İkinci el araç satışlarında yeni düzenleme

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor. Resmi Gazete’de yapılan açıklamayla ikinci el araç satışlarına yeni şart getirildiği duyuruldu.

EN AZ 1 YIL ARAÇ KİRALAMA ŞARTI

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor. Resmi Gazete’de yapılan açıklamayla ikinci el araç satışlarına yeni şart getirildiği duyuruldu.

EN AZ 1 YIL ARAÇ KİRALAMA ŞARTI

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapmayanlar ikinci el araç satışı yapamayacak.

YEKİ BELGESİ OLMAYANLARA DA YENİ DÜZENLEME

Yönetmelik ile getirilen bir diğer yenilik ise, yetki belgesi olmayanlara bir yıl içinde en fazla 3 adet ikinci el araç satışı hakkı verilmesi oldu. Konuyla ilgili detayları da açıklayan Ticaret Bakanı Pekcan; "İkinci el taşıt ticareti yapan ve yetki belgesini almayan işletmelerin 31 Ağustos'a kadar yetki belgesini alması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapmayanlar ikinci el araç satışı yapamayacak.

YEKİ BELGESİ OLMAYANLARA DA YENİ DÜZENLEME

Yönetmelik ile getirilen bir diğer yenilik ise, yetki belgesi olmayanlara bir yıl içinde en fazla 3 adet ikinci el araç satışı hakkı verilmesi oldu. Konuyla ilgili detayları da açıklayan Ticaret Bakanı Pekcan; "İkinci el taşıt ticareti yapan ve yetki belgesini almayan işletmelerin 31 Ağustos'a kadar yetki belgesini alması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

15 Ağu 2020 - 11:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar