Kocaeli'de 8 ayda 17 işçi koronadan öldü

Koronavirüs salgınında 8 ayda Kocaeli genelinde İSİG Meclisi tarafından koronavirüsten 17 işçinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Meclis, ölümlerde yaş ortalamasının düşük olduğuna ve bunun iş yerlerinde alınan önlemlerin yetersiz olması nedeniyle işçilerin virüse fazla maruz kalmasına bağladı

TÜRKİYE GENELİ 400

İş Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi  koronavirüs salgınında hiçbir kısıtlama getirilmeden çalışan ve koronavirüs ile mücadelede üretimin her alanında yaşamını yitiren işçilerin sayısını açıkladı. Türkiye genelinde 400’e yaklaşan işçi ölümleri  Kocaeli’de 17. Özel sektörde ve fabrikalarda işçilerin yaşlarının 50’nin altında olduğuna dikkat çeken İSİG Meclisi, en fazla ölümün sağlık sektöründe olduğunu kaydetti.

EN FAZLA SAĞLIK SEKTÖRÜ

İSİG Meclisi Türkiye genelinde tespit ettikleri ölümleri iş kollarına göre açıkladı. Türkiye genelinde yaklaşık 400 oran işçi ölümlerinin en fazla olduğu sektörün 141 ölüm ile sağlık sektöründeki işçiler. Kocaeli’de yaşanan ve tespit edilen 17 işçi ölümünde de 4’ü sağlık çalışanı. Sağlık çalışanları dışında, 2 kimya işçisi, 2 metal işçisi, 2 belediye çalışanı, 1 tarım emekçisi, 1 gıda işçisi, 1 güvenlik görevlisi, 1 öğretmen, 1 vergi memuru, 1imam, 2 esnaf (lokantacı, marangoz) koronavirüsten yaşamını yitirdi.

YETERLİ ÖNLEM YOK

İSİG meclisi yaşanan ölümlerde yaş ortalamasının düşük olduğu ve bu ölümlerin yan hastalıkların olmasına rağmen işçilerin fazla virüse maruz kalmalarının etkili olduğuna dikkat çekti. İş yerlerinde soyunma odaları, tuvaletler, mola alanları, yemekhaneler ve servislerde yeterli önlemlerin alınmamasının vaka artışının ve işçilerin fazla virüse maruz kalmalarına neden olduğunun altını çizdi.

RAKAMLAR DÜŞÜYOR

Koronavirüs vaka sayılarının en fazla olduğu üretim alanlarından biri olan fabrikalarda son bir haftadır vaka sayılarının azalmaya başladığı belirtildi. DİSK tarafından her hafta açıklanan fabrika ve iş yerindeki vaka oranlarında Kasım ayında yaşanan yükselmenin durduğu ve fabrikalardaki ve örgütlü oldukları iş yerlerinde vaka sayılarının düşüşe geçtiği belirtildi. DİSK, önlemlerin daha fazla artırılması gerektiğine de dikkat çekti.

16 Ara 2020 - 10:44 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar