Camiler Cuma Namazı’na Hazır

Başiskele Belediyesi, 29 Mayıs Cuma günü (yarın) kapılarını ibadete açacak ilçedeki camilerin dezenfekte ve temizlik işlemlerini tamamladı. 

Başiskele’de Koronavirüs’e karşı başarılı bir mücadele gösteren Başiskele Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında “Kontrollü Sosyal Hayat” ile birlikte normalleşme sürecinde 29 Mayıs Cuma günü (yarın) kapılarını ibadete açacak ilçedeki camilerin dezenfekte ve temizlik işlemlerini tamamladı. 

ÖZLÜ TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı sonrası 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerin toplu ibadete açılacağını duyurmasının ardından Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla camilerde hemen dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Başiskele Müftülüğü tarafından Cuma Namazı kılınacak camilerin ve açık alanların belirlenmesinin ardından cami avluları, stadlar ve açık alanlar Başiskele Belediyesi tarafından halk sağlığını korumak için özel solüsyonlu bol köpüklü tazyikli suyla yıkayarak tertemiz yaptı. Cami avlu ve bahçelerinin çevre düzenlemesi, mıntıka temizliğini de yapan belediye ekipleri, 29 Mayıs’tan itibaren öğle ve ikindi namazlarının cami içinde cemaatle kılınabilecek olması dolayısıyla cami içlerini de ilaçlayarak dezenfekte ettiler.

 

CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER VE DİĞER ALANLAR AÇIKLANDI

 

Başiskele’de ibadete açılacak olan camilerin listesini vatandaşlar Başiskele Belediyesi ve Başiskele Müftülüğü web sitelerinden öğrenebilecek. Salgın süresince toplu ibadetlere kapalı olan ilçe sınırlarındaki tüm camilerimiz halkımızın güvenle, huzurla ve sağlıkla ibadet edebilmesi için düzenli olarak dezenfekte edilecek.

28 May 2020 - 16:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar