Pehlevan: "Okullarda olumsuz bir durum yok"

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, eğitim öğretime başlayan okulların durumu ve aşılama süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlevan “ Şu an için eğitimi durduracak bir olumsuzluk yaşamadık. Maalesef ilk doz aşılarını yaptırıp, diğer doz aşılarını ihmal eden geçlerimizin hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz” dedi.

Arif Bulut
Arif Bulut Tüm Haberleri

Pandemi ve aşılama süreci ile ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan,  okulların durumundan, aşılamaya kadar birçok konuya değindi.  Okullarda tüm tedbirlerin sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü ve eğitim öğretime ara verilecek bir durumun olmadığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Pehlevan, aşılama konusunda ikinci ve üçüncü dozlarını ihmal eden vatandaşları da uyardı.

“AYNI EĞİTİMİ ALAMIYORLAR”

Şu an için okullarımızda bir sıkıntı yok. Biz okullarımız için tedbirlerimizi aldık. Tüm okullarımızda bilgilendirmelerimizi yapıyoruz.  Öğrencilerimizin etkilenmemesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Süreci İl Milli Eğitim Müdürlüğü dahil olmak üzere diğer kurumlarla da ortaklaşa bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Bazı ufak olayların yaşanması tüm eğitim öğretimi etkilemeyecektir. Öğrencilerimiz okullarında aldıkları eğitimi, evlerinden alamıyor. Çocuklarımızın daha fazla eğitimlerinden geri kalmalarını istemiyoruz” dedi.

Pehlevan:

“DİĞER DOZLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Yenilenen koronavirüs haritasına göre Kocaeli aşılamada mavi kategoriden sarı kategoriye düşmesiyle ilgili de konuşan İl Sağlık Müdürü Pehlevan, “Sarı kategoride olmamız ikinci doz aşılarla ilgili bir durum. Biz il olarak aşılama konusunda iyi bir durumdayız fakat daha da iyi seviyelere gelmemiz gerekiyor. İkinci ve üçüncü doz aşıların yaptırılması çok kritik. Maalesef ilk doz aşılarını yaptırıp, diğer doz aşılarını ihmal eden vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor” dedi.

“REHAVETE KAPILMAYIN”

Tüm doz aşılarını yaptıranların tedbirleri aksatmadan devam ettirmeleri gerektiğinin de altını çizen Pehlevan, “ Rehavete kapılmamak gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uymaya devam etmeliyiz. Kış aylarını karşıladığımız bugünlerde, kapalı alanlarda olacağımızı unutmadan tüm tedbirlere uymamız gerekiyor” dedi.  Aşının kalp krizini tetiklediği iddialarına da cevap veren Pehlevan, “ Aşı bağlı kalp krizi nedeniyle bir ölüm yok” ifadelerini kullandı.  

21 Eyl 2021 - 20:15 Kocaeli- Gündem

Mahreç  Arif Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar