Güvenlik amirliğinden çöp toplamaya sürüldü

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi'nde güvenlik amiri olarak çalışan Süleyman Gökbudak’ın, Fatma Kaplan Hürriyet'in göreve gelmesi ile 3 kez işyeri değiştirilip, dün itibari ile de Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde araç arkası çöp toplama işine sürgün edildiğini açıkladı

Hizmet-İş Sendikası  Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi'nde güvenlik amiri olarak çalışan Süleyman Gökbudak'ın çöp toplama işine sürgün edildiğini açıkladı. Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ÖÇ ALMAK İSTERSEM”

“31 Mart yerel seçimlerinden sonra  İzmit Belediyesi yönetimine gelen  CHP'li  Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in, kendi söylemi ile işçiler için “öç almak istesem çat çat doğrarım” açıklaması ile Freud'un dil sürçme teorisini gerçekleştirmiş ve aslında bilinç altının dışa vurumunu çok net ortaya çıkarmıştı. Bu bağlamda geçmiş dönem işe girmiş, bir şekilde siyasi görev almış veya sosyal medyasında Cumhur İttifakı'na destek vermiş ne kadar işçi varsa sürgün edilmiş, mobbinge maruz bırakılmış ve sonunda sudan bahanelerle tazminatsız işten atılmıştır.

“MOBBİNGE MARUZ BIRAKILMIŞ”

Kendisinin bağlı bulunduğu siyasi partinin genel merkez yöneticileri, yandaş STK'ları, Covid-19 dolayısıyla işten atılmanın yasaklandığı ancak işçilerin pandemide bile işten atılmalarına neden olan kod 29'u eleştirmiş, hükümet yetkilerini hedefe koymuşlardı, Ancak İzmit Belediyesi yönetimi ne hikmetse tam tersine hareket etmiş, birçok işçiyi kod 29'dan tazminatsız olarak işten atmış, siyasi riyakarlıkta zirve yapmışlardır. Şimdi de güvenlik amiri olarak görev yapan Süleyman Gökbudak'ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 kez işyeri değiştirilmiş, mobbinge maruz bırakılmış, istifa etmesi için baskılara maruz kalmıştır. Ancak arkadaşımız ekmeği ve işi için bunlara katlanmış, son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü araç arkası olarak görevlendirilmiştir. Bunu hem üyemizin, hem de bizim kabul etmemiz mümkün değildir. İnsanlara köle muamelesi yapan, ekmeği ile tehdit eden bu anlayışa boyun eğmeyeceğiz, hakkımızı kanuni yoldan savunarak mücadelemizi sürdüreceğiz. İzmit Belediyesi'nde çalışanlar üzerinde oluşturulan bu baskıcı rejimi sonunda ortadan kaldıracak, seçim zamanı geldiğinde ise işçiler bu despotik anlayışa gerekli dersi verecektir.”

16 Haz 2021 - 10:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar