İzmit Belediyesi'nde 'çöp' sürgünü

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde depo sorumlusu olarak çalışan, aynı zamanda İzmit Bekirpaşa Sosyal Yardımlaşma Gönüllüler Derneği Başkanı da olan İsmail Ay'ın çöp toplamaya sürüldüğünü ifade etti

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy yaptığı açıklamada şunları söyledi:

" İzmit Belediyesi kadrolu çalışanı üyemiz İsmail Ay, fen işleri müdürlüğünde depo görevlisi olarak çalışırken,  İzmit Belediyesi Bekaş A.Ş’de çalışan işçiler sözleşme sonrası maaşlarının açıklanan ücretin altında kalması üzerine işveren ve sendikaya tepki göstermiş, bazı basın kuruluşlarında ismi karalanan bir işçinin bordrosunun servis edilmesinden sorumlu tutularak hakkında işlem yapılmış, önce 1 aylık maaş kesilmiş, ardından temizlik işleri çöp toplama işine sürgün edilmiştir.

Üyemiz kendisinin basına bordro servis edilmesi ile hiçbir alakasının olmadığını söylemesine rağmen, gerekirse basın kuruluşlarıyla yüzleşme isteğine aldırış edilmeden hiç bir belediyede bugüne kadar rastlanmayan 1 aylık ücret kesintisi ve sürgünle tabii tutulmuştur. Kendilerine demokrat diyen, yıllarca meclis kürsüsünden iktidara diktatörlük suçlamasında bulunan zevatın, imkan ellerine geçince Hitler’in Almanya’sına bile rahmet okutan uygulamaları nasıl yaptıklarına 2 yıl boyunca şahit olduk.

Buradan Fatma Kaplan Hürriyet ve sözde sendika yetkilerine soruyorum, Dünyanın neresinde ismi belli olmayan bir işçinin bordrosunun basında yayınlanması suç olmuştur. Bundan niye rahatsız oldunuz, yoksa asıl rahatsızlığınız en düşük işçi maaşı 4200 TL olacak demenize rağmen işçiler bordoları eline alıp 3600 TL ücreti görünce size tepki göstermesi ve bu olayın basına yansıması mı?

Sizin yönettiğiniz belediyenin çıkardığı bordronun basına yansıması niye kurumun itibarını ve imajını sarssın, asıl yalan söylediğiniz için sizin ve yandaş sendikanızın işçiler nezdinde itibarı ve imajı sarsılması sizi rahatsız etmiş ve suçsuz bir işçiye sözde düzmece teftiş kurulu raporları ile İstiklal mahkemelerini aratmayan böylesi uygulamalarla haksız cezalar veriyorsunuz.”

İzmit Belediyesi'nde 'çöp' sürgünü
İzmit Belediyesi'nde 'çöp' sürgünü
İzmit Belediyesi'nde 'çöp' sürgünü

22 Nis 2021 - 08:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kartal - Chp demek çöplük hırsızlik demek heykel yapmaktan başka çakılı çivisi olmayan zihniyet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 12:34

Kocaeli Haber

Oyunlar