Gıdada zamlar otomatiğe bağlandı

Gıda ürünlerinde zamlar otomatiğe bağlandı. Her 15 günde bir zam yapılmaya başlandı. Koronavirüs nedeniyle başlayan yasaklar döneminde temel tüketim maddelerine ortalama yüzde 8 ile yüzde 50 arasında zam yapıldığı belirlendi.

Zamların genelde küçük küçük ama düzenli yapıldığını vurgulayan bir market zincirinin yöneticisi Zekeriya Alımlı, “Özellikle gıda ürünlerinde zamlar otomatiğe bağlandı. Her 15 günde bir zam yapılıyor. Nedenini bilmiyoruz. Bize fiyatlar bildiriliyor biz de değiştiriyoruz” dedi. Marketlerde en çok artış yumurta ve sıvı yağında yaşanı. Son iki ayda yumurta fiyatları yüzde 50, ayçiçeği yağı yüzde 30’a yakın artış gerçekleşti. Diğer bazı temel tüketim maddelerindeki son 2 aylık fiyat artışları tablolarla şöyle:

Gıdada zamlar otomatiğe bağlandı

17 May 2020 - 13:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar