Bayram için geri sayım başladı!

Kurban Bayramı, bu sene 31 Temmuz'da başlayacak. Durumu olanlar kurban kesecek ve ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşacak. Müslümanlar, Kurban Bayramı hazırlıklarına şimdiden başladı. Birçok şehirde kurban pazarları kuruldu ve kurbanlıklar sahiplerini beklemeye başladı. Peki Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak?

Ramazan Bayramı ardından yılın ikinci büyük bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayram tatili için planlarını yapmaya başlayan vatandaşlar Kurban Bayramına kaç gün kaldığını da merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 dini günler takivmine göre Kurban Bayramı Arefesi bu sene 30 Temmuz’a denk geliyor. İşte Kurban Bayramı hakkındaki tüm detaylar…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? BAYRAMA KAÇ GÜN KALDI?

2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban bayramı tatili için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. Tatilin 4 gün sürecek bayramın süresi ile kısıtlı olması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı'nda bir kısıtlılık olması gibi bir durum gündeme gelmedi. Kurban Bayramı'nda kısıtlama olup olmayacağını şimdiden söylemem zor. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bir kısıtlama olmayacağını düşünüyorum. Önemli olan önümüzdeki haftalarda pandeminin seyrini görmemiz olacak. Belirleyici olan bu olacak.

04 Tem 2020 - 13:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar