Nazlıgül: "İnsanlar Bitcoin ile soyuluyor"

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül son günlerde kripto para piyasasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Nazlıgül açıklamasında şu ifa...

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül son günlerde kripto para piyasasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Nazlıgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Malum pandemi sürecinde insanlarımız evlerinde hem maddi hem de psikolojik açıdan büyük sıkıntı içerisindeler.

Vatandaşlarımız ailelerini ,çoluk çocuklarını  geçindirmek için hiç bilmedikleri yöntemlere başvuruyorlar.

Bu yöntemlerden biri de maalesef  kripto paradır. Bu dijital para kazanma yöntemi, Bitcoin gibi yöntemlerdir.

Özellikle esnaflar, küçük ölçekli sanayi kuruluşları büyük bir darboğazın içerisindeler. İşsiz kalan vatandaşlarımızın sayıları hayli fazla. Ticari karlılığın çok düşük seviyelere düşmesi ve hatta pandemi sürecinde ticarette para kazanmadan ziyade zarar edilmesi , reel enflasyonun çok çok yüksek olması ticarette dönen paranın dijital paraya kaymasını sağladı.

Hükümetimizin yanlış ekonomik politikalarından dolayı,  paramızın her geçen gün değer kaybetmesi ve vatandaşımızın elindeki parasının değerini koruması için çeşitli arayışlara yönelmesine sebep oluyor. Ülkemizde ekonomik kriz ile birlikte paralel bir şekilde büyüyen bu kolay para kazanma yolu, insanların elindeki tüm birikimleri yok ediyor.

Çiftlikbank misali ve en son gündeme oturan bakan reklamlı vurgun ülkemizde ne ilk ne de son olacağa benziyor.

Kara para aklamak için bir sığınak haline gelen bitcoin nedir? Kısaltması BTC olan, herhangi bir resmi kuruluş, merkez bankası v.s. ile ilişkisi olmayan elle tutulamayan gözle görülemeyen bir elektronik para birimidir.

Son dönemde popüler olan bu kripto para ,kolay para kazanmak isteyenlerin ilgisini artırdı. Vatandaşlarımızın bu ilgisi kötü niyetli insanların ve dolandırıcıların sayılarının artmasını da sağladı.

Daha bir ay önce Antalya’da katliam yaparak anne, baba ve ablasını öldürüp sonrada intihar eden vatandaşımızı bu katliama sürükleyen sebeptir  bu bitcoin. Fatih Faruk Özer’in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçarak çok sayıda vatandaşımızı mağdur etmesinin sebebidir bu kripto para.

Hükümet  geçmiş dönemde İMKB'de aracı kurumların hisse senedi ve para kaçırmalarına karşı yapılan düzenleme gibi takasbank tarzında bir kurum kurmak suretiyle yurt içinde kurulan dijital para borsalarındaki paraları garanti altına alabilir.

Eskiden kooperatif  kurmak için çok küçük  yatırımlar ortaya koyan 40- 50 kişi hem gelir elde ediyor hem de istihdam sağlıyordu. Günümüzde 2000 -3000 kişi ortada olmayan bir dijital göstergeye çok büyük meblağlar yatırıyorlar.

Bitcoin v.s. gibi dijital para platformlarında dönen hacmi ve  batan sermayeleri düşünebiliyor musunuz ve bu paralarla ülkemizde yapılabilecek yatırımları.  Çok yazık bu ülkenin sermayesine ve buna umut bağlayan insanlarımıza.

Kayıp bu para bizim ülkemizin geleceği olabilir. Tüm dünyada bu yıl sonunda bu kripto para ile ilgili bir çalışma yapılacak. Ülkemiz bu konuda yapacağı düzeltmelerle dünyaya örnek olmalıdır.

Hükümet ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan bu kripto parayı ,yine reel ticareti canlandırmak kaydıyla derhal dijital ortamdan reel piyasalara geçmesini sağlamalıdır."

24 Nis 2021 - 15:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar