Ellibeş: “Muhalefet rotasız gemi gibi”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, tam gün teşkilat programlarına katıldığı Kandıra’da muhalefetin toplumsal birlik ve beraberliği önemsemeden rotasız bir gemi gibi yol aldığını belirterek şöyle dedi: “Demokrasiyi dillerine dolarlar ama tehdit ve şiddet söylemlerinden vazgeçmezler. Kendi anlaşmazlıklarını gölgelemek için Cumhur İttifakı’na saldırıyorlar” dedi.

KANDIRA’DA TAM GÜN MESAİ

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, tam gün Kandıra’da mesai yaptı. Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’la birlikte ilçede sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Ellibeş, daha sonra iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla ayrı ayrı toplantılarda bir araya geldi. Ellibeş, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla AK Parti Kandıra İlçe Mahalle Başkanlarıyla buluştu. İlçeye yapılan yatırımlar ve teşkilat çalışmaları değerlendirildi. Başkan Ellibeş, burada yaptığı açıklamada muhalefeti rotasız gemiye benzeterek şunları söyledi:

Ellibeş: “Muhalefet rotasız gemi gibi”

KUTUPLAŞTIRIYORLAR

“2023 seçimlerine doğru yaklaşırken belirsiz ve sağlam olmayan bir temel üzerine inşa edilen Millet İttifakı, rotasız bir gemi gibi hareket ederek seçmenlere altı boş vaatler ve programlarla ulaşmaya çalışıyor. Bunun yanında “Demokrasi” söylemlerini de dillerine pelesenk etmiş muhalefet kanadı, kendi anlaşmazlıklarını gölgelemek adına tehdit ve şiddet dilini siyasetlerine aracı ederek kendi tabanlarını Cumhur İttifakı’na karşı kutuplaştırmaya çabalıyor.”

MUHALEFETİN TEHDİT VE ŞİDDET DİLİ

CHP’nin öncülük ettiği kin ve nefret dili, muhalefetin genel tutumuna sirayet etmiş ve kalplerde olan kötü düşünceler kamuoyu önünde tezahür eder hale gelmiştir. Bunun son örneğini CHP Etimesgut İlçe Başkanı Cemal Emir’in sözlerinde görmek mümkündür. Millet tarafından doğrudan seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Ceberut Adam” şeklinde hitap eden Emir, milletin teveccühünü kazanmış AK Parti’ye yönelik tehdit dilinin dozunu arttırarak “korkutacağız, yıldıracağız, susturacağız” ve “köklerini kazıyacağı” ifadelerini kullandı.”

Ellibeş: “Muhalefet rotasız gemi gibi”

GENEL MERKEZLERİ TARAFINDAN ONAYLI

“Ne acıdır ki, bu açıklamalar CHP Grup Başkanvekili Engin Altay tarafından da destek gördü, “Devletin demokrasi dışı tutum ve çabalarına karşı insanların laf etmesinden daha doğal bir şey yoktur” diyerek Etimesgut İlçe Başkanı Emir’i adeta taltif etti. Unutmayın ki, aynı Altay, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik imalı bir vücut dili ile “Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e” demişti.”

Ellibeş: “Muhalefet rotasız gemi gibi”

ZİHİNLERİNDE BASKI VE ZORBALIK VAR

“Size bir örnek daha vereyim; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise 29 Nisan 2020’de Halk Tv’de katıldığı bir programda “Bir kişinin aklı ile iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ‘veya başka bir şekilde’ iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum” sözlerini sarf etmişti. Baskı ve zorbalığın zihinlerde her zaman var olduğunun bir diğer kanıtı, Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in sözlerinde de görülebilir. Tekin, kendileri ile aynı görüşü paylaşmayan medya mecralarına yönelik, “8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır. Sadece el mi koyacağım, buna bulaşmış bütün iş adamlarından hesabını soracağız” şeklinde tehditkâr bir konuşma yapmıştı.”

Ellibeş: “Muhalefet rotasız gemi gibi”

TOPLUMSAL BİRLİĞİ ÖNEMSEMİYORLAR

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Diktatör” “Milli Güvenlik Sorunu” gibi sözler ile itibarsızlaştırma girişimlerinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kendilerine oy vermeyen öğretmen, çiftçi, esnaf ve engelli vatandaşlara yönelik de sert, ahlak dışı konuşmalar yaptı. Sayısı çoğaltılabilecek birçok örnekten de görülebileceği gibi CHP, toplumsal birlik ve beraberliği hiçbir zaman korunması gereken bir durum olarak görmemekte, on yıllardır sürdürdüğü kin, nefret ve darbeden beslenen siyasi geleneğini bazı takiye denemelerine rağmen ilk fırsatta tekrar sergilemektedir. Bu nedenle bizler milletimizle olan bağlarımızı daha da sıkılaştırarak, toplumu bölmek, kutuplaştırmak ve kaosa sürüklemek isteyen bu anlayışa izin vermeyeceğiz.”

01 Eki 2021 - 11:23 Kocaeli/ Kandira- Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar