Yurt işletmecileri dertli: 'Sıfır öğrenciye hizmet'

İzmit Özel Öğrenci Yurtları Derneği Başkanı Cihan Şenses koronavirüs salgınının işlerini olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “Pandemi ile birlikte tam 12’den vurulduk diyebilirim. Her şeyimiz sarpa sardı. Yurt işletmecileri olarak bittik” dedi

Muharrem Şenol
Muharrem Şenol Tüm Haberleri

Koronavirüs salgını dolayısıyla ilimizdeki 3 üniversitede yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeni ile kentte hizmet veren yurt işletmecileri zor bir döneme girdi. Yaklaşık 1 yıldır tüm öğrencileri kaybeden özel yurt işletmecileri devletten destek talep ediyor. Gazetemize özel açıklama yapan İzmit Özel Öğrenci Yurtları Derneği Başkanı Cihan Şenses yurt işletmecileri olarak süreçten olumsuz etkilenen sektörlerin başında geldiklerinin altını çizdi.

ESNAF BEKLEMEDE

Zor durumda olduklarını belirten Başkan Cihan Şenses açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Koronavirüs süreci bizler adına sıkıntılı geçti. 2-3 yurt kapandı. Kirası birikenler var, iş yok. Üniversitelerin ne zaman açılacağına dair net bir tarih yok. Esnaf beklemede. Bu dönem bizim için bitti. Bu saatten sonra üniversiteler açılsa bile etkisi etmez. Önümüzdeki sene açtığımızda da maddi olarak birkaç sene geriden geleceğiz.

Yurt işletmecileri dertli: 'Sıfır öğrenciye hizmet'

“SIFIR ÖĞRENCİYE HİZMET”

Pandemi sadece yurt işleterek geçimini sağlayan insanları çok zor duruma soktu. Yurt işletmecilerinin bazıları ek işlere başladı. Süreçle birlikte tam 12’den vurulduk diyebilirim. Pandemi döneminde bizim sektör hiç açılmadı. En çok etkilenen sektörlerin başında yurt işletmecileri ve kantinciler geliyor. Okulun olmaması işin de olmaması demektir. Normal şartlarda 5 bin öğrenciye hizmet ediyoruz ama şu anda sıfır öğrenciye hizmet ediyoruz.

“CEVAP VEREMİYORUM”

Sendikamız çok çalışma yaptı fakat olumlu bir dönüş alamadık. Sağ olsun Tahir Büyükakın başkanımız nakdi yardım yapacak, ona başvurduk. Ona ‘Allah razı olsun’ dedik. Bunlar devede kulak bile değil tabi ki. Bizim en düşük kiramız 10 bin lira. Bize hangi paket yardımcı olabilir ki. Her şeyimiz sarpa sardı. Biz yurt işletmecileri olarak bittik. Arayan insanlara cevap veremiyorum. Yurtlar önümüzdeki süreçte açılacaksa da hangi şartlarda açılacak bilmek istiyoruz”.

14 Oca 2021 - 09:44 - Gündem

Mahreç  Muharrem Şenol


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Sa41 - Hangi yurttan kim memnun ki? Pandemide işçilere verdiğiniz yurtta okul açılınca, öğrenciler mi kalacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 01:28
03

Kocaelispor_41 - @Sa41 02 nolu yoruma cevabı: Yurt sahipleri ne yapsin taş mi yesin iki sene biraz beyninizi kullanin yorum yaparken

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:07
01

Korfez Ts - Herkes sikayet calisirken iyi yoluyordunuz milleti.

Yanıtla . 0Beğen . 2Beğenme 09 Nisan 07:40
05

Viadellarose - @Korfez Ts 01 nolu yoruma cevabı: 500 600 liraya hersey dahil kaliyosunuz hala agliyosunuz bedavacilik ruhunuzda var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:12
04

Izmitli - @Korfez Ts 01 nolu yoruma cevabı: Gidin kalin bakalim evlerde en dusuk kira 800 den basliyo ne su ne elektrik ne dogalgaz ne internet ne kahvalti ne temizlik ne depozito var burda bos hos atmak tutmak bedava nasil olsa salla sallayabildigin kadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:10

Kocaeli Haber

Oyunlar