TÜBİTAK'ta şok istifalar!

TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan le TÜBİTAK BİLGEM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Al Mantar, görevlerinden istifa etti

KABUL EDİLDİ

TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK BİLGEM'de istifa şoku yaşandı. Gebze Yenigün’ün haberine göre MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ve BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na istifalarını sundu. Kılıçaslan ve Mantar'ın istifalar ise bakanlık tarafından kabul edildi. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan'ın KOÜ'deki görevine dönmesi bekleniyor.

"AYRILIYORUM"

BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2015 yılından beri sürdürmekte olduğum TÜBİTAK BİLGEM Başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Ülkemizin en önemli Ar-Ge ve teknoloji kurumlarından biri olan BİLGEM’de bu derecede sorumluluk gerektiren bir vazifeyi ifa etmiş olmaktan dolayı her zaman onur ve gurur duydum" dedi.

SİZLERİ TANIMAK GÜZELDİ

"TÜBİTAK MAM Başkanı İbrahim Kılıçarslan da, görevinden ayrıldığını şu sözlerle ifade etti:
13 Ekim 2017 tarihinden itibaren severek görev yaptığım MAM Başkanlık görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. MAM'da sizlerle beraber çalışmak ve sizleri tanımak güzeldi. Sağlıklı ve güzel günler diliyorum."

İBRAHİM KILIÇASLAN KİMDİR?

1968 yılında Kocaeli’nde doğan Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1990 yılında lisans, 1993 yılında yüksek lisans programından mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden 1997 yılında Doktora eğitimini bitirdi. Yüksel lisans tezini Pakistan da Shakarganj şeker fabrikasında, Doktora tezini Münih Teknik Üniversitesinde hazırladı. 2000 yılında Doçent ünvanını aldı. 2002- 2004 yılları arasında Almanya da Ruhr Üniversitesinde Post-Doktorat olarak çalıştı. 2006 yılında Profesörlüğe atandı. 1990-1993 yılları arasında makine taahhüt şirketlerinde çalıştı. 1993-2014 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde 12 yıl bölüm başkanı, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyelikleri ve 7 yıl Senato üyeliği görevinde bulundu. Kılıçaslan, 2014 tarihinden bu yana Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. 1968 yılında Kocaeli’nde doğan Kılıçaslan, evli ve 3 çocuk babası.

HACI ALİ MANTAR KİMDİR?

Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1998 yılında doktorasını ise 2003 yılında ABD College of Engineering and Computer science, Syracuse University’de tamamlayan Mantar, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanlığı görevine ilave olarak Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini de yürütüyordu.

TÜBİTAK'ta şok istifalar!

22 Eyl 2020 - 17:51 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar