Kocaeli'de iki gün sular kesilecek

T.C. Devlet Demiryolları'nın Hereke'de yürüttüğü 3'üncü tren hattı inşaat çalışmaları kapsamında 2000 mm çaplı ana isale hattının güzergahı değiştirileceği için tüm ilimizi etkileyecek düzeyde 48 saat süre ile su kesintisi yapılacak.

Hereke Sahili ve Limanlar Bölgesi olarak adlandırılan Nuh Çimento ve Diler Limanı bölgelerinde, iki ayrı yerde yaklaşık 1,5 km uzunluğundaki boru hattında güzergah değişikliği yapılacak. Çalışmaların sağlıklı ve kısa sürede tamamlanabilmesi için Yuvacık'ta bulunan içme suyu arıtma tesisi çıkışından su temini, deplase süresi boyunca durdurulacak. 28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00 itibariyle başlanması planlanan çalışmanın 30 Aralık Çarşamba günü saat 23.00'de tamamlanması öngörülmekte.

TCDD yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre, söz konusu bölgede yürütülen çalışmalar neticesinde  Gebze-Köseköy Demiryolu 3. ve 4. Hat Peron İnşaatı Projesi kapsamında yapılacak demiryolu hatları devreye alınacak. Devam eden yüksek hızlı tren seferlerinin daha verimli ve emniyetli yapılmasının yanı sıra devreye alınacak 3. hat sayesinde Adapazarı Ekspresi’nde de sefer sayılarında artış hedefleniyor.

Öte yandan halihazırda yerel kaynaklardan beslenen bölgelerde herhangi bir su kesintisi yapılmayacak.

# Gebze

23 Ara 2020 - 11:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar