İzmit’e İBB’den cenaze aracı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet meclis toplantısında gündem dışında yazılı önerge verdi. Önergeye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzmit Belediyesi’ne cenaze aracı verecek

Muharrem Şenol
Muharrem Şenol Tüm Haberleri

İzmit’e İBB’den cenaze aracı

İzmit Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında toplandı. Mecliste 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. AK Parti İzmit Meclis Üyesi Engin Uçar’ın yerine gelen yedek meclis üyesi Hüseyin Alyüz’de toplantıya katıldı.

İzmit’e İBB’den cenaze aracı

GARA ŞEHİTLERİNİ ANDI

MHP’li Meclis Üyesi Engin Duymaz, meclis öncesi yaptığı konuşmada Gara şehitlerini andı. Duymaz şehitler için, “Türk Milletinin egemenliğine ve varlığına tarih boyu kastetmiş, ülkemizin başına bela olan terör örgütünün yaptığı Gara katliamını kınıyoruz. Terör örgütünün yıllarca elinde tuttuğu 13 masum can, devletimizin korkusundan dolayı hayatından oldu.

İzmit’e İBB’den cenaze aracı

ÇAKAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca Kartepe Meclis Üyesi Turgay Adak’ın aramızdan ayrılışı hepimizi çok üzmüştür. Öte yandan CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın, rahmetli üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hakkında yaptığı paylaşım için teşekkür ederim. Geçtiğimiz günlerde belediyemiz ve Genel- İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi hayırlı olsun” dedi. Duymaz’ın yaptığı konuşmaya diğer partilerin grup başkanvekilleri tarafından destek verildi. Duymaz’ın konuşmasının ardından GARA şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

İzmit’e İBB’den cenaze aracı

İBB’DEN CENAZE ARACI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, meclisin 14 gündem maddesi dışında meclise yazılı bir önerge sundu. Sunulan önergeye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzmit Belediyesi’ne cenaze aracı verecek. Konu hakkında konuşan Başkan Hürriyet, “Biz geldiğimizde cenaze aracımız yoktu. Biz satın alalım diye düşündük ama İBB elinde olan fazla cenaze araçlarını cüzi miktarda hibe ediyormuş. Biz de bu durumdan faydalandık” dedi.

İzmit’e İBB’den cenaze aracı

MİA KONUSU GÜNDEME GELDİ

İzmit Belediyesi’ne hibe edilen çöp taksi kamyonet kararı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. 6. 7. Ve 8. Maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Kocaeli Yeni Kent Merkezi (MİA) Uygulama İmar Planı Plan Hükümlerinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması ile ilgili önerge oy birliğiyle komisyona geri iade edildi.

İzmit’e İBB’den cenaze aracı

“ARSA SAHİPLERİ MAĞDUR”

Konu hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Arsal Arısal, “MİA’nın hikayesi 10 seneden beri konuşuluyor. Halen daha bu planı nasıl uygulayacağız diye konuşuyoruz. MİA’nın imar komisyonuna ilk gidişi değil bu.  Durum yamalı bohçaya döndü. Buradaki arsa sahipleri mağdur durumda.  3 senedir bitmesi gereken proje 13 senedir bitirilemedi. Buna ayrılan bütçelerden bahsetmiyorum bile. Planda geçen 41 Burda AVM’ye Ahmet beyi hissedar yaptığımızda yine ortalık birbirine girecek. Bunun sorumlusu da bu planı yapmakta ısrar edenler olacak.

“PLANA YAPANLAR İNANMIYOR”

MİA’nın ilk planı ile şimdi plan aynı değil. Bu plan son haliyle bütünlüğü kaybetti. Planı yapanlar artık plana inanmıyor bile. İzmit Belediyesi olarak 13 senedir bitmeyen projeye kafa yoruyoruz. Hep birlikte yanlışı nasıl doğru hale getiririz uğraşıyoruz. Keşke gerçek MİA Projesi olsa. MİA Projesi’nin artık bütünlüğü kalmamıştır” dedi. Bir dahaki meclis toplantısı 6 Nisan 2021 Salı günü gerçekleşecek.

İzmit’e İBB’den cenaze aracı
İzmit’e İBB’den cenaze aracı

02 Mar 2021 - 15:57 - Gündem

Mahreç  Muharrem Şenol


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar