Büyükakın: "Yangın helikopteri alınması için çalışma başladı"

Büyükşehir Meclisi'nde SP meclis grubunun yangın uçağı alınması ile ilgili soru önergesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yangın helikopteri alınması için çalışma başlattıklarını, eğer alınması gerekiyorsa alınacağını, değilse Marmara Belediyeler Birliği üzerinden çalışma yapılabileceğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 6’sı başkanlık makamından 93’ü komisyon ve dairesinden gelen maddeler olmak üzere toplam 99 madde üzerinde görüşme yapıldı.

SÜT YARDIMINA ZAM TALEBİCHP

 Belediye Meclis üyeleri gündem maddelerine geçilmeden 4 önerge verdi. Verilen önergelerde aylık 20 lira olan annelere süt yardımının az olduğunu ve ayda 2 litre süte denk geldiğini belirten CHP Grubu, süt yardımına zam istedi. Körfez Yukarı Hereke, Cumhuriyet, 17 Ağustos ve Kışladüzü Mahalleleri ile Dilovası İMES arasında bağlantı yolu talebi olduğunu belirten CHP meclis üyeleri, 7 bin nüfusu olan Cumhuriyet Mahallesi'nde  sağlık ocağı olmadığı için vatandaşların mağdur olduğunu kaydetti.

ÇINARLARA ZARAR VERİLİYOR MU?

Yürüyüş Yolu projesinde tarihi çınarların köklerinin zarar gördüğü ile ilgili vatandaşların şikayetlerinin olduğunu söyleyen CHP Grubu, projenin ne zaman biteceği, çınarlara zarar verilip verilmediğinin kontrol edilmediği ile ilgili sorular yöneltti. CHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekillerinin ortak verdiği önergede, Körfez’de Tütünçiftlik, Yarımca ve Kirazlıyalı’da bulunan Nazende isimli sosyal tesislere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. İki partinin başkanvekilleri benzer tesisin Hereke’de ivedilikle yapılmasını istedi.

SÜT YARDIMI İÇİN DÜZENLEME YAPILACAK

Soru önergeleri ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İMES bağlantı yolu için çalışma yapıldı. Ancak bir kısmı orman bir kısmı da taş ocakları nedeniyle güvenlik problemi olduğu için izin verilmedi. Alternatif yol çalışması yapılıyor. Sağlık ocağı ile ilgili de Sağlık müdürlüğümüzü bilgilendireceğiz. Anneye süt yardımı için doğumdan 3 ay önce ve 3 ay sonra anne sağlığı için verilen bir farkındalık çalışması. Eksiklik varsa sosyal yardım kapsamında artırabiliriz. Konu ile ilgili çalışma yapılıp bilgi vereceğiz” dedi.

TESİS İÇİN BEKLEYECEĞİZ

Hereke’ye sosyal tesis yapılması ile ilgili soru önergesine de yanıt veren Büyükakın, “Körfez Belediyesi ile çalışma yapacağız. Sahilde yapılacak düzenleme kapsamında bir çalışma yapmak istedik ama vatandaşlar önlerinin kapanmasını istemiyor. İnsanlar parkları bireysel kullanım için istiyor. Düzenlemeyi tamamlayıp, vatandaşların taleplerine göre bir yapı yapalım dedik. Parkımızı 30 Ağustos’ta açacağız” dedi.

SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Yürüyüş yolu ile ilgili bilgi veren Büyükakın, “Yıl sonunda çalışmayı bitireceğiz. Oradaki esnaflara bilgi verdik. Ağaçlar konusunda zerre kadar zarar verilmiyor. Gerekli tüm hassasiyet gösteriliyor. Bir dükkanın önünde kırmada bir hafta, betonlama çalışmasında da bir hafta kalınacağı vatandaşa anlatıldı. Bir haftayı geçen bir kırma ve betonlama çalışması olmadı. Aksama yaşanmadı. 1,5 kilometrelik hatta sorunsuz bir şekilde devam ediyor” dedi.

YANGIN UÇAĞI ALINSIN

SP Grubu ise orman yangınlarının Büyükşehir sorumluluk alanı içinde olduğu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını hatırlatarak, Büyükşehir’in orman yangınlarına karşı yangın uçağı almayı planlayıp planlamadıklarını sordu. İtfaiye teşkilatının yeni ve yetkin bir filosunun olduğunu söyleyen Büyükakın, “Biz üç ay önce ilave araçlar alınması için çalışma yaptık. 40 yeni itfaiye personeli aldık. Sadece Kocaeli’ye helikopter ya da uçak almak doğru mu yoksa Marmara Bölgesi'ni bir bütün olarak mı planlamak lazım. Helikopter ile ilgili bir çalışma yapacağız. Alınması mantıklı ise alırız. Değil ise Marmara Belediyeler Birliği üzerinden alınması daha mantıklı olabilir.

KÜRESEL ISINMA İÇİN HAZIRLIK YAPMALIYIZ

Yangın riski ile orantılı bir çalışma yapmak lazım. Yangınlar başladığında ekiplerimiz gitti. Veteriner hekimlerimiz gitti. 5 ton yem gönderdik. 10 bin ağacı hazırladık. Oradaki bölgenin ağaçlandırması için. Küresel ısınma üzerinde durmamız gerekiyor. Dünyanın dört bir yanında yangınlar var. Küresel ısıma ile ilgili projeksiyonumuzu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Küresel ısınmaya karşı hazırlıklarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi.

VALİNİN ROLÜNÜ ÇALMAM

İYİ Parti Grup Başkanvekili Fevzi Canbaz’ın Afgan göçmenlerle ilgili sorusuna yanıt veren Büyükakın, bu konuyu meclis dışında görüşebileceklerini söyledi. Ancak Canbaz’ın mecliste bu konuların görüşülmemesine tepki vermesi üzerine Büyükakın, “Afgan göçmenlerin Büyükşehir Meclisi'nde konuşulması doğru değil. Vali bey bu konuda bilgi verebilir. Güvenlikten sorumlu olan vali ve onun adına açıklama yapamam. Ondan randevu alıp konuşabilirsiniz. Ama biz bunları başka yerde sohbet edebiliriz” dedi.

12 Ağu 2021 - 16:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar