İzmit Belediyesi geri dönüşüme hız verdi

Sıfır Atık Projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla geri dönüşüm konusunda Türkiye’de öncü belediye haline gelen İzmit Belediyesi, dal ve çim atıklarını toplayarak ekonomiye geri kazandırmaya devam ediyor.

Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İzmit Belediyesi, dal ve çim atıklarını geri dönüştürerek yeniden değerlendiriyor. Parklardan, site ve apartmanların bahçelerinden çıkan dal-bahçe atıklarını ve biçilen çimleri geri dönüşüm alanlarında biriktiren İzmit Belediyesi, daha sonra bu atıkları öğüterek çeşitli alanlarda kullanılması için ekonomiye geri kazandırıyor.


FARKLI ALANLARDA KULLANILACAK


İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde toplanan dal ve çim atıklarının geri dönüşümü için harekete geçti. Ekipler, yerleşkede biriktirilen atıkları, geri dönüşümde yeniden değerlendirilmesi amacıyla topladı. Atıklar, yapılacak olan geri dönüşüm çalışmaları sonrası, park ve bahçeler, tarım alanları ile kompost gübre yapımı gibi birçok alanda kullanılacak.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI


Geri dönüşümde attığı adımlarla ülke ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayan İzmit Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere geçtiğimiz ay araç filosuna dal öğütme iş makinesi de kattı. Makineyle birlikte ufalanıp geri dönüştürülen ürünler, tarım verimliliğini arttırma, solucan gübresi üretimi ve yakacak gibi birçok farklı alanda kullanılıyor. İzmit Belediyesi yapmış olduğu bu çalışmalarla çevre kirliliğinin önüne geçerken ekonomiye de ciddi katkılar sağlıyor.

15 Haz 2020 - 21:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar