İşçilerden Kocaeli'ye yüzlerce mektup

İşçilerden Kocaeli'ye mektup yağdı.

Büyütmek için resme tıklayın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde “ek ders ücretiyle çalışan” personellerden genel merkezi Kocaeli’de olan Aile Sağlık İş Sendikası’na Türkiye’nin dört bir yanından 176 mektup gönderildi.

"MAĞDURİYETLERİMİZİN DUYURULMASINI İSTİYORUZ"

Aile Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Bülent Gökmen’e önce mail ve sosyal medya yoluyla ulaşan ek ders ücretiyle çalışanlar mağduriyetlerinin duyurulması için ülkenin dört bir yanından mektup gönderip yardım istediler. Genel Merkezi Kocaeli de olan A.Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Gökmen konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökmen açıklamasında, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışan sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, çocuk gelişimci, hemşire gibi bir çok görev dalında yer alan arkadaşlarımız mektuplar gönderdi. Yıllık olarak sözleşme imzalıyor ve bu sözleşmede kurumların özelliğine göre haftalık 35 saate kadar çalıştırılacak şekilde göreve getiriliyor. Oysa bu arkadaşlarımız yerine göre haftalık 35 saat çalışmayı geçtiler oluyor fakat iş yeri herhangi bir fazla çalışma ödemesi yapamıyor, diğer taraftan içlerinde 15 yıllık çalışanlarda var birkaç sene çalıştırılarak işine son verilen de var”

"SGK PRİMLERİ YATIRILMIYOR"

“Buna rağmen tazminat hakları yok, yıllık izin hakları yok, mektuplarında doğum izni sırasında işten çıkarılma korkusu ile bebek yapmayı düşünemediklerini yazanlar dahi olmuştur. Devam edecek olursak, işçi ve memurlarda olduğu gibi ölüm izni, mazeret izinleri kullanamadıklarını, tüm bunları kullanmaya kalktıklarında ücretlerinin kesintiye uğradığını mektuplarda belirtmişlerdir. Bir mektupta ise arkadaşımız birkaç gün sonra nikahı olduğunu ertesi gün işe gitmek zorunda olduğunu ifade etmiştir. Diyerek sendikaya gelen mektup içeriklerinden örnekler sunmuştur. Ek ders ücretiyle çalışanların resmi tatil kesintileri olmadığı takdirde asgari ücret alabildiklerini, sigorta primlerinin 30 gün üzerinden yatırılmayanlar olduğunu ifade edenler olmuştur. Bu arkadaşlarımız işlerinden memnunlar. Görevlerini yapmaktan onur duyuyorlar. Fakat işçiler gibi 4857 sayılı iş kanununa tabi değiller ve özlük hakları yok, ya da memurlar gibi 657 sayılı kanuna tabi değiller ve özlük haklarından faydalanamıyorlar”

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAKTAYIZ”

“Bizlerden ricaları seslerinin duyurulmasıdır. Bizler bir sendikayız ve görevimiz mağdur insanların sesi olmaktır. Diğer taraftan kadroya alınmayan ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolundaki Hasta bilgilendirme ve yönlendirme, laboratuar, röntgen çalışanlarının da seslerini duyurmak için elimizden geleni yapmaktayız. Son zamanlarda 696 KHK ile kadroya geçen işçilerimizin duygularıyla oynayan sendikalar var, yanlış bilgilendirmeyle üye kaydı yapmaya çalışanlar var. Biz bütün bu arkadaşlarımızı aydınlatarak doğru bir şekilde yönlendirmeye devam edeceğiz. Ek ders ücreti ile çalışan arkadaşlarımızın bizlere gönderdiği mektuplardan isim ve imzalı olanları ayırdık bunlar 177 adettir ve bu mektupları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza A.Sağlık İş Sendikası olarak bir mektup yazarak diğer mektuplarıda iletmek üzere postaya vereceğiz. Dileğimiz bu arkadağlarımıza özlük haklarının verilmesidir.

İşçilerden Kocaeli'ye yüzlerce mektup

12 Eyl 2020 - 12:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar