Kâbe'yi koruyan kuş İzmit'te görüldü

Nesli tükenmekte olan kuş türünün İzmit'te görülmesi vatandaşları şaşkına çevirdi.

İzmit'te bir telefon dükkanına ebabil kuşunun girmesi işyeri çalışanlarını şok etti.  İşyeri sahibi Nihat Emirahmet, ebabil kuşunu görünce yaşadığı şoku şu sözlerle anlattı; "“Kuş gelip dükkânımın önüne kondu. Ben de içeriye aldım. Belediyeyi aradım fakat belediyeden kimse gelmedi. Şimdi kendisine mama verdik. Yaptığım araştırmada ebabil kuşunu, yüksek bir yerden havaya atın o uçar diye okudum.  Yeni Cumada ki köprüden havaya atıp uçurmaya çalışacağım” dedi.

EBABİL KUŞUNUN ÖZELLİĞİ

Dini hikayelere konu olan ebabil kuşu, Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlar, sonbaharda güneye göç ederler. Fil suresinin anlattığı ebabil, diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramaz.Ebabil Kabe'yi yıkmaya giden Ebrehe ordusunu ayak ve gagalarından attıkları taşlarla bozguna uğratan kuşlar olarak bilinir.Ebabil (Apus apus), sağangiller (Apodidae) familyasından 16–17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan, genellikle kırlangıçla karıştırılan bir kuş türü.Kırlangıçlara göre kanatları daha uzun ve kavislidir. Gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Geceleri gören bir türdür. Yalnızca üreme dönemlerinde yere inip, kayalıklardaki ve yüksek binaların çatılarındaki yuvalarında uyurlar. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar. Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlar, sonbaharda güneye göç ederler.

08 Ağu 2020 - 15:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar