Son 15 yılın en bol dönemi! Fiyatı yarı yarıya düştü

Marmara Denizi'nde balıkçıların ağına takılan lüfer miktarında son yılların en yoğun dönemi yaşanıyor. Ava çıka tekneler 400-500 kasa lüfer ile karaya dönerken, yaşanan balık bolluğu sonrası fiyatlar ise 60 liradan 30-35 liraya kadar geriledi

SON 15 YILIN EN BOL DÖNEMİ

Marmara Denizi’nde balıkçıların ağına takılan lüfer miktarında son 15 yılın en bol dönemi yaşanıyor.

''DENİZLERİN PRENSİ'' OLARAK BİLİNİYOR

''Denizlerin prensi'' olarak bilinen lüfer, geçtiğimiz yıllarda 70-100 TL bandında seyrederken Gürpınar Su Ürünleri halinde bu sezon tanesi 25-35 TL bandına kadar düştü.

Tezgahlardaki fiyatlar hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Denizlerdeki bolluğun ise ocak ve şubat aylarına kadar devam edeceği belirtildi. Gürpınar Su Ürünleri halinde yıllardır komisyonculuk yaptığını ifade eden Yunus Akgöz, “Şu an lüfer akını var. Maşallah bereketli, en kötü kayık 400-500 kasa lüfer yakaladı bugün. Şu anda fiyatlar çok uygun, 25’ten 40’a kadar fiyatlar boy boy değişiyor” diye konuştu.

''BAŞLARDA 60 LİRAYDI, ŞU AN 30-35 LİRA''

Su Ürünleri Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Mahmut Uçan, ‘’Lüfer balığı başlangıçta tanesi 60 TL’ydi, şu anda tanesi 20-22 TL civarında. Balığın daha da bol olmasını bekliyoruz. Av döneminin 1-2 ay daha sürmesi gerekiyor, 3 ay da sürebilir. Başlarda 60 liraydı, şu an 20-25 lira tezgahlarda da 30-35 lira’’ dedi.

06 Eki 2021 - 09:28 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar