Yıldırım'dan 'RES' açıklaması: "Sorumluluğun hepsi benim"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. CHP Grubu mecliste Ulaşım Park’ın sermayesinin artırılmasına ve Karamürsel RES projesi ile ilgili itirazların meclisten geçmesine muhalefet şerhi koydu.

VATANDAŞIN SIKINTISI VAR

Karamürsel RES projesi ile ilgili açıklama yapan  CHP Meclis üyesi Orhan Tanış, RES projelerine karşı olmadıklarını ancak orman alanlarının kullanılmasını doğru bulmadıklarını belirtti. RES projesinin 20 gün gibi kısa sürede iki ilçe ve Büyükşehir’in iki meclisine getirildiğini söyleyen Tanış, “Daha mecliste süreç tamamlanmadan şirket ruhsatsız olarak çalışma başlatıyor. Bir tane rüzgar gülü direği dikiyor. Acele kamulaştırma kararı alınmış ama kimin yeri kamulaştırılmış belli değil. Bölgedeki vatandaşlar haksızlığa uğradıklarını söyleyerek seslerini duyuruyorlar.

Yıldırım'dan 'RES' açıklaması:

YASAL SIKINTI VAR

Ancak vatandaşların tepkisine rağmen bir ses çıkmadı. Biz belediyeye ruhsatı sorunca 14 Haziran’da saha mühürlendi. Geçtiğimiz yıl Mart ayında meclisten geçmesine rağmen bir yıl bekleniyor ve sonra bir ay içinde hızlıca çalışmalar yürütülüyor. Süreç ile ilgili itirazımız dışında teknik sıkıntılar var. ÇED için yargı kararı varken, tekrar ÇED’e gerekli yok kararı aldırtarak çalışla yapılıyor. Planlarda karar verirken mevcudu bozmadan ileriye dönük sağlıklı gelişimi öncelememiz gerekiyor. Son ÇED 12 tribün için başvurulduğu için ÇED’e gerek duyulmamış. Ama gelecekte ne yapacağını bilmiyoruz parça parça yaparak büyütecektir. Vatandaşların talepleri komisyonda red edildiği için biz de muhalefet şerhi koyduk” dedi.

Yıldırım'dan 'RES' açıklaması:

SORUMLULUĞUN HEPSİ BENİM

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Burası yapılmadan önce birçok toplantı yapıldı ve kendilerinin olduğu ortamlarda firma bize sunumlar yaptı. Yıllık 14 milyon dolarlık bir yatırımı yapacak biri varsa ben olağanüstü meclis yaparım. Elbette herkesin çekincesi var. Burada bir sorumluluk varsa bu sorumluluk benimdir. Türkiye’de birçok tesis var. Bu tesislerin olduğu yerlerin çoğu muhalefet partilerin olduğu yerlerde. Muhalefet itirazımız yok. Ama gezi zihniyeti ile yapılan muhalefete itirazımız var. Biz çevreyi, doğayı ve canlılara verilen zararı düşünerek çalışıyoruz. Mevcut yapılan tesiste vatandaşlarımızın yeri ile ilgili sıkıntı yok. 9 rüzgar gülü yapılacak. İlkinin kamulaştırması yapıldı. Diğerleri ile ilgili de kamulaştırma devam ediyor. Vatandaşların itirazı firma bazı vatandaşların bir kısmını, bazılarının ise tamamını kamulaştırmasına itirazı var. Vatandaş ve firmanın anlaşmadığı nokta burası.

Yıldırım'dan 'RES' açıklaması:
Yıldırım'dan 'RES' açıklaması:

21 Haz 2021 - 16:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar