Sezer: "İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlu olsun

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada:

“Tarih boyunca; mazlumlara barınak ve muhacirlere vatan olan İzmit, 20 Kasım 1918 tarihinde İngilizler, 27 Ekim 1920 tarihinde de Yunanlılar tarafından işgale uğramıştır.

İşgalciler, Kocaeli'deki yerli Rum ve Ermeni işbirlikçileri ile, yakma, yağma ve katliamlara başlamışlardır. Bu zulüm, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Milli Mücadele neticesinde, 28 Haziran 1921 tarihinde İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşu ile sona ermiştir.

Kocaeli, Milli Mücadeleye en geniş anlamda katkı sağlamış, imkansızlıklara rağmen Servetiye Cephesi'nde olduğu gibi düşmanın ilerleyişini durdurmuş, Anadolu'ya silah ve cephane sevkinde önemli rol oynamış ve birlik ve beraberlik içinde bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancını asla yitirmemiştir.

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahraman gazilerini, vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” dedi.

28 Haz 2021 - 11:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar