Ellibeş: “Tek bildikleri borçlanmak, esnafa ne faydaları olacak?”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, milletvekilleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’la aylık rutin koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Ellibeş, Pandemi sürecinde esnafa yapılan yardımlar üzerinden siyaset üretenlere seslendi: “İki yıldır yönettiğiniz belediyeleri borç batağına sürüklediniz. Esnafın derdini nasıl çözeceksiniz?” dedi.

HER ANIMIZ MİLLETE HİZMET İÇİN GEÇİYOR

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Cemil Yaman, Sami Çakır ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’la aylık rutin koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Millete hizmet için bir anı bile boşa harcamadıklarını ve Pandemi döneminde de sürekli iletişim halinde vatandaşın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Ellibeş, şunları söyledi: “Bütün dünya gibi ülkemiz de uzun süredir Kovid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’dan gelen son bilgiler yaklaşık bir yıl sonra bu salgının getirdiği olumsuzluklardan tamamen kurtulmaya çok yaklaştığımızı gösteriyor. Türkiye, nüfusunun 3 katı kadar aşının temini noktasında gerekli anlaşmaları sağladı. Haziran ayında 20 yaş üzeri herkesin aşılanması hedefleniyor. Tam kapanmanın ardından günlük vaka sayıları da 9 binin altına düşmeye başladı. Bütün bunlar ümit verici, moralimizi yükselten gelişmeler”.

GÜZEL HABERLER GELİYOR

“Elbette hiç kimsenin beklemediği bu salgın döneminden ekonomik anlamda herkes etkilendi. En çok da esnafımız mağdur oldu. Ancak hem hükümetimiz, hem de yerel yönetimlerimiz esnafımızı ve vatandaşımızı yalnız bırakmamak, destek olmak adına sürekli yeni adımlar attı. Vatandaşına ücretsiz sağlık hizmeti sunmaya devam ederken, bir yandan da ekonomik paketlerle destek verdi. En son iki ayrı grupta esnafımıza 3 ile 5 bin TL’lik hibe nakdi yardım paketleri açıklandı. Bununla birlikte Haziran ayı sonu itibariyle hükümetimizin direkt nakdi desteği 181 milyar TL’yi bulurken, Pandemiyle mücadelede kullanılan toplam kaynak 661 milyar TL’ye ulaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de bugüne kadar esnafa ve vatandaşımıza sosyal destekleri 450 milyon TL’yi geçti. Bunlara ilçe belediyelerimiz de gücü nispetinde destek sağladı. Türkiye, bu salgını yenerek, bu süreçten daha güçlü çıkmaya kararlı. Bu nedenle büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda yatırımlara da devam edildi.”

İKİ YILDA NE OLDUKLARI ANLAŞILDI

“Türkiye’nin bu mücadelesinden, ensafıyla-vatandaşıyla omuz omuza olmasından rahatsız olanlar var. Bu rahatsızlığı dışarıda yaşayanlar olduğu gibi içeride de bilinçli ya da bilinçsiz destek verenler var. Sağduyulu, ülkesine güvenen vatandaşlarımız bu süreci çok iyi analiz ediyor. Muhalefetin iki yıldır yönettikleri her belediyelerde yaşananlar ortada. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iki yılda 43 milyar 403 milyon TL borçlandı. Dışarıdan bol faizli krediler çekmeye başladı. Hani bu belediyelerde israf vardı, araçları satınca her şey düzelecekti. Ne satacak fazla araç bulabildiler, ne de ekonomiyi düzgün yönetebildiler. Çektikleri kredilerle ortada hizmet de yok. Bu paralar nereye gidiyor, belli değil. AK Parti’nin eserlerini boyayıp, yeniymiş gibi sunmak dışında bir şey yapamadılar. Durum böyleyken, esnafın derdine hiçbir çareleri bulunmadan sadece siyasetini yapıyorlar. İki yıldır belediyeleri borç üstüne borca sürükleyenler, esnafın derdini de çözmezler”.

23 May 2021 - 11:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar