Kocaeli’nin ikinci büyük tüneli tamamlandı! Açılış cuma günü

Karamürsel Kent Meydanı ve Kavşak Projesi kapsamında yapılan battı-çıktı projesi tamamlandı. Tünel geçişinin asfaltının yapılmasının ardından cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ilk geçişi yapması ile birlikte tünel araç trafiğine açılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel Kent Meydanı ve Kavşak Projesi kapsamında yapılan battı-çıktı tamamlandı. Asfalt çalışmasının tamamlandığı proje cuma günü resmen açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve protokol üyelerinin ilk geçişinin ardından araç trafiğine açılacak olan battı-çıktı bölgedeki trafik sorununu önemli ölçüde ortadan kaldıracak. 290 metre uzunluğunda olan battı-çıktı, Seka Tüneli’nin ardından Kocaeli’nin ikinci büyük tüneli oldu.

TÜNEL GEÇİŞİ TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce D-130 Karayolu üzerinde Karamürsel’de yapımına başlanan battı-çıktı projesinde ilk ihaleyi alan firmanın ekonomik krizi gerekçe göstererek işi bırakması üzerine Büyükşehir sözleşmeyi feshetti. Ardından 4 Kasım 2019 tarihinde yapılan ikinci ihale firmaların KİK’te yaptığı itirazlar nedeniyle nisan ayında sonuçlandı. İhaleyi alan İlke Yapı firması haziran ayında çalışmalara başladı ve bugün itibariyle battı-çıktı projesinin tünel geçişlerini tamamlayarak trafiğe açılır hale getirdi.

TÜNEL UZUNLUĞU 290 METRE

39 milyon lira keşif bedel ile ihaleyi alan İlke Yapı, battı-çıktı projesinin tünel geçişini tamamladı. Projenin en önemli parçası olan tünel için firma 801 kazık çaktı. Toplamda 290 metre uzunluğunda olan tünel tamamlandı ve yollar asfaltlandı. Asfalt çalışması tamamlandıktan sonra cuma günü tünel çift yönlü olarak trafiğe açılacak. İlk geçiş Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve protokol üyeleri tarafından yapılacak.

08 Nis 2021 - 10:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mahmut - Nıhayet ne açılışı kardesım açın da millet yoluna devam etsun ne raklamı yapacaksın yol yoldur

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:42

Kocaeli Haber

Oyunlar