“Sözleşmeden vazgeçmiyoruz!”

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Didem Turan Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine dair gerçekleştirilen basın açıklamasında, “İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Anayasaya aykırı olan bu işlem kaldırılmalı” dedi

İstanbul Sözleşmesinden çekilmeye yönelik Danıştayda açılan davada verilen yürütmeyi durdurma talebinin reddine yönelik karar hakkında Kocaeli ve Gebze Adliyelerinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya çok sayıda avukat katılım sağladı.

Türkiye Sözleşmeden çekildi.

TÜRKİYE ÇEKİLDİ

Türkiye’nin 2011 yılında imzaladığı ve 10 Şubat 2012’de Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden 1 Temmuz itibariyle resmî olarak çekildi.  Kocaeli Barosu yürütmeyi durdurma talebinin reddine yönelik verilen karar ile ilgili Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İMZA GERİ ALINSIN”

Basın açıklamasını Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Didem Turan yaptı. Turan şunları söyledi;  “ İstanbul sözleşmesinden vazgeçmediğimizi belirterek, Sayın Cumhurbaşkanını  anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyor,  kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısında olarak, Türkiye’nin her yerinde barolar ve barolarımız kadın hukuku komisyonları tarafından kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul sözleşmesinde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz” dedi.

02 Tem 2021 - 16:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kartal - Sapik Lut kavmi pislikleri kanunlar kalktı bunlar ipslik laikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Temmuz 21:33

Kocaeli Haber

Oyunlar