Söğüt'ten KHK'lılara müjde

Pandemi sebebiyle ertelenen Körfez Belediye Meclis toplantıları, 2020 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısıyla Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi.

Tütünçiftlik Kültür Merkezi Kongre Salonu’nda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantıda 18 gündem maddesi görüşülerek oylandı.

SÖĞÜT “MUHALEFET HIZIMIZA HIZ KATIYOR”

Meclis toplantısında muhalefetin sorularını yanıtlayan Başkan Şener Söğüt, “Olumlu veya olumsuz yönde fikirlerini, düşüncelerini ileten meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Şunu biliyoruz ki tüm meclis üyelerimiz, ilçemizin daha güzel, daha huzurlu olması, ilçemizde yaşayan insanların mutlu olduğu, huzurluğu olduğu bir kentin çabası içindeler. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Özellikle faaliyetlere her zaman bir muhalefet bakış açışı olması lazım. Muhalefet yaptığı eleştirilerle hızımıza hız katıyor. Hepimizin ortak gayesi Körfez’i yarınlara taşımak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.”

YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLADIK

Kentin her geçen gün büyüdüğünü ve bununla beraber yeni ihtiyaçların oluştuğunu belirten Başkan Söğüt “Göreve geldiğimiz günden bugüne öncelikle yarım olan Sarnıçhan, İlimtepe Kültür Merkezi, Hereke Kalesi, Himmetli Köseler Cami, Körfez Sosyal Hizmetler Binası,Yarımca Sosyal Tesisi gibi yarım projeleri tamamladık. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz İlimtepe-Yarımca yolunu tamamladı, Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor salonunu tamamlamak üzere, İlçemize Kılavuz Gençlik Merkezi açtı, yine Şirinyalı mahallemize doğalgazına kavuşturduk.” diyerek yapılan çalışmalara değinen Söğüt “Bir taraftan da hayata geçirmeyi planladığımız projelerin alt yapılarını hazırladık” dedi.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ ONAYLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlimtepe’de yapılacak olan Millet Bahçesi Projesini onayladığını belirten Başkan Şener Söğüt “Millet Bahçesini ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin kent meydanlarına ihtiyacı var. Yarımca’da, Mehmet Akif Ersoy Cami’nin batı tarafı ve hemen karşısındaki alanda kent meydanı projemizi hazırladık 2020 ve 2021 yılları içerisinde hayata geçireceğiz. Güney ve Fatih Mahallelerinde alt yapı çalışmaları başladı. 

KHK'LILARIN MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME

Çevre, alt, üst yapı, sosyal ve kültürel çalışmalarımızın tamamını planladık. Tek tek hayata geçireceğiz. Ne söz verdiysek onu yapacağız. Bir sözümüzde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyemizde çalışmaya başlayan mesai arkadaşlarımıza haziran ayında ücretlerinde iyileştirme yapacağız demiştik. Bu arkadaşlarımız da, emeklerinin karşılığını alacaklar.” diye konuştu.

13 Haz 2020 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar