Başaran seçilmiş başkan oldu

Gelecek Partisi İl Kurucu Başkanı Ömer Faruk Başaran, düzenlenen kongrede seçilmiş başkan oldu.

Başaran seçilmiş başkan oldu
Başaran seçilmiş başkan oldu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı 1.Olağan kongresi dün Fuar içi Ay Işığı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Kurucu İl Başkanı Ömer Faruk Başaran tek aday olarak katıldı. Başaran delegenin oylarıyla seçilmiş il başkanı oldu. 469 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede ayıca 50 yönetim kurulu, 5 disiplin ve 5 etik kurulu üyesi ile 26 kurultay delegesi seçildi. Ay Işığı Derneği’nin lokalinde düzenlenen kongreye Genel Başkan Yardımcıları Doğan Demir, Dr. Selim Temurci, İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, eşi Evrim Başaran, ilçe başkanları ve parti teşkilatı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, HDP il yöneticileri katıldı.Katılımcıların girişte ateşleri ölçülürken polis ekipleri de çanta ve üst kontrolü yaptı.

Başaran seçilmiş başkan oldu

DAVUTOĞLU CANLI YAYINLA KATILDI

Kongreye katılması beklenen Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise rahatsızlığı sebebiyle katılamadı. Davutoğlu, partililerine online olarak seslenerek; "Kocaeli'de bugün sizlerle olmayı çok arzu ediyordum. Som 3 hafta içerisinde yaptığımız ziyaretlerde bir doku zedelenmesi oldu. Hekimlerimiz mutlaka istirahat etmemiz gerektiğini söyledi. Kocaeli Osmanlı tohumlarının ekildiği, Cumhuriyet döneminde de ekonominin merkezi olan bir şehir. Bütün Türkiye'den insanların aktığı etkin mezhebin sorulmadığı emek üreten aziz bir şehit. Türkiye’nin en önemli üretim üssü. Doğa güzeli bir yer. Değerli il başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz herhangi bir siyasi partinin devamı değiliz. Bizler gelecek gönüllüleriyiz" dedi.

Başaran seçilmiş başkan oldu

EŞİ DAHA ÇOK DİKKAT ÇEKTİ

Kurulmasıyla birlikte ‘Gelecek milletindir, gelecek Türkiye’nindir’ sloganı ile yola çıkan Gelecek Partisi ülke genelinde teşkilatlanmasını sürdürüyor. Teşkilatlanması tamamlanan illerde kongrelerine başlayan Gelecek Partisi il kongresini de bu anlamda tamamladı. Fuar içinde düzenlenen kongrede İl Başkanı Ömer Faruk Başaran’ın eşi Evrim Başaran, ilgi odağı oldu. Eşinden çok dikkat çeken Evrim Başaran giyinişi ve salona hakimiyetiyle partililerin oldukça ilgisini çekti.

Başaran seçilmiş başkan oldu

‘GELECEK NESİLLER İÇİN KURULDUK’

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı’ndan sonra kongre başladı. Kongrenin divan başkanlığını Ayhan Sefer Üstün yaptı. Ardından söz alan İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, “Çok kısa bir süre içerisinde olabilecek seçimlere hazır hale gelecek durumdayız. Gelecek partimiz ilk seçimler için değil gelecek nesiller için kurulmuş partidir. Ahmet Davutoğlu hocamız çok donanımlı ve ufku açık bir insandır. Dünya siyasetine bakış noktası Türk halkına beslediği sevgiye biz yakinen şahidiz. Gelecek dönemde Ahmet Hocamız'ın çok büyük işlere imza atacağına eminiz. Biz de yüzden bu partideyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Bir şeyi sıfırdan inşa etmek çok zor” dedi.

Başaran seçilmiş başkan oldu

AK PARTİ’YE GÖNDERME YAPTI

Başkan Başaran “Parti kurarken geçmişteki bazı hastalıkları reddedebilirsiniz, biz de geçmişteki hastalıkların yer almaması için azami gayret içindeyiz. Partimizin geniş bir ufku var. Türkiye’nin yüzyıllarına damga vuracak inşallah. O yüzden vizyonumuzu çok iyi anlatmak durumundayız. Partili arkadaşlarımdan ricam tüzüğü çok iyi bilmeleridir. Kocaeli’nin tüm mahallerinde teşkilatlanacağız. Çok etkili arkadaşları mahalle temsilcisi yapacağız, sahaya inip çok büyük çalışma yapacağız. Türkiye genelinde basında yer alamama gibi bir problemimiz var. Ama Kocaeli basınında böyle bir durum yok” dedi.

"DÜRÜST SİYASETÇİLERİN OLDUĞU BİR ÜLKE İSTİYORUZ"

Sözlerini sürdüren Başaran, “Türkiye’de huzurlu bir ortamın oluşmasını istiyoruz. Akçeli işlerin olmadığı dürüst siyasetçilerin olduğu bir Türkiye istiyoruz. Bu konuda genel başkanımıza olan itimadımız sonsuz. Siyasetimizde dürüstlük ve doğruluk olacak. Çünkü Türkiye siyasetinde ayrımcılık, bölünme istemiyoruz. Dostluğun, kardeşliğin olduğu devletin başında olacak kişinin tüm halkını kucaklamasını istiyoruz. Bir siyasi partinin lideri olabilirsiniz ama cumhurbaşkanı seçildiğinizde farklı bir partiden olan insanlara da aynı samimiyeti göstermek zorundasınız. Biz farklı görüşte olan insanlara da aynı samimiyeti göstereceğiz. Seçimlerde kimsenin beklemediği oranda sürpriz yapacak bir partiyiz” şeklinde konuştu.

‘AMAÇLARI ALBAYRAK’I ALLAYIP PULLAYIP MİLLETE SATMAKMIŞ"

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci ise “ Siyaset önce ahlakla yapılıyor. Geçtiğimizi günlerde doğal gaz bulundu, bizler buna çok sevindik ancak mesele sadece doğal gaz değildi. Mesele ülkede kayırmacılığın simgesi haline gelen Berat Albayrak’ı yeniden allayıp pullayıp millete satmakmış. Kocaeli sanayinin kalkınmanın şehri. Bu ülkenin 431 milyar dolar borcu var. Her şeyi dövizle alıyoruz dövize batmışız. Ülkenin ekonomi bakanı bizim dövizle ne işimiz var diyor. Hem sağlığımızla uğraşırken hem ekonomiyle uğraşmaya başladık” dedi.

BAŞARAN'IN YÖNETİMİ

Ömer Faruk Başaran, Abdülkadir Şeker, Barış Bektaş, Behiç Serhat Küçükerdal, Berrin Özdemir, Beytullah Subaşı, Bilal Demir, Boler Arslan, Bülent Tuzluca, Caner Efe, Cengiz Kocabay, Çetin Kılıç, Çiğdem Cengiz, Deniz Akgül, Enis Temel, Ergül Türk, Fatih Büyükavcı, Fatih Tarım, Fatih Toltar, Fethi Özlü, Filiz Bingöl, Gülşen Efe, Haluk Akyol, Hasan Hayri Korkulu, Hüseyin Öztekin, İsmail Aydın, Cemal Aksu, Mehmet Fatih Şıkoğlu, Mehmet Tahsin Erten, Mesut Tamboğa, Murad Marmara, Necati Bilgin, Nilay Karadeniz, Nurşen Çil, Orhan Çelikhası, Özgür Güven, Özkan Kan, Rafet Boran, Recep Boy, Salih Uygun, Sercan Bomba, Serdar Çiftçi, Serdar Duru, Sevil Koç Bora, Süleyman Aydınlık, Volkan Sırma, Yasin Yeşil, Yunus Küçükpolat, Zeki Sarı, Zeynep Subaşı.

DİSİPLİN KURULU

Eren Özbek, Murat Erzurum, Özcan Arabacı, Mahsun Aydemir, Şenol Hassoy

ETİK KURULU

Emin Can, Salih Erdoğan, Mehmet Emin Özyürek, Sertaç Yekkanat, Yunus Işık,

GENEL MERKEZ KONGRE DELEGELERİ

Ayşenur Güden, Barış Bektaş, Çiğdem Cengiz, Deniz Akgül, Ergün Türk, Fatih Büyükavcı, Fethi Özlü, Fırat Türker, Filiz Giray, Gülşen Efe, Hasan Arabacı, Kadriye Güner, Mehmet Fatih Şıkoğlu, Fırat Sarı, Müslüm Osmanoğlu, Ömer Uçar, Özgür Güven, Özkan Kan, Sema Bozaba, Serap Çakır, Sevil Koç Bora, Suna Demir, Süleyman Aydınlık, Ümit Yıldız, Yunus Küçükpolat, Zeki Sarı.

28 Ağu 2020 - 16:42 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar