Ersoy: "İşçiler simitli şov değil, hakkını istiyor"

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit Belediyesi işçilerine yapmış olduğu ziyaret ile ilgili değerlendirme de bulundu.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, dün ilimize gelerek İzmit Belediyesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmit Belediyesi fen işleri şantiyesinde çalışanlar arasından özel olarak seçilmiş İşçilere yapmış olduğu konuşmada, kendisine yönelik ulusal basında çıkan bir eleştiriye cevap verirken Temizlik İşlerinde çalışan işçileri kast ederek, “Çöpçülerin haklarını savunmak benim için onurdur” derken keşke hemen yanında oturan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e dönerek, İzmit Belediyesinin Temizlik İşlerinde çalışan ve 31 Mart yerel seçimlerinden bu güne kadar her ay 16 saat fazla çalışan ve 2 senedir ücretleri ödenmeyen, emekleri yenen, kendi tabiri ile çöpçülerin haklarının ödenmesi içinde başkan hanıma bir talimat verseydi. CHP’nin sayın Genel Başkanı, elleri ile çöp toplayan ve amirleri tarafından dövülerek işten çıkarılan çoluk çocuğu ile açlığa mahkum edilen 10'larca çöp emekçisinin onurlarını da düşünerek aynı hassasiyeti ile yanı başında oturan belediye başkanına yaşanan bu mağduriyetlerin hesabını sorabilseydi. Keşke sayın Genel Başkan, ben belediye işçilerine seçimden önce namus şeref sözü verdim buna rağmen niye benim sözümü çiğneyerek 200’e yakın işçileri işten çıkardın diye hesap sorsaydı.

Ersoy:

Ancak bu ziyarette maalesef bu konular konuşulmamış, sıcak çay içilerek İzmit Belediyesi tarafından yönetime yakın özel seçilmiş işçiler üzerinden kamuoyuna  simitli şov yapılarak işçilerin asıl sorunları gizlenmiştir. Oysa işçiler simitli masalarda şov malzemesi olmayı değil, yıllardır  ödenmeyen mesailerinin ödenmesini, işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını, seçimde verilen zam sözünün üzerinden 2 sene geçmesine rağmen hak ettikleri 1.500-TL paralarının topluca verilmesini beklemektedir” dedi.

21 Oca 2021 - 13:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar