Zeytin Dalı Harekatı'ndan kaçan 4 terörist Kocaeli'de yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK’nın YPG ile YPJ yapılanmasına ağır kayıplar verdirdiği Zeytin Dalı Harekatı'ndan kaçarak sürekli adres ve kılık değiştiren ve aralarında PKK/YPJ kadın biriminde sözde komutan olduğu tespit edilen biri kadın 4 şüpheli Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kocaeli ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı

Zeytin Dalı Harekatı'ndan kaçan 4 terörist Kocaeli'de yakalandı
Video için play'e tıklayın

Edinilen bilgiye göre; Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, TSK’nın 2018 Ocak ayında başlattığı ve terör örgütü PKK’nın YPG ile YPJ yapılanmasına ağır kayıplar verdirdiği Zeytin Dalı Harekatı'ndan kaçarak sürekli adres ve kılık değiştiren örgüt üyelerinin Kocaeli ve İstanbul İllerinde saklandığında dair bilgilere ulaştı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan takip sonucu 16 Ekim 2021 günü Kocaeli ve İstanbul’da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

ÇATIŞMALARA KATILMIŞLAR

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda, örgüt üyesi olduğu tespit edilen ve çeşitli bölgelerde silahlı çatışmalara katılmış biri kadın 4 kişi gözaltına alınarak Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Yakalanan kişilerin Jandarma'da sorguları devam ederken, şüphelilerle ilgili detaylar ortaya çıktı.

YPJ BİRİMİNDE SÖZDE KOMUTAN

Düzenlenen operasyonda Kocaeli’nde yakalanan H.H isimli kadının Suriye Cinderes bölgesinde, PKK/YPJ terör örgütünün kadın biriminde sözde komutan olduğu, çeşitli eylemlerde silahlı ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi. Sözde komutanın Zeytin Dalı Harekâtından canın kurtarmak için kaçarak yasa dışı yollar ile yurda girdiği belirlendi.

ÖLÜ OLARAK BİLİNİYORMUŞ

Jandarmanın düzenlediği operasyonda yakalanan M.K isimli örgüt üyesinin ise örgüt içerisinde uzun yıllar faaliyetlerde bulunduğu, çatışmalarda öldürülmüş olarak bilindiği, aynı şekilde TSK’nın düzenlediği harekâttan canını kurtarmak amacıyla yurda kaçak yollar ile girip saklandığı tespit edildi.

NORMAL VATANDAŞ GÖRÜNÜMÜ VEREREK

Kocaeli Jandarma Komutanlığının eş zamanlı operasyonunda yakalanan Ö.Ö isimli şüphelinin ise PKK/YPG üyesi olduğu, uzun yıllardan bu yana silahlı faaliyetlerde bulunduğu Afrin’e düzenlenen operasyonda kaçıp yurda yasa dışı yollar ile girerek normal vatandaş görünümü ile hayatını sürdürdüğü belirlendi

SIK SIK ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

Operasyon kapsamında İstanbul’da yakalanan Y.Ç.’nin ise İstanbul’dan 2014 yılında kaçak yollar ile Suriye’ye geçip örgüte katıldığı, birçok silahlı çatışmada yer aldığı, son olarak TSK’nın düzenlediği “Zeytin Dalı” harekâtında canını kurtarmak için operasyonda bölgesinden kaçarak tekrar yurda yasa dışı yollar ile girdiği belirlendi. Örgüt üyesinin sürekli kılık değiştirdiği ve yakalanmamak amacıyla sık sık adres değişikliği yaptığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Şüphelilerin jandarmada tamamlanacak sorguları sonrası Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilecek.

20 Eki 2021 - 14:40 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar