Uluslararası Fuar Merkezi arazi kararı meclisten geçti

Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclisinde 104 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Uluslararası Fuar Merkezi’nin yeniden yapılması için Kartepe’de 321 dönüm arazinin alınması meclisten oy çokluğuyla geçti

Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Başkanlık makamından gelen 7 gündem maddesi ile birlikte 104 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılmaması nedeniyle yerine Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlık etti. muhalefet meclis üyelerinin verdikleri önergeler üzerinde yapılan görüşmelerin ardından meclis tartışmasız bir şekilde tamamlandı.

 

CHP’DEN 3 SORU ÖNERGESİ

Mecliste CHP Grubu 3 soru önergesi verdi. Gölcük Yazlık bölgesinde bulunan eski taş ocağı alanını rehabilitasyonu ile ilgili çalışmanın ne zaman tamamlanacağını soran CHP grubu, konu ile ilgili yazılı ve sözlü bilgi talep etti. İzmit Belediye Meclis üyesi Ünal Özmural, Büyükşehir Belediyesinin 14,5 metre genişliğin üzerinde olan caddelerde asfaltlama çalışması yapma yetkisi olduğunu hatırlatarak, 31 Mart 2019 tarihinden sonra ilçe ilçe yapılan asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi istedi. Özmural aynı zamanda Büyükşehir Belediyesinin diğer illere hibe asfalt verip vermediğini de sordu.

 

Uluslararası Fuar Merkezi arazi kararı meclisten geçti

“SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILSIN”

İYİ Parti Meclis üyeleri, madde bağımlılığı arttığını ve bu nedenle aile içi büyük dramların yaşandığını belirtti. Bağımlılık ile ilgili çalışma yapılmasını istedi. Sokak hayvanları ile ilgili sorunun kısırlaştırmanın hızlıca yapılmasını isteyen İYİ Parti Meclis üyeleri, tüm hayvanların acilen kısırlaştırılması için özel hayvan hastanelerle anlaşma yapılması için Çevre ve Sağlık Komisyonuna konunu havale etmesini istedi. SM hastalığının önceden belirlenmesi için Üniversite ve özel hastanelerle çalışma yapılmasını isteyen İYİ Parti Meclis üyeleri, kadına yönelik şiddetle mücadele için çalışma yapılmasını istedi.

 

“DİKKATE ALINSIN”

Mecliste komisyona gönderilen maddeler arasında yer alan eski Perşembe Pazarı alanına Büyükşehir Belediyesinin yapacağı imar planı ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, meclise bilgi verdi. İzmit Belediyesinin yapmak istediği teleferik projesinin Cumhurbaşkanlığı onayında olduğunu hatırlatan Taşdemir, “İzmit belediyesinin teleferik projesinin ayağı Perşembe Pazarı alanında olacak. Bu konuyu dikkate alarak bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz” dedi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderilen madde önümüzdeki ay meclise gelmesi bekleniyor.

Uluslararası Fuar Merkezi arazi kararı meclisten geçti

FUAR İÇİN YER KARARI GEÇTİ

Uluslararası Fuar Merkezi’nin yapılacağı Kartepe’deki 321 dönüm arazinin satın alınması ile ilgili başkanlıktan gelen talep görüşüldü. CHP grubu meclise bilgi verilmemesi nedeniyle eleştiride bulunurken meclis başkanı Büyükgöz ise “Burada yer satın alınıyor. Yer kazandırıyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Kaç paraya ve ne amaçla alındığın sormak en doğal hakkımız. Konu hakkında bilgi verilseydi konu oy birliği ile geçmesini isterdik” dedi. Tartışmaların ardından gelen gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.

15 Eki 2021 - 16:31 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar