Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri yarın başlıyor

Koronavirüs nedeniyle işletmeleri kapanan çalışanların alacakları Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri yarın yapılacak.

Kısa çalışma ödeneğinde esas ödemeler nisan ayı için yapılacak. Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR), yarın hem nisan ayına ait hem de mart ayına ait olup da ödemesi yapılmamış olanları ödeyecek. Mayıs ayında çalışılamayan günlerin kısa çalışma ödeneği ise 5 Haziran’da hesaplara yatırılacak.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ CUMA GÜNÜ YATIRILACAK

15 Mart 2020 tarihinden sonra işsiz kalanlar geçen haftadan itibaren işsizlik maaşı almaya başladı. 5 Mayıs’ta yapılması gereken işsizlik maaşı ödemeleri bir hafta öne çekildi. İşsizlik maaşı alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim olması ve son 120 gündür hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor. Bu koşulları yerine getiremediği için işsizlik maaşı alamayanlar, günlük 39.24 TL’lik nakdi ücret desteğinden yararlanacak.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Ücretsiz izne çıkartılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlar da aynı şekilde nakdi ücret desteği alacak. Nakdi ücret desteği ödemeleri ise cuma günü başlayacak. Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olmakla birlikte 8.93 TL’lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödenecek.

HANGİ TARİHLERİ KAPSIYOR?

Nakdi ücret desteği 17 Nisan’dan başlayarak 17 Temmuz 2020 tarihine kadar işsiz kalınan veya ücretsiz izinde geçen süreler için ödenecek.

15 Mart 2020 tarihinden sonra işsiz kalanlar veya ücretsiz izne çıkartılanlar için ödemeler 17 Nisan’dan itibaren başlayacak. Nisan ayının tamamını işsiz veya ücretsiz izinde geçirmiş olanlara, 14 günlük ödeme yapılacak. 14 gün için ödenecek tutar ise 545 TL olacak.

Ücretsiz izne çıkartılanların nakdi ücret desteğinden yararlanabilmesi için başvurular SGK’nın işveren sistemi üzerinden (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi ) işverence yapılacak. İşsiz kalanlar ise başvurularını İŞKUR’un internet sitesi üzerinden (https://esube.iskur.gov.tr ) yapacaklar. Daha önce işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların ayrıca başvurması gerekmiyor. İşsizlik maaşı çıkmayanlara doğrudan nakdi ücret desteği verilecek.

04 May 2020 - 10:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar