda gol noktalarında sıkıntı yaşıyoruz. Dino’nun eksikliğini fazlasıyla hissediyoruz.

“TARAFTAR SABIRLI OLSUN”

Sabır istiyorum… Kocaelispor taraftarı sabırlı olsun. Geçen yıl daha zor şartlarda başarılı olduk. Bu sene daha iyiyiz. Taraftar serbestliği bile bir avantaj. Bugüne kadar yaşanan sıkıntıları tecrübesizlik olarak nitelendiriyorum. Bunun üstesinden yeni transferlerle geleceğiz. 3 puanlı sistemde 4 maç üst üste aldığımızda herkesin yeri değişir. 22 maçımız kaldı. Önümüzde alınabilecek 66 puan var. Çok karamsar olmamak lazım. İnanmak ve güvenmek lazım.

“KÜFRETMEK ACİZLİKTİR”

Taraftar dediğin iyi günde kötü günde takımın yanında olandır. Başarısızlıkta kırılgan bir yapı var. Tepki gösterip maça gidilmeyebiliyor. Birileri ile maça gitmeyin diye propaganda yapılıyor. Fakat takımlarına en ateşli şekilde destek olan taraftar kitlesine Kocaelispor sahiptir. Aslında taraftar böyle olur. Egoları tatmin etmek ya da birilerinin talimatı ile takıma, başkana, hocaya küfretmek acizliktir. Biz insanız. Bu şehirde yüz yüze bakıyoruz. Bizler gerçek taraftarın mesajını alıyoruz. Gerçek Kocaelisporlular, hatalı gol yiyen Korcan’ı tribünlere çağırıp moral verendir”.

09 Ara 2021 - 18:08 Kocaeli- Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ozıı - Başkan çıkıp durman konuşuyorsun farkında mısın ? Ama hep aynı şeyleri söylüyorsun icraat yoksa böyle olur umut tüccarlığını birakın artık taraftar konuştunuz birde mevcut duruma bakıyor fark var. Ya konuştuklarını yapın yada istifa edin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 12:53

Kocaeli Haber

Oyunlar