“Türklüğümüz inkar edildi”

Batı Trakya Türkleri İzmit Şubesi tarafından 29 Ocak Milli Direniş Günü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, “Türklüğü inkar edilen bir topluluğuz. Emanet edildiğimiz yerde yaşayamıyoruz” dedi

Muharrem Şenol
Muharrem Şenol Tüm Haberleri
“Türklüğümüz inkar edildi”
“Türklüğümüz inkar edildi”
Haber albümü için resme tıklayın

Batı Trakya Türkleri İzmit Şubesi tarafından 29 Ocak Milli Direniş Günü dolayısıyla Fevziye Camii’nin arkasında bulunan Milli Kimlik ve Direniş Anıtı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Batı Trakya Türkleri İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, dernek yönetimi ve üyeler katıldı. Basın açıklamasından sonra anıta kırmızı güller bırakıldı.

“Türklüğümüz inkar edildi”

ONUR MÜCADELESİ

Batı Trakya Türkleri İzmit Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada sizlerle vatandaşı olduğu Yunanistan'ın kalkınması için çaba sarf eden, huzur ve refahının bozulmasına yönelik her türlü olumsuzluklardan kaçınan, anavatanı Türkiye için ise dilinden duasını eksik etmeyen Batı Trakya Türk Azınlığı ve bu azınlığın onur mücadelesi olarak tarihe geçen 29 Ocak Milli Direniş Günü dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız.

VARLIK MÜCADELESİ

Azınlığın milli kimliğini yok saymaya yönelik kararlara karşı canı pahasına göstermiş olduğu onurlu duruş, bugün ''Milli Kimlik ve Direniş Günü'' olarak adlandırılmakta ve ülkemizde olduğu gibi Batı Trakyalıların yaşadığı birçok ülkede çeşitli etkinliklerle anılmaktadır. Milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılarak bu değerlerine yönelen her türlü tehdit karşısında hukukun içinde kalarak varlık mücadelesi veren Batı Trakya Türk Azınlığını bu vesileyle buradan bir kez daha selamlıyoruz.”

“Türklüğümüz inkar edildi”

FATURA ÖDETMEYE ÇALIŞTILAR

Öztürk’ün ardından açıklamalarda bulunan Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, “1982’den beri Yunanistan’ın Batı Trakya Türkleri’ne yaptığı baskılar had safhaya ulaştı. ‘Türk’ kelimesi tabelalardan çıkarıldı. Bu baskıların temeli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasıdır. Faturayı Batı Trakya Türklerine ödetmeye çalıştılar. Son 3 yıldır manevi hassasiyetlerimizi ön plana çıkararak sesimizi duyuruyoruz. Türklüğü inkar edilen bir topluluğuz. Emanet edildiğimiz yerde yaşayamıyoruz.” diye konuştu.

28 Oca 2021 - 14:25 - Gündem

Mahreç  Muharrem Şenol


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar