Dikimevi artık Çınar Kadın Kooperatifi için üretecek

Salgın sürecinde özellikle sağlık çalışanlarının maske ihtiyacına yönelik çalışan İzmit Belediyesi Dikimevi bundan sonra Çınar Kadın Kooperatifi için hem üretecek hem de kazandıracak.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, salgın sürecinde maske üretimi için kurdukları dikimevini, İzmit Çınar Kadın Kooperatifi’ne devrettiklerini açıkladı.

Dikimevi artık Çınar Kadın Kooperatifi için üretecek

KOOPERATİFE VE KADIN İSTİHDAMINA KATKI 


Kadın istihdamına katkı sunma, geçim ihtiyaçlarını maddi ve manevi iyileştirme gayesiyle kurulan İzmit Çınar Kadın Kooperatifinin ürettiği ürünlerin satışına internet ve anlaşmalı marketlerden başladıklarını ifade eden Başkan Hürriyet, “ Koronavirüs salgınında sağlık çalışanları ve halkımıza maske desteği sağlamak için kurduğumuz dikimevimizi, kooperatifimize devrederek kadın istihdamına sağladığımız katkıyı arttıracağız” dedi.

Dikimevi artık Çınar Kadın Kooperatifi için üretecek

HEM ÜRETİYOR HEM DE ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ

Kadınların el emeklerine İzmit Belediyesi olarak çok değer verdiklerini söyleyen Hürriyet, “Hem üreten belediye olarak, hem üreticileri destekleyen bir belediye olarak her platformda var gücümüzle bu alana çalışmaya gayret ediyoruz. Tabi kooperatifçiliğin özellikle insanların bireysel üretimlerini ve dayanışmayı bir araya getirdiğini hiçbir zaman unutmuyoruz. Biz de kooperatifçiliği sosyal belediye olarak destekliyoruz. Bu vesileyle de kadın arkadaşlarımızla kooperatifçilik noktasında uzun süredir çalışıyorduk” şeklinde konuştu. 


EV BÜTÇESİNE DESTEK OLACAKLAR


Hürriyet, “Koronavirüs salgını başlar başlamaz elzem ihtiyaç için hayata geçirdiğimiz dikimevimizi maske üretme için kurmuştuk” diyen Başkan Hürriyet, “İzmit’te hemen hemen bütün sağlık kuruluşlarına, hastanelere, ASM’lere maske desteği sağladık. İzmit Belediyesi Dikimevinden üretilen maskenin girmediği sağlık kuruluşu yok denecek kadar azdır.  Salgın günlerinde üzerine düşeni yapan ve yapmaya da devam eden dikimevimizi Çınar Kadın Kooperatifimize devrediyoruz. Kadın kooperatifimiz salgın sürecinden sonra tekstil ürünleri üretip dayanışmayı güçlendirerek kadınların para kazanmasını, kadın istihdamı sağlanmasını, kadınların ev bütçelerine katkı sunmasını sağlayacak” dedi.

Dikimevi artık Çınar Kadın Kooperatifi için üretecek


KADINLAR HEM ÜRETECEK HEM KAZANACAK


İzmit Çınar Kooperatifinin kurucu üyelerinden Gonca Berktay, kadınların becerilerini değerlendirdiklerini ifade ederek, “Kadınlarımızın becerileri doğrultusunda el sanatları, evlerinde yaptıkları ürünleri satmaları ile ilgili birçok kadınımızla irtibat halindeyiz. İzmit’imizin birçok köyünden ya da kent merkezinde kendi el emekleriyle ürettiği, ev bütçesine de katkı sağlayacak ürünlerini halkla buluşturacağız. Kadınlar hem üretecek hem kazanacak” şeklinde konuştu. 

Dikimevi artık Çınar Kadın Kooperatifi için üretecek


DEFNE YAPRAĞINDAN, ORGANİK YUMURTAYA, FISTIK EZMESİNE


Çınar Kadın Kooperatifinde ürünleri hakkında da bilgi veren Berktay, “Ürünlerimiz arasında köy eriştesi, sirke, tarhana, kuskus, köy kadınlarından temin edilen köy yumurtaları, salçalar, defne yaprağı, fıstık ezmesi, köy ekmeği, cam seramik biblolar şu anda yer alıyor. ” açıklamasında bulundu. Başkan Hürriyet, bugüne kadar üretilen tüm ürünleri kooperatif üyeleriyle birlikte inceleyerek İzmit’e bu güzel girişimin bol kazançlar getirmesini diledi.

07 May 2020 - 12:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar