İşte Kocaeli'de 3 ayda ölen kişi sayısı!

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren mezarlıklarda 1 Eylül ile 1 Aralık tarihleri arasında ayda 2 bin 835 kişi defnedildi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu rakam 1549’du. Her yıl ortalama yüzde 10 artan ölüm oranları bu yıl yüzde 83 oranında arttı.

BÜYÜK ÖZVERİ VAR

Kocaeli’de vatandaşlara verilen hizmetler arasında en fazla beğenilen cenaze hizmetleri Kent mezarlığında bulunan Mezarlıklar Müdürlüğü'nde veriliyor. Özellikle  koronavirüs sürecinde büyük bir özveri ile hizmet veren Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri 12 ilçede hizmet veriyor. Koronavirüs salgınında vaka sayıları ve ölüm oranlarının artması ile birlikte son 3 ayda kaç kişinin yaşamını yitirdiği merak konusu oldu.

ARTIŞ YÜZDE 83

Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü'nün 41 araç filosuyla, hava ulaşımı da dahil olmak üzere; 1 Eylül - 1 Aralık tarihleri arasında il içi ve il dışı olmak üzere 3 aylık sürede 2 bin 835 cenaze hizmeti defini sağlandı. Geçtiğimiz 2019 yılı 1 Eylül - 1 Aralık tarihleri arasında 3 aylık sürede ise defin sayısı 1549’du. Ölüm oranları geçtiğimiz yıla göre yüzde 83 oranında arttı. Her yıl nüfus artışı ile birlikte ölüm oranlarında ortalama yüzde 10 artış olurken bu yıl yüzde 83 olması dikkat çekti.

ASRİ, BAĞÇEŞME, HATİPKÖY

İzmit merkezde bulunan Asri, Bağçeşme, ve Hatipköy Mezarlıkları dolduğu için sadece eskiden yer sahibi olanlar defnediliyor. Tavşantepe Mezarlığı yüzde 70, ilimizin en büyük mezarlığı ve uzun yıllar kullanılacak olan Kent Mezarlığı ise yüzde 10 doluluk oranına sahip. Yaklaşık 20 yıl kentte yetecek kadar mezarlık alanı bulunuyor.

03 Ara 2020 - 21:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar